27.07.2020.

11:43

Foto:

Magazin

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA! Mekane i ukusne - sveže će biti i SUTRADAN ako ih napravite po ovom RECEPTU (FOTO)

Sastojci:

1/2 kg samlevenih čvaraka
1/2 kg brašna
2 žumanceta
3 kašike belog vina
1 kvasac
so
jaje za premazivanje

Informer

Priprema:

Kvasac rastopite u malo mleka i pustite da se diže 15 do 20 minuta. Zatim zamesite testo od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata.

Na radnoj površini razvaljajte testo, pa ga presavijte: levu stranu nadesno, desnu nalevo, donji kraj gore i gornji kraj dole. Tako uradite tri puta, s tim da testo između savijanja miruje po 15 minuta.

Četvrti put razvaljajte testo na debljinu palca i manjom čašom vadite pogačice. Odozgo ih oštrim nožem zarežite uzduž i popreko da dobijete mrežicu, premažite ih jajetom i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.