23.01.2023.

09:36

Foto: Shutterstock

Magazin

KAKO DA SMRŠATE BEZ DIJETE? 4 saveta nutricioniste koji će vam promeniti pogled na proces gubljenja kilograma!

Mnogi imaju želju da smršaju, ali da zapravo ne budu na dijeti. To je ustvari i moguće, ukoliko pratite neka osnovna pravila zdrave ishrane, poput izbegavanja gaziranih pića, brze hrane, prevelikog unosa šećera i tome slično.

Ipak, nutricionistkinja Nada Vogt daje četiri saveta, koja će vam olakšati gubljenje kilograma:

1. Jedite hranu koja vam je ukusna. Ukoliko se u receptu nalazi pirinač, a vi volite pastu… Birajte pastu! Jako je važno da vam hrana koju jedete bude ukusna, umesto da vam služi samo kao sredstvo za mršavljenje.

2. Obrok nije nužno bolji ako provodite sate u spremanju. Jedan od najčešćih razloga zbog kog ljudi odlažu promenu jeste nedostatak vremena. Ko još danas stiže da priprema obroke po 3 sata? 

Najbolja stvar je što to apsolutno nije ni neophodno.

Uvek možete sebi napraviti "prečice" tako što ćete nesto skuvati u većoj količini i imati za više dana, a često je i zamrznuta hrana kao i hrana iz konzerve odlična opcija. 

 

Informer

dijeta

3. Možete da volite svoje telo, dok u isto vreme menjate ono što želite. Ukoliko ste od onih koji misle da se moraju gaditi samima sebi kako bi poželeli nešto da poboljšaju, grešite. 

Prvo, nije svakome cilj bolji fizički izgled. Promena ishrane je mnogo više od toga. Sa druge strane, čak i ukoliko težite boljem izgledu, možete apsolutno biti zadovoljni sobom tokom čitavog procesa, a ne samo kada postignete cilj.

4. Budite realni. Nove navike formirajte u skladu sa vašim stilom života. Ne može se sa sofe u fitnes centar 7 puta nedeljno. Tačnije, može, ali nije najpametnije.

Izaberite aktivnost koja vam prija i u kojoj uzivate, jer ćete na taj način i stvoriti naviku da istu primenjujete, zaboravite na ideju vežbanja kao alata za mršavljenje, vežbanje je mnogo više od toga i dozvolite sebi da to i osetite.

BONUS VIDEO: