• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

20.08.2015

14:45

POMOĆ U KRUŠEVCU Porodicama s više đaka deljeni vaučeri za udžbenike

Vesti

POMOĆ U KRUŠEVCU Porodicama s više đaka deljeni vaučeri za udžbenike

Podeli vest

Predstavnici grada Kruševca i Fonda za populacionu politiku uručili su danas direktorima osnovnih i srednjih škola vaučere za kupovinu udžbenika za 566 učenika, koji su treći ili četvrti đak u svojoj porodici

Za kupovinu udžbenika za đake od prvog do četvrtog razreda grad Kruševac i Fond za populacionu politiku obezbedili su po 5.000 dinara, za one koji pohađaju starije razrede po 6.000 dinara, dok je za knjige za srednjoškolce predviđeno po 7.000 dinara po đaku.

Za akciju podrške porodicama sa više đaka za kupovinu udžbenika izdvojeno je više od tri miliona dinara. Zamenica gradonačelnika Jasmina Palurović rekla je da se za nekoliko akcija koje tokom godine sprovodi Fond za populacionu politiku iz budžeta izdvaja više od 35 miliona dinara.

Fond takođe za svako rođeno dete daje poklon od 5.000 dinara, što je godišnje oko 5,5 miliona, za vantelesnu oplodnju je opredeljeno 1,5 miliona dinara, za akciju "Treće dete" milion dinara, a za pomoć nezaposlenim porodiljama 21 milion dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set