Foto: Shutterstock
Magazin
ZAPEČENI KANELONI sa spanaćem i SIROM! Večera očas spremna! /RECEPT/
Sastojci:
200 g kanelona Informer
500 g pasiranog paradajza
500 g spanaća
100 g crnog luka
50 g maslaca
300 g rikote
200 g mocarele
četiri kašike izrendanog parmezana
kašičica suvog začina
Priprema:
U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti sitno seckani crni luk. Začiniti suvim začinom, dodati očišćen i opran spanać, pa dinstati dok spanać "ne uvene". Zatim umešati rikotu. Dobijenom smesom napuniti kanelone. U vatrostalnu posudu staviti pasirani paradajz, rasporediti napunjene kanelone, pa odozgo poslagati mocarelu isečenu na kolutove. Posuti rendanim parmezanom i peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Poslužiti dok je toplo.
Prijatno!