• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/mediji

14.04.2018

03:27

(LIVESTREAM) SAD, BRITANIJA I FRANCUSKA BRUTALNO NAPALE SIRIJU! Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ODBACIO RUSKU REZOLUCIJU!

Vesti

(LIVESTREAM) SAD, BRITANIJA I FRANCUSKA BRUTALNO NAPALE SIRIJU! Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ODBACIO RUSKU REZOLUCIJU!

Podeli vest

SAD, Velika Britanija i Francuska su u noći između petka i subote izvele vazdušne udare na Siriju. Meta su bila tri glavna hemijska postrojenja i vojne baze. Američki mediji navode da napadi, za sada, neće biti ponovljeni. Sirijska vojska objavila je da je ispaljeno više od 100 krstarećih projektila. Ruski predsednik Vladimir Putin najoštrije osudio napad, ali nije naredio nikakvu vojnu akciju

PRATITE SITUACIJU UŽIVO NA PROGRAMU RT:


21.55 - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je danas odvojene telefonske razgovore sa predsednicima Rusije i Francuske Vladimirom Putinom i Emanuelom Makronom o situaciji u Siriji.

Erdogan i Putin saglasili su se da rade na smanjenju tenzija u Siriji nastave napore da se pronađe političko rešenje, Makron je zahvalio Erdoganu na njegovoj podršci vazdušnim udarima SAD, Francuske i Britanije na Siriju.

Public

21.05 - U centru Atine večeras se okupilo nekoliko hiljada ljudi koji su protestovali zbog vazdušnih napada SAD, Britanije i Francuske u Siriji.

VATRE U ATINI: Protesti zbog napada na Siriju, zapaljena zastava SAD



Grčka policija je navela da se na protestu, koji je organizovala grčka Komunistička partija, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi.

tanjug ap

20.20 - Građani Sirije danas su više sati na ulicama proslavljali "nepokolebljivost" svoje vlade, a nakon zajedničkih vazdušnih udara SAD, Francuske i Velike Britanije prethodne noći na tu zemlju, objavila je sirijska državna televizija.

tanjug ap

19.45 - Savet bezbednosti UN odbacio je rezoluciju Rusije kojom bi se osudila "agresija" Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika protiv Sirije.Za rezoluciju su glasale Rusija, Kina i Bolivija, osam zemalja je bilo protiv, dok su četiri bile uzdržane i to Peru, Etiopija Kazahstan i Ekvatorijalna Gvineja.

tanjug ap

18.05 - SAD su "spremne kao zapeta puška" da ponovo napadnu Siriju, ukoliko vlada predsednika Bašara al Asada ponovo odluči da iskoristi hemijsko oružje, rekla je ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli na današnjoj sednici Saveta bezbednosti UN.

KO ZAPETA PUŠKA:  Niki Hejli ambasador SAD pri UNTannjug/AP

KO ZAPETA PUŠKA: Niki Hejli ambasador SAD pri UN

17.55 - Savet Bezbednosti Ujedinjenih nacija na zahtev Rusije raspravlja o situaciji u Siriji posle vazdušnog napada SAD, Britanije i Francuske na ciljeve u toj zemlji.

Ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja istakao je tokom rasprave da su naučna postrojenja na koju je izvršen napad služila da poboljšaju ekonomiju zemlje.

- Zar želite da vratite Siriju u kameno doba? Pre sukoba u Siriji, ona je važila za jednu od najrazvijenijh zemalja Bliskog istoka- naglasio je ruski ambasador.

SAVET BEZBEDNOSTI UN: Rusija predložila rezoluciju za osudu "agresije u Siriji"

15.40 - Pentagon se oglasio o napadu na Siriju

(VIDEO) PENTAGON NE SME NI DA POMISLI NA RUSE: Nema indicija da je u Siriji delovala ruska PVO!

14.48 - Jedinice sirijske policije ušle u Dumu

Sirijska državna televizija je saopštila da jedinice sirijske policije ulaze u Dumu, mesto navodnog hemijskog napada i poslednje uporište pobunjenika u Istočnoj Guti.

Na snimcima se vidi kako policija maše sirijskim zastavama i navodi se da c"e „prisustvo terorista" u Dumi biti okončano za nekoliko sati, prenosi AP.

Ulazak vladinih snaga u Dumu usledio je nakon dogovora u kojem je posredovala Rusija, a kojim je obezbeđena predaja i evakuacija pobunjenika i hiljada civila iz tog grada.

Preuzimanje Dume označava veliku pobedu za Asada, navodi AP.

14.45 - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je prethodne noći izveden savršen napad na Siriju i zahvalio se svojim saveznicima na mudrosti i snazi.

On je na Tviteru napisao da je "misija ostvarena".

- Sjajno izveden napad sinoć. Zahvaljujem Francuskoj i Velikoj Britaniji zbog njihove mudrosti i snage njihove vosjke. Nisam mogao da postignem bolji rezultat. Misija ostvarena" - napisao je Tramp na Tviteru.

14.42  - Inicijativa za mirno rešenje sukoba!

NA ZAHTEV RUSIJE! Zakazan sastanak Saveta bezbednosti UN!

13.33 -  Objavljen je prvi snimak naučno-istraživačkog centra Barzeh u Siriji nakon napada zapadnih sila na Siriju.

Francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je cilj napada bio da se pogodi Centar za istraživanje hemijskog naoružanja u Siriji.

Šef Združenog komiteta načelnika štabova SAD Džozef Danford rekao je da je cilj i skladište hemijskog oružja u Homsu, gde se navodno čuva sarin.

12.50 -  ASAD: Odlučniji sam nego ikad da se borim protiv terorizma u Siriji!

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je danas da je odlučniji nego ikad da se "bori protiv terorizma" u Siriji, posle vojne akcije SAD, Britanije i Francuske u znak odmazde zbog navodnog hemijskog napada.

- Ova agresija samo učvršćuje Siriju u odlučnosti da nastavi da se bori i da sravni terorizam na svakom delu svoje teritorije - rekao je Asad u telefonskom razgovoru sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem, saopštilo je sirijsko predsedništvo.

Reuters

SAD, Francuska i Velika Britanija sprovele su noćas napade u Siriji posle nedavnog napada u Dumi u kojem su, kako tvrde zapadne zemlje, sirijske snage koristile hemijsko oružje.

Prema ruskoj vojsci, ukupno su ispaljene 103 krstareće rakete SAD, Francuske i Britanije, a 71 je presrela sirijska protivvazdušna odbrana opremljena sistemima sovjetske izrade. U napadima nema ni civilnih ni vojnih žrtava.

12.42 - OGLASILA SE KINA: Kršenje međunarodnog prava!

Kina se danas snažno usprotivila upotrebi sile u međunarodnim odnosima i ocenila da bilo kakva vojna akcija mimo Savet bezbednosti UN predstavlja kršenje principa i osnovnih normi međunarodnog prava.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je da je političko rešenje jedini način da se okonča sirijska kriza i pozvalo na punu, pravednu i objektivnu istragu o navodnom napadu hemijskim oružjem u Siriji.

Hua Čunjing, portparolka Ministarstva, rekla je na konferenciji za novinare da se Kina snažno protivi upotrebi sile u međunarodnim odnosima i da bilo kakva vojna akcija koja zaobilazi Savet bezbednosti UN predstavlja kršenje principa i osnovnih normi međunarodnog prava.

10.56 Pogledajte kako izgledaju ulice Damaska jutro nakon napada Zapada na Siriju.

10.15 - Generalštab Rusije: Sirijski PVO oborio 71 krstareću raketu

Ruski Generalštab saopštio je da su sirijske protivvazdušne snage oborile 71 krstareću raketu zapadne koalicije.

Kako se navodi, obaranje zapadnih raketa pokazalo je da su sirijske snage izuzetno obučene.

ZAGRMEO PUTIN: SAD i njeni saveznici napali Siriju kršeći povelju UN!

Istovremeno, Generalštab je naglasio da će Rusija razmotriti mogućnost isporuke PVO sistema S-300 Siriji kao i drugim zemljama sveta.

- Agresija SAD protiv Sirije je pokušaj da se spreči istraga o hemijskom napadu u Siriji i u potpunoj je suprotnosti sa naporima da se pobedi terorizam u zemlji - navodi Generalštab.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije prati razvoj situacije u Siriji i ocenjuje da je u Damasku trenutno situacija normalna i mirna.

08.51 - ASAD NORMALNO DOŠAO NA POSAO!

Sirijsko predsedništvo objavilo je video koji prikazuje sirijskog predsednika Bašara el Asada kako jutros stiže na posao, nekoliko sati nakon vazdušnih udara na čelu sa SAD u znak odgovora na navodni hemijski napad u Dumi.

„Jutro otpora“, potpis je koji prati kratki video-zapis, distribuiran na nalogu sirijskog predsedništva na Telegramu.  

Kako javlja Rojters, Asad je na snimku u odelu sa kravatom i nosi aktentašnu dok ulazi u zgradu predsedništva.

Tokom snimka, koji traje osam sekundi, Asad ništa ne izgovara.

08.20 SAD i njihovi saveznici su izveli vojni udar na Siriju taccno u trenutku kada je ta zemlja dobila ssansu za mirnu buduchnost, navela je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Fejsbuk nalogu.

08.15 - U Damasku se slavi pobeda nad agresorima!

Tanjug/AP

08.12 - Tri osobe su poginule prilikom združenog napada SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju, saopštio je sirijski Generalštab.

Kako se navodi, ukupno je ispaljeno nešto više od 110 raketa po različitim objektima u zemlji.

Sirijska vojska, kako se precizira, uspela je da obori veći deo raketa, iako su pojedine uspele da pogode svoje ciljeve i da nanesu veliku materijalnu štetu.

Uprkos tome, sirijska vojska će nastaviti da vodi borbu protiv terorizma, dodaje se u saopštenju.

- Ovaj napad poslužiće kao motivacija da vojska odlučno nastavi sa borbom protiv terorizma - zaključuje sirijski Generalšab.

07.55 -  Ruski poslanik Vladimir Džabarov izjavio je danas da će Rusija verovatno sazvati sastanak Saveta bezbednosti UN o američkim, britanskim i francuskim vazdušnim napadima na Siriju.

- Situacija se upravo analizira. Rusija će zatražiti sastanak Saveta bezbednosti UN, siguran sam - rekao je Džabarov, koji je potpredsednik ruskog Komiteta za spoljne poslove, prenosi agencija RIA Novosti.

Tanjug/AP

07.15 -  Britanski šef diplomatije Boris Džonson smatra da je napad "sjajna vest"?!

printscreen

07.10  - Po objektima vojne i civilne infrastrukture u Siriji ispaljeno je više od 100 krstarećih i raketa „vazduh-zemlja“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

PRVA REAKCIJA RUSIJE NA AGRESIJU: Napad trojne koalicije na Siriju NEĆE PROĆI BEZ POSLEDICA!

06.15 – Moskva je saopštila da nijedan od projektila koji su lansirani na Siriju nije ušao u zonu koju kontrolišu ruski PVO sistemi koji štite oblasti u Tartusu i Hmejmimu. 

Sirijska vlada navodi da je u napadu ispaljeno oko 30 projektila i da je oborena trećina, prenosi Bi-Bi-Si. Prethodno su zvaničnici Pentagona saopštili da nemaju podatke o bilo kakvim gubicima.

05.20 -  Sirijski državni mediji nazivaju napad "flagrantnim kršenjem međunarodnog prava". Agencija Sana citira neimenovani izvor: "Kada su teroristi praženi, SAD, Francuska i Britanija su intervenisale i pokrenule agresiju na Siriju. Agresija će biti sprečena".

tanjug ap

04.45 - Mediji: Sirijske snage evakuisale vojsku sa objekata koji su bili mete napada. Kod Homsa povređena su tri civila, javljaju sirijski državni mediji

04.35 - Moskva poručila da napad na Siriju neće proći bez posledica!Rusija se oseća ugroženom odlukom Sjedinjenih Država da napadne ciljeve u Siriji u znak odmazde zbog navodnog hemijskog napada u Dumi 7. aprila, za koji Moskva veruje da je montiran-rekao je ambasador Rusije u SAD.

tanjug ap

04.30Vazdušni udari po Siriji su završeni, potvrdio je predstavnik Združenog komiteta načelnika štabova Danford

.SAD, Francuska i Velika Britanija su počele da bombardiju Siriju u 21.00 po Vašingtonu (3 sata po srednje evropskom vremenu), saopštio je na brifingu general Džozef Danford.    

AMERIČKI SENATOR KEJN: Odluka Trampa za napad na Siriji nelegalna, JER JE SENAT NIJE ODOBRIO!

04.20 - Američki sekretar za odbranu Džim Matis je rekao da su napadi bili "teži" od onih iz 2017. godine i da je Vašington unapred upozoro Moskvu.

- Upravo sada ovo je jednokratni udarac i verujem da sm time poslali vrlo snažnu poruku- rekao je Matis tokom brifinga u Pentagonu, dodajući da može doći do dodatnih napada na "vladu Bašara Asada" "ako bi se on opet odlučio da koristi hemijsko oružje.

tanjug ap

04.15 - Pentagon šaopštio da je "završen prvi talas napada", te da su u agresiji uz brodove učestvovali i avioni.

04.09 - Sirijska protivvazušna odbrana je uspela da obori13 projektila u oblasti Kisvah južno od Damaska, javila je državna televizija SANA.

04.05 - Američki zvaničnik potvrdio da u napadu na više meta u Siriji, SAD koriste krstreće rakete "tomahavk", ali nije želeo da otkrije da li su i američki ratni avioni uključeni u napade.   

03.55- Ministarstvo odbrne Velike Britanije kaže da se u napadu koriste rakete Storm šedou (Storm Shadov) te da je njih cilj vojni postrojenje 24 kilometra zapadno od Homsa, u kome se kako Britanci kažu nlazi postrojenje hemijskog oružja "prekursors".

tanjug ap

03.40 - Desetak eksplozija u Damasku. Si-En-En javlja, pozivajuči se na vojne zvaničnike, da je ovo samo prvi u nizu napada na sirijske položaje. 

03.35- Sirijska državna televizija javlja da protivvazdušna odbrana dejstvije protiv aviona koji učestvuju u napadu. Rojters javlja da je pogođen naučni centar u Damasku.

SAD koriste Tomahavk krstareće rakete za napad na više meta u Siriji, izjavio je u petak američki zvaničnik za Reuters. Zvaničnik nije otkrio da li su američki ratni avioni bili uključeni u štrajkove.

Prošlog aprila američki predsjednik Donald Trump ispalio je 59 raketa Tomahavk na aerodromu Al Shairat u Siriji, kao odgovor na navodni hemijski napad u provinciji Idlib.

Bi-Bi-Si javlja da se čuju eksplozije u okolini Damaska. Napad je usledio po odobrenju predsednika SAD, Donalda Trampa. 

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je napad na Siriju u znak odmazde zbog navodnog hemijskog napada vlade Sirije u Dumi, blizu Damaska, prošle sedmice.
- Pre par trenutaka, naredio sam američkim oružanim snagama da pokrenu precizne napade po ciljevima koji su povezani s mogućnošću korišćenja hemijskog oružja sirijskog diktatora Bašara al Asada- rekao je Tramp u televizijskom obraćanju iz Bele kuće. 

On je istakao da je u Siriji već počela kombinovana vojna operacija SAD, Velike Britanije i Francuske.

Sike užasa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 6 godina

Dace bog da Rusi odbrane Siriju i da naplate ono sto su nama Amerikanci uradili 1999. USA napada svakog ko je slabiji i to bez razloga i dokaza. Tako su izmislili i Racak... Hajde Putine udri svom snagom!!!!

Nidza

pre 6 godina

Svetski teroristi amerika i engleska ne mogu da miruju.Mislim da im je ovo zadnje.

Margo

pre 6 godina

Nije Putin podvio rep, vec Tramp! Dovukao nosace, flote, ceo NATO i onda 30 raketa na fabriku!?!? Tramp je klovn, i jasno je svima da je nekako morao da opravda silnu skalameriju koja je presla Atlantik....uplasio se Kineske flote, pa je reterirao...sad je ispalio 30 raketa i moze da se povuce, a glupsonima kao sto je on treba da izgleda kako su njegove rakete opasne????

Mirko

pre 6 godina

Volim sto je napadnut rezim u Siriji cisto zbog domacih rusofila koji bi celu Srbiju uvukli u neku novo avanturu junaceci se nekom ruskom bazom u Srbiji. Eto vidite da ruske baze ne znace nista, S-400 ne znaci nista, ruski vojnici ne znace nista, Rusi nisu garancija da vas neko nece napasti, tako da nemojte vise sve nas da uvlacite u vase avanture pricajuci nam vase bajke o Putinu. Svidjalo se nekom ili ne, sa Zapadom se treba saradjivati a ne biti ruski satelit zrtvujuci sopstevni narod.

mln

pre 6 godina

kao sto mozes da vidis srpska vlast ne ulazi u "avanturu" sa siptarima ni sa rusima ni bez njih a saradjivati sa zapadom neces moci nikad sem da im budes rob kao sto je trenutno ovde. Srbiju su nato avioni preletali i uzduz i popreko evo sad neka bude tako i u Siriji ja im skidam kapu ovo sinoc je pucanj u prazno.

ANA

pre 6 godina

-- Mirko ti rece ovde, bas volis da se neko napada bombama, ako je to za tebe korisno! Jer evo Sirija ti je bas zgodna ilustracija, da svoje misljenje dokazes drugima a nije ti bitno sto se tu gine ! -- Ali to sto ti ovde volis, mnogo vise prica o tebi. Pa volis i amerikance jer ste ustvari istiog mentaliteta --- napadate, umesto da razgovarate... -- I ustvari i ti jedan Rade ovde, ste suvise ograniceni u svome znanju o tome sta se u svetu zaista dogadja. -- Zato vasa vrednovanja o "zapadu, Rusima, Amerikancima", uopste nisu ni vazna.... -------- Nego da vas dvojicu nesto zapitam: 1) Kako to da vasi prijatelji amerikanci budu toliko ozalosceni stradanjem civila, i dece u nekom malom naselju zbog nedokazanog Asadovog .""Zabranjenog hemiskog oruzja" ......da ne treba ni dokaze da sacekaju, nego odmah kaznjavaju celu tu drzavu, rizikujuci da poubijaju druge civile i decu?????? 2) I da vas jos pitam, kako to da ti vasi prijatelji zapad, amerikanci i Nato, licno, smeju da koriste, "Zabranjeno zakonski, hemisko oruzje", bombardujuci njime citav niz celih drzava po svetu. Zove se d. URANIUM, 90% radioaktivan?????!!!!! Irak, Jugoslavija, Avganistan, Libija, Sirija..... 3) Zasto vasi ti prijatelji nisu i tada OZALOSCENI??? A???

Dusan Silni

pre 6 godina

Ajde Rusi, sad se pokazite!!!!! Zastitite svoje saveznike i raspalite

Podrska Siriji

pre 6 godina

Grehota za napaceni narod koji zivi tamo , zelim vam svu srecu da sto pre prestanu da vas bombarduju , Bog vam pomogao !

Rade

pre 6 godina

Rusi ko rusi zao mi je sto smo njih izabrali kao saveznike amerika odlucna i sto kaze to i uradi zato im i odgovaraju albanci umeju da ih slusaju

Aleksandar

pre 6 godina

Rusi čekaju da izgine Sirijski narod pa onda da krenu sa osudama i kukanjem.

MilanChe

pre 6 godina

Извини Владимире, али ако ово прође некажњено, не могу више да ти верујем!

Aleks

pre 6 godina

Aljjjoooo??? Aljo?? Srbijo, uzdaj se use i u svoje kljuse!! Niko te neće braniti niti pomoći, sama moraš rešiti Kosovsko pitanje, makar i sa vojnom akcijom, ali sama!! Amerika i Engleska, bit će zemlja proleterska! Peva patka, peva guska, ova zemlja bit će ruska! Oj Staljine ruski sine, ti si vodja omladine! Nas i Rusa trista miliona!!

Mare

pre 6 godina

Ови брутално напали, а Руси се снажно праве блесави као и 1999. код нас. Тад су били девастирани, сад су наводно моћни. Ал менталитет им је исти. Ако ово није неки вешт маневар, онда се ми џаба уздамо и верујемо у њих. Боже дај да грешим и да ме демантују, али сам дубоко разочаран. Тамо су да наводно бране своје савезнике, а званична изјава од јутрос им је да ако ови нападну било коју руску базу или ако и један руски војник настрада, е онда ће бла, бла, бла. Тако ће и нама да сместе игранку ако не дај Боже дође до нечега. Дубоко сам разочаран. У се и у своје кљусе, како лепо каже наш народ.

Mile

pre 6 godina

E j.bi ga i Rusi ga tupe. Ako su rekli da ce da im potope brodove i obore avione sa kojih su lansirane rakete zasto to nisu uradili ?! Ovako samo gube kredibilitet. I kako mi da im verujemo da se danas-sutra zakacimo sa Amerima zbog Kosmeta oni( Rusi) nam kazu ma nema frke tu smo mi i ispale nas ko 99'. Nisu oni bas pouzdani saveznik. NAZALOST !!!

Surdilovic

pre 6 godina

Za rat trebaju dve strane. Rusija je procenila da je pametnije da se drzi po strani. Nadam se da su u pravu.

Pomracenje uma

pre 6 godina

Trump je odrzao rec. Pametne nove i lepe rakete su ipak poletele orema siriji. A Putin...sta......grmi i dalje. Gde je ono gadjacemo rakete i mesta odakle su lansirana. Bratac dzaba ti S400 i S1000 ako ne smes da ih upalis. Bolje da ih nemas.

