23.11.2023.

22:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Top namirnice za vitak struk! Bademi za užinu, grejp za večeru

Mala promena u jelovniku može da pomogne da izgube nekoliko centimetara u struku što je bar dva kilograma u težini. Istraživanje naučnika na Univerzitetu Ilinois pokazalo je da nikako ne treba isključiti belančevine iz plana za mršavljenje jer dugo drže sitost, što se odnosi i na meso. 

Piletina, jaja i ćureća prsa su pravi izbor za dijetu. Primetićete promene u metabolizmu, povećaćete sagorevanje kalorija, a nećete biti malaksali.

Informer

Kroketi od soje

Soja

U svakom planu ishrane ako želite da smršate treba da uključite malo belančevina da biste duže ostali siti. Istraživanje naučnika na Univerzitetu Ilinois pokazalo je da soja u bilo kom obliku obezbeđuje organizmu neophodne belančevine. Jedite ljuspice ili krokete u kombinaciji s povrćem.

Informer

 

Grejpfrut

Ovo južno voće reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje osećaj gladi. Ima veoma malo kalorija, pa treba obavezno da ga jedete dok ste na dijeti. Bilo kao sok ili sečen na kriške ovo kiselo-gorko voće će vam dobro doći za večeru. 

Zeleni čaj

Pijenje zelenog čaja ubrzava metabolizam i podstiče gubitak kilograma, pokazalo je istraživanje objavljeno u listu "American Journal of Clinical Nutrition". Najbolji efekat se postiže kada pijete najmanje tri šoljice tokom dana.

Informer

Orašasti plodovi

Bademi

Orašasti plod, blanširan ili sirov je odličan saveznik za vaš struk. On obezbeđuje zdrave masnoće koje su potrebne za razgradnju šećera i viška masti u vašem telu. Ukusni su i jednostavni za korišćenje. Desetak badema umesto užine na koju ste navikli za dve nedelje već će doneti pozitivne promene.

Kokos

Kokos je supernamirnica ako želite da smršate. Bogat je izvor masnoća koje pomažu da vaša jetra pravilno funkcioniše, a upravo je jetra zaslužna za sagorevanje masti i izbacivanje toksina.