27.10.2024.

10:30

Foto: Epa/Privatna arhiva

Politika

Ustaška posla! Tonino Picula hvali se da je tokom progona Srba uzeo i "ratni trofej" koji je odneo kući! Strašno (FOTO)

Picula je odlukom Evropskog parlamenta postao izvetilac za Srbiju, što su odmah radosno dočekali islamistički mediji u regionu, ali i portali u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka. Picula je i sam posle izbora na novu funkciju poručio da će Srbiji u narednih pet godina zagorčati politički život svojim izveštajima.

Tonino Picula je, takođe, započeo i šminkanje svoje biografije. Uprkos tome što sada pokušava da minimizira svoje učešće u progonu Srba iz Hrvatske, objavili smo fotografiju na kojoj ponosno pozira u uniformi sa mitraljezom u rukama! Evropski izvetilac za Srbiju Tonino Picula, međutim, toliko se trudi da strahovit progon Srba stavi u drugim plan, da o tome skoro ništa ne priča, ali zato u svakoj mogućoj prilici priča "romantičnu ratnu priču". 

Tako, verovali ili ne, u jednoj od svojih izjava i "očišćenih" biografija, pominje da je iz rata kući doneo "ratni plen". U biografiji Tonina Picule, koju je objavio portal "Slobodna Evropa", hrvatski evroposlanik priča sa setom kako je kući, kao "plen" iