19.07.2020.

21:28

Foto:

Magazin

NISU SVI ISTI - Neki vitamini su važniji za JAČANJE IMUNITETA nego drugi!

Važno je stoga ispravno se hraniti, a pravilan izbor namirnica od izuzetne je važnosti. Naročito je važno unositi vitamine koji jačaju imuni sistem. Evo o kojim vitaminima je reč.

Informer

* Vitamin B6 je važan za podršku biohemijskih reakcija u imunom sistemu. Hrana bogata vitaminom B6 uključuje piletinu, ćuretinu, tunjevinu, mleko, sir, pasulj, spanać, šargarepu, seme suncokreta i integralne proizvode, a možete ga pronaći i u zelenom povrću i leblebijama.

Informer

* Vitamin C je najveći pokretač imunog sistema i zaštitnik tela i zato je važno unositi ga u organizam u što većoj meri. Stoga, unosite što više pomorandži, grejpfruta, mandarina, paprike, spanaća, kelja i brokolija.

Informer

* Vitamin E je moćan antioksidans koji pomaže telu u borbi protiv infekcija, a uz dovoljan unos ojačaćete imunitet do maksimuma. Namirnice bogate vitaminom E uključuju orahe, semenke i spanać.

AMERIČKA PITA SA KUPINAMA I LAVANDOM - Vatromet letnjih mirisa i ukusa!

Kako bi svoj organizam potpuno ojačali, najbolje bi bilo telu osigurati dovoljan unos navedenih vitamina kroz hranu, ali ako niste u mogućnosti da to postignete, dodaci ishrani će pomoći.

Informer

Osim ovoga, trudite se da budete fizički aktivni i da vežbate barem 15 minuta dnevno.