01.11.2023.

20:00

Foto: Reuters

Magazin

Zategnite zadnjicu kao Džej Lo! Vežbe pomoću kojih ćete promeniti stas

Nema te žene koja sa zavišću ne pogleda Dženifer Lopez i njenu milion dolara "tešku" zadnjicu. Većina bi želela čvrsto oblikovanu pozadinu koja, nažalost, s godinama prva strada, najčešće zbog sedenja na poslu i fizičke neaktivnosti. Možda i Dženifer Lopez nosi steznike ispod haljine, ali svakodnevno vežba bar sat vremena. Probajte prvo s vežbama. Možete da ih radite čak i u kancelariji za vreme pauze. I sigurno ćete se bolje osećati ako bez pomoći pojaseva, steznika i čarapa postignete promenu u obimu kukova.

Evo nekoliko jednostavnih vežbi, pa isprobajte.

* Stopala raširite u ravni s ramenima, a rukama obuhvatite bokove. Zauzmite položaj čučnja, potom se izdignite na vrhove prstiju i pazite pritom da vam je zadnjica u ravni s kolenima. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi. Ispravite telo i ponovite vežbu deset puta.

Informer

Čučnjevi su idelani za oblikovanje zadnjice

* S nogama u raskoraku u širini ramena napravite čučanj. Stavite dlanove na pod malo ispred stopala.

Dok prstima dodirujete tlo, podižite kukove i zadnjicu prema gore s lagano savijenim kolenima. Ponovite vežbu deset puta.

* Ispravite se s blago razmaknutim nogama. Savijte noge malo u kolenima i nagnite se blago napred, kao da hoćete da uradite čučanj. Zaustavite se u toj poziciji i napravite brzi iskorak u stranu levom nogom. Zatim brzo pomerite i desnu nogu ka levoj, zaustavite se na kratko, a potom sve ponovite u desnu stranu. Vežbu radite 10 puta, ubrzavajući ritam.

Informer

Sa svakom nogom uradite po 10 ponavljanja

* Spustite se na kolena i laktove, držeći leđa paralelno s podom. Levu nogu podignite unazad, formirajući ugao od 90 stepeni, i dižite je što više gore možete. Posle deset ponavljanja vežbu ponovite s drugom nogom.

Uvek drugačije

Ako vežbate svaki dan, onda svaki trening mora da bude drugačiji, otkriva Majkl Džordž, lični trener.

- Ponedeljkom vežbajte pilates, utorkom vozite bicikl, sredom idite na ples, četvrtkom na plivanje ili tenis, petkom trčite, a subotu i nedelju iskoristite za šetnju. Tako ćete uspešno vežbati apsolutno sve grupe mišića - predlaže on.