Magazin
ZAŠTO IMAMO GORUŠICU? Čuveni nutricionisti otkrili KOJOM HRANOM treba da ZAPOČNETE DAN!
- Tu se radi o manjem broju obroka koji su u svim elementima jači - povećavaju sekreciju želudačne kiseline i enzima. Kada opteretimo sluznicu sa hranom koja je bolji stimulator, tada se javlja problem. Doručkujemo jaja, slaninu, ali u većim količinama što proizvodi hipersekreciju sluznice. Stvar je balansa, moramo bolje rasporediti hranu po obrocima - priča doktor Vojislav Perišić za TV Prva i dodaje da je "neophodno napraviti model ishrane koji nama odgovara".
Nutricionistkinja Milka Raičević je objasnila da je za sprečavanje gorušice ključna hrana kojom započinjemo dan.
- Nisu sva pravila ista za svakog od nas. Ono što treba uneti na početku dana je mlaka voda. Ono što ne smemo da radimo je da je pijemo dok jedemo i neposredno posle jela. Hrana koju jedemo ne sme da bude hladna i ne sme da bude vrela, treba da bude na sobnoj temperaturi. Ne sme da bude začinjena, ne sme da bude hrana koja je od juče, već mora da bude sveža - objašnjava ona i dodaje: