• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2024

07:06

Vučić danas na svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle u Surčinu

Masha Bandjur

Politika

Vučić danas na svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle u Surčinu

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u Surčinu svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle za proizvodnju obroka na biljnoj bazi.

Svečano otvaranje fabrike u Železničkoj ulici u Surčinu predviđeno je u 9:00, najavila je pres služba predsednika.

Obratiće se i generalna direktorka kompanije za Nestle Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija Marjana Davidović i direktor kompanije Nestle za jugoistočno evropsko tržište Alesandro Zaneli, najavila je kompanija.

Kako je navedeno, kroz novu investiciju u fabriku u Surčinu, kompanija Nestle  nastavlja da ulaže u srpsku privredu i ljude, istovremeno brinući o prirodnom okruženju zajednice u kojoj posluje.

Na ovaj način kompanija ostaje posvećena održivom poslovanju, obuhvatajući primenu najnaprednijih tehnologija proizvodnje, korišćenje obnovljive energije i efikasno upravljanje otpadom, navodi se u saopštenju.

Izgradnjom fabrike za proizvodnju asortimana na biljnoj bazi, brenda Garden  Gourmet, Nestle ističe da je proširio asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, ostajući dosledan globalnim ciljevima u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih promena.

Kompanija Nestle je ranije saopštila da će u novu fabriku hrane na biljnoj bazi u Surčinu uložiti 67 miliona švajcarskih franaka i da će se ona prostirati na 18.440 kvadratnih metara, kao i zaposliti 330 radnika i imati proizvodni kapacitet od 12.000 tona godišnje.

Najavljeno je da će proizvodi iz novog pogona biti plasirani na tržišta Francuske, Nemačke, Holandije, Italije, Španije i Velike Britanije.

Kompanija je navela da će proširiti mrežu lokalnih dobavljača, u nameri da nastavi da podržava lokalnu ekonomiju.

Nestle je 2012. godine preuzeo fabriku Centroproizvoda u Surčinu i u njoj nastavio proizvodnju omiljenog srpskog brenda "C" i započeo proizvodnju iz asortimana svetski poznatih marki Tomi, Magi i Nestle Profesional koje izvozi u više od 40 zemalja sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Prestani, bre, da glumataš i lažeš! Nikolić i Đurić odgovorile Mariniki Tepić: Kukavice koje su razorile Srbiju konsultuju se sa njenim mrziteljima
Politika

Prestani, bre, da glumataš i lažeš! Nikolić i Đurić odgovorile Mariniki Tepić: Kukavice koje su razorile Srbiju konsultuju se sa njenim mrziteljima

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nevena Đurić, i član Predsedništva Srpske napredne stranke, Milica Nikolić odgovorile su jednoj od lidera tajkunske opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" Mariniki Tepić, koja je izjavila kako "oni sada idu nekim drugim pute, i da neće na konsultacije sa predsednikom Vučićem".

26.02.2024

21:19

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija