• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil.kurir.rs/informer.rs

16.11.2020

12:43 >> 12:44

DOMAĆI SIRUP jača IMUNITET, popravlja krvnu sliku, ČISTI JETRU! (RECEPT)

Ljubav

DOMAĆI SIRUP jača IMUNITET, popravlja krvnu sliku, ČISTI JETRU! (RECEPT)

Podeli vest

Sirup od cvekle je veoma zdrav i namijenjen osobama koji imaju lošu krvnu sliku. Nakon nedelju dana ćete primetiti prve promene, a za dva meseca če vam krvna slika biti odlična. Ali to nije sve...

Pored popravljanja krvne slike, sirup od cvekle, znčajno jača imunitet u vrlo kratkom roku, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje ima.

Pored belnčevina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, flor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i druge. U velikim količinama sadrži i vitamine B1, B2, C , kao i vitamin B12 koji je izuzetno redak.

Antocijanin daje crvenu boju cvekli, a ujedno utiče i na obnavljanje krvi, a postoje i istraživanja koja  kažu da deluje antikancerogeno. Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju. Betanin reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, čisti krvne sudove i podstiču rad jetre.

Foto: Shutterstock

Za pripremu sirupa od cvekle biće vam potrebno:

1 kg cvekle
0,5 kg šargarepe
2 pomorandže
0,5 kg kiselih jabuka
limun
500 g domaćeg meda

Priprema:

Oljuštite cveklu, šargarepu i jabuke i isecite na sitne komade i ubacite u sokovnik. Nakon toga dodajte i sok od pomorandže i limuna i med. Sve dobro pomešajte i prespite u staklenu flašu. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac, oko 1 dcl razblažen sa vodom.

TIHI UBICA u doba KORONE! Lekar savetuje kako da držite ŠEĆER POD KONTROLOM i šta ako vas uhvati VIRUS, a detalje pogledajte OVDE.

5 prednosti KOJE VRSTE čaja i kako pomaže vašem SRCU, kilaži i ALERGIJAMA pogledajte OVDE.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija