01.06.2020.

08:13

Foto:

Magazin

ČAŠA MLAKE VODE NATAŠTE ĆE VAS PREPORODITI, ali bolje dodajte još jedan sastojak!

- Ispijanje same tople vode nema mnogo većih benefita poredivši sa ispijanjem vode sobne temperature. Ako vam više prija topla, to je u redu, važno je nadoknaditi tečnost nakon sna, odnosno višečasovnog neuzimanja vode. Pojedinci mogu primetiti da im topla voda pomaže više nego hladna u smislu olakšavanja probave, te ukoliko imate problema sa otežanim pražnjenjem topla voda može da bude rešenje - objašnjava za "Blic" dijetetičar-nutricionista Tanja Olajdžija, i odgovara na pitanje šta tačno znači topla voda:

PRVA POMOĆ PRED IZLAZAK! Evo kako da sakrijete celulit, uz ovaj preparat koji svi imamo u KUPATILU izgledaćete kao BOMBA! Koriste ga i manekenke...

SVE VREME POGREŠNO JEDEMO SLADOLED! Pratite ovih SEDAM KORAKA i uživaćete više nego inače!

- U idealnim uslovima to je prokuvana, te do određene tačke ohlađena, voda. Međutim u današnjem dobu opšte žurbe i nedostatka vremena u redu je da se poslužimo vodom sa česme (iz bojlera - pod pretpostavkom da ga "pravilno" održavamo, te da nema opasnosti od prelaska kamenca i drugih neželjenih materija u samu vodu). 

Informer

Olajdžija ističe i da ono što je zapravo delotvorno i korisno jeste ujutru popiti toplu vodu, ali sa dodatkom limuna!

ODMARAJTE SE KRAĆE I ČEŠĆE! Kada je PRAVO VREME da 'resetujemo' organizam?

- Najbolje je početi dan mlakom vodom sa limunom - mlakom,a ne vrućom, zato što je vitamin C veoma labilan i na 60 C se gubi. Dovoljno je svega par kapi limuna, nema potrebe da cedite ceo limun, a tolika kiselina može napraviti i neprijatnost na prazan stomak - zaključuje ona.