• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2018

13:42

PUTIN ODGOVORIO NA AMERIČKE PRETNJE: Ako počnete proizvodnju zabranjenih raketa, Rusija će uraditi isto!

Vesti

PUTIN ODGOVORIO NA AMERIČKE PRETNJE: Ako počnete proizvodnju zabranjenih raketa, Rusija će uraditi isto!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas da će, ako se SAD povuku iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF) i počnu sa proizvodnjom raketa zabranjenih u okviru sporazuma, Rusija uraditi isto

 

Prema rečima predsednika Rusije, odluka SAD da se povuku iz INF-a znači da su tamošnje vlasti odlučile da SAD moraju da poseduju oružje zabranjeno u okviru sporazuma.

- Mi ćemo uraditi isto - poručio je Putin, prenosi AP.

Državni sekretar SAD Majk Pompeo juče je postavio Rusiji ultimatum od 60 dana po pitanju INF, iznevši tvrdnje da Rusija "vara" u svojoj kontroli oružja.

Kako je rekao, više ne postoji strateški smisao da SAD budu jedina država koja će poštovati INF, a da će evropske države obavestiti o svojim sledećim koracima, prenosi Rojters.

AMERIČKI ULIMATUM RUSIJI: Imate 60 dana da ispunite obaveze, u suprotnom SAD IZLAZI IZ SPORAZUMA!

Poručio je da samo Rusija može da spase INF, prizna da je kršila sporazum, a potom ponovo počne da ga poštuje.U suprotnom, Pompeo je naglasio da će SAD biti primorane da započnu izlazak iz INF-a koji će trajati šest meseci.

Na Pompeove tvrdnje reagovala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, odbacivši tvrdnje SAD da Rusija krši Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF).

- Rusija se strogo pridržava sporazuma i američka strana to zna - rekla je Zaharova, prenosi AP.


Share to FacebookShare to TwitterShare to Google+

(VIDEO) NATO OVO BAŠ BOLI! RUSI TAJNO RAZVILI NEZAUSTAVLJIVI RAKETNI SISTEM 9M729: Putin iz temelja ljujja alijansu!

Američki predsednik Donald Tramp je krajem oktobra saopštio da će se Vašington povući iz INF-a zato što ga je Rusija navodno već prekršila. Zvanična Moskva demantovala je ove navode.

INF je stupio na snagu 1. juna 1988. godine i odnosi se na rakete srednjeg dometa (1.000 - 5.000 kilometara) i na rakete kratkog dometa (500 - 1.000 kilometara).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branislav

pre 5 godina

Što bi naše babe rekle; " ovaj il je lud il mu noge smrde." Čuj, ameri se drže dogovora? Terorišu ceo svet, nema rata koji nisu prouzrokovali ili ga finansirali. Za njih ljudski život ne vredi ništa. Oni imaju (njihov ) nacionalni interes u svakom deliću planete, a isto pravo negiraju državama koje maltretiraju, terorišu i uništavaju. Sve ima kraj pa i njihov državni terorizam, ako ih ne spreče ljudi spreči će ih Bog. Svima su se popeli na vrh glave, samo se mnogi boje da im to kažu. Želim im da im se SVO ZLO KOJE SU STVORILI VRATI DVOJINOM!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija