Autor: Informer.rs

24.07.2024.

13:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ublažava mučninu za manje od 10 minuta! Sigurno ovo uvek imate kod sebe, a da niste ni slutili za šta pomaže!

Mučnine na putu mogu itekako da nam pokvare uživanje i putovanje. Često mogu da nas zadese zbog stresa, promene ishrane, duge vožnje... 

Iako većina se odmah opredeli za lekove, nije tako retko da ih uzmemo prekasno, te se često dogodi ono što želimo da izbegnemo - povraćanje

Naime, studija koja je objavljena u "Analima urgentne medicine" tvrdi da jedna stvar koju već imamo kod nas može da nam pomogne, porenosi "Lepa i srecna". 

Informer

 

Miris antiseptika prekida mučninu

Kako se navodi u ovom eminentnom stručnom časopisu, potrebno je maramicu natopljenu antiseptikom držati ispred nosa na udaljenosti od oko pet centimetara. Njegov oštar miris alkohola treba udisati otprilike jedan minuta, uz duboko disanje. Zatim se jedan minut odmara, po mogućstvu, zatvorenih očiju. 

Ovaj postupak dovodi do toga da se umiri centar u mozgu koji kontroliše mučninu i daje efekte u čak 75 odsto slučajeva. Po potrebi, može se ponoviti jer je potpuno bezbedan.

Kako bi vam se sama mučnina smirila potrebno je manje od 10 minuta, samim ti ako idete uskoro na dugo putovanje, pored izabranih lekova za mučninu, obavezno ponesite i antiseptike.