Saradžogla

pre 6 godina

Каже ... САД са партнерима Енглеском и Француском напали Сирију! ... КАКО ТРЕБА? ... Енглези су после подмукле подметачине наредили својим слугама америма и французима да нападну Сирију!А французи су ништа друго до обичне пизде! ... Исламска Република Француска!То важи и за Немачку.А за Енглеску?Како се договоре муслимани и индуси!

SARA

pre 6 godina

NEPOSTUJU NIKAKVE REZOLUCIJE TO ZNACI BACAJ BOMBE KADA HOCES. SRBIJO PAMET U GLAVU.

mirko

pre 6 godina

71/103?!!! Dobro ih Rusi opremili :). A Tramp hm, tako hrabar napravio par rupa na putu... lol

Nenad

pre 6 godina

Sve dok americke, engleske i francuske ulice ne budu porusene i opustosene zlocinci ce udarati po drugima...

Janko

pre 6 godina

Gde su braća rusi...spavaju...kako su ponizili Rusiju....uši svezala na mašnu svima prvo od Putina pa do mene samog...popiša nas majmun..smrdimo na kukavice...

Vlado

pre 6 godina

Viševekovni istrebljivači domorodaca će uvek ostati ISTI, jer im je to u genima!

Doktor

pre 6 godina

Putin grmi...ma,bolje da grme S 300 I S 400 pusti Vladimire,sada retoriku..inače ode mast u propast!

Ralex Knjazevac

pre 6 godina

Neka bombarduju kad od Rusa samo su jaki na reč. Zašto nisu poskidali tomahavk rakete kad su znali nekoliko dana unapred za napad. Paze svoje dupe. Šta će biti sa Srbijom a nećemo se ponovo promaċi jer zbog šiptara opet ima da dobijemo bombe. Rusi jaki na reč a narod pati. Gde je pravda

Slobodan

pre 6 godina

Zasto jos plove agresorski brodovi u Sredozemnom moru ? Ruska BRACO sve ih potopite ,da se ne vrate nikada odakle su dosli.

Petar Golemi

pre 6 godina

a sto Vladimir Vladimirovic jos nije uyzratio???? Jel mu je to Sirija saveznik ili nije?

RINGISPIL

pre 6 godina

Znam da necete objaviti ovaj post ali ajde da probam. Rusi su kao i mi spremni da trpe do mazohizma, sta jos zapad treba da uradi da bi Putin pokazao snagu . Pa setimo se samo berlinskog zida, unistavanja ruskog oruzja / detant/ pa jenkiji im dosli na granicu, sada u Siriji pokusavaju da pariraju zapadu, koji sankcijama melje sve redom. Pa zar Rusima nije jasno da su sledeci onako deo po deo. Ovakav scenario satanizacije , sankcija, pa razaranja mi smo vec prosli, scenario identican. A sve je postalo veoma ozbiljno u Solzberiju ocu reci Londonu. Pa da je Rusija sila London bi vec goreo, onda bi amereikanci i ostali zapadni banditi pravili saveznistvo na kurcevim osnovama a ne na sili i banditizmu. Moze ostatak sveta da filozofira do mile volje ali zapad jednostavno radi sta hoce po celoj planeti.

Predrag

pre 6 godina

Rusija i Kina su oštro osudile ... I to je sve od njih

razocaran

pre 6 godina

razocarao me putin skroz, sta bi sa trenutnim odgovorom/?? !!! ja se kleo u putina, ali tramp pokazao da ima veca muda od njega !!! sta rekao to i uradio, a rusi samo cutali ko p..ke... gde je to sto pricali oboricemo sve rakete i odakle budu ispaljene, ??? !!! putine pokrij se usima i cuti tramp te ponizio skroz !!! pokazala se tacna ona nasa stara , jao onome koga ruzi brane i kinezi hrane !!! RAZOCARAN !!!

Realno

pre 6 godina

Rusima odgovara da Amerika sto vise ratuje, kako bi prodali sto vise oruzja svojim "saveznicima", radi "odbrane suvereniteta." Ali mi smo naivni, pa sve gledamo kao deca kad kazu: "Moj tata je jaci od tvog tate", i ne primecujemo da su "tate" u dilu - kad USA nekog napadne "autoritarni rezimi" se poplase, pa Rus prodaje oruzje. Vrlo jednostavno!

Giša

pre 6 godina

Šta je sa mojim komentarom nije objavljen.Nije bilo vrijeđanja samo sam istinu komentarisao a ako se nekom ne sviđa njegov problem.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17