29.11.2023.

22:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Vođenjem ljubavi do vitke linije! Izborite se s kilogramima u 4 koraka

Da li vam se nekada desilo da se sjajno slažete s partnerom, uživate u svakom trenutku koji podelite, radite sve kućne poslove, ali se i zajedno gojite? Kako veza postaje čvršća i kako ste ostvarili ono šta ste želeli, polako počinjete da zanemarujete svoj fizički izgled. Da ne biste zbog ljubavi zaboravili na svoju figuru, preduzmite nekoliko preventivih mera kako biste smršali.

Plan

Muškarci su obično zaduženi za rešavanje problema. Zato razgovarajte sa svojim dragim i tražite od njega da razmisli o zajedničkom planu mršavljenja. Više će se zainteresovati za skidanje kilograma ako misli da će ga to osloboditi bolova u leđima, omogućiti mu da uđe u omiljene farmerke ili poboljšati njegovu efikasnost na basketu.

Informer

Sve je lakše udvoje

Podrška

Generalno, žene mogu često da slušaju savete o mršavljenju, dok muškarci žele da ih čuju samo kada su im neophodni. Zato se uzdržite od stalnih pridika o tome šta i kada treba da jede, ali se nemojte plašiti da mu kažete na koji način očekujete da vam on pomogne.

Svakom svoje kalorije

Možda će vam biti lakše da se držite njegovog plana dijetalne ishrane. Ipak, znajte da muškarci imaju više mišićne mase, što znači da je njihov metabolizam brži za pet do 10 odsto. To znači da oni mogu da jedu više od vas, a da ipak mršave. Idealan način da povedete računa o ishrani jeste da zajedno brojite kalorije. Zabavićete se, a i postići ćete veliki rezultat.

Informer

Zajedničko trošenje kalorija

Više seksa

Seks je odličan trening za celo telo i pomaže da ostanete u formi. Ukoliko vodite ljubav nekoliko puta nedeljno, mišići će s vremenom postati čvršći, a metabolizam će se ubrzati. Kalorije se ne troše samo tokom vođenja ljubavi, nego i tokom predigre, a ljubitelji vrućih igrica mogu da potroše i do dve hiljade kalorija.