• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

06.05.2023

09:47

ŽELEO JE DA BUDE NJEN TAMPON! Danas uz Čarlsa krunišu i NAJSLAVNIJU LJUBAVNICU Britanije!

EPAIMAGES

Showbiz

ŽELEO JE DA BUDE NJEN TAMPON! Danas uz Čarlsa krunišu i NAJSLAVNIJU LJUBAVNICU Britanije!

Podeli vest

Kralju Čarlsu III konačno će se ostvariti san kada uz njega, danas, krunišu i njegovu "dragu" Kamilu.

Nakon decenija privrženosti i 18 godina braka, kralju Čarlsu III konačno će se ostvariti san kad uz njega krunišu i njegovu nežniju polovinu Kamilu.

Ona je bila sastavni deo njegovog života uprkos tome što je njihova duga veza predstavljala izazov britanskim institucijama i izazvala snažan otpor javnosti.

Kamila će u londonskoj Vestminsterskoj opatiji biti krunisana za kraljicu uz prisustvo svetskih vođa.

Foto: EPAIMAGES

Kralj Čarls, Kamila

Je li žena koja je tako dugo živela u senci zabrinuta zbog globalne pažnje, koju krunisanje dobija?

- Svako bi bio napet u tako važnoj situaciji - rekao je njen sin Tom Parker Bouls i dodao:

- Ima 75 godina, teško je to učiniti. Ali nikada se nije žalila - zaklučio je.

Kaže da je njegov 74-godišnji očuh "dobar, ljubazan, inteligentan čovek kome je jako stalo do svoje dužnosti - rekao je.

No, put do Kamilinog krunisanja nije bio lak.

Omraženost

U devedesetima je Kamila bila najomraženija žena u Britaniji, koju je princeza Dajana okrivila za raspad braka s tadašnjim princem Čarlsom. Dajana je Kamilu, tada,  nazvala "rotvajlerkom".

Čarslov i Dajanin mlađi sin, princ Hari, koji se sada otuđio od monarhije, tvrdio je da je Kamila igrala dugu igru kako bi se dočepala krune.

Čarls se, međutim, nikada nije dao pokolebati u ljubavi prema njoj.

Foto: EPAIMAGES

Kralj Čarls, Kamila

Par se upoznao pre pedesetak godina. Bliska aristokratskim krugovima, Kamila Šend bila je opuštena u njegovom društvu, zabavljala je i smirivala tada nesigurnog princa.

Međutim, kad je Čarls otišao na službu u Kraljevsku mornaricu, Kamila se zaljubila u vojnog časnika Endrua Parkera Boulsa. Udala se za njega 1973, zbog čega se kralj osećao prazno.

Njihov brak se raspao zbog vanbračnih afera Parkera Boulsa.

Godine 1981. princ Čarls oženio se Dajanom Spenser, grofovom ćerkom, u braku koji je nazvan bajkovitim. Imao je 32 godine, a Dajana samo dvadeset. Kamila je bila gošća na venčanju.

Foto: EPAIMAGES

Kralj Čarls, princeza Dajana

Beznadežno neusklađeni, Čarls i Dajana ubrzo su se udaljili. Princ Vilijam rođen je 1982, a Hari 1984. godine.

Kako se brak raspadao, Čarls se vraćao Kamili i obnovili su vezu.

"Kod kuće i na suvom"

Britanski tabloid 1993. je objavio transkripte intimnih telefonskih razgovora tajno snimljenih četiri godine ranije u kojima je Čarls poželeo da bude njen tampon. Nakon tog poniženja, neki su se pitali hoće li ikada postati kralj.

Čarls i Kamila venčali su se na građanskoj ceremoniji 2005. godine.

Foto: EPAIMAGES

Kralj Čarls, Kamila

Prethodno su bile potrebne godine pažljivo orkestriranog rada u odnosima s javnošću kako bi Kamila postala javno prihvaćena i stvorila se mogućnost njihovog braka.

I kraljica Elizabeta II dugo je bila neprijateljski raspoložena prema njihovoj vezi, ali ju je na kraju prihvatila.

- Moj sin je kod kuće i na suvom sa ženom koju voli - rekla je kraljica Elizabeta II na svadbenom prijemu u dvorcu Vindsor.

Kraljica Kamila

Sedam meseci pre nego što je umrla, kraljica Elizabeta II rekla je da je njena "iskrena želja da Kamila bude poznata kao kraljica supruga".

Foto: EPAIMAGES

Kamila Parker Bouls

Anketa je pokazala da samo 14 posto Britanaca želi "kraljicu Kamilu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Platini udario na svog naslednika: Čeferin je niko i ništa!
Fudbal

Platini udario na svog naslednika: Čeferin je niko i ništa!

Jedan od najboljih francuskih fudbalera u istoriji Mišel Platini prekinuo je dugododišnje medijsko ćutanje! Nekadašnji predsednik UEFA je u opširnom intervjuu za italijanski "Tutosport" govorio o mnogim temama, a nije propustio priliku da potkači Aleksandra Čeferina, koji ga je nasledio na mestu prvog čoveka evropske kuće fudbala!

03.06.2024

15:35

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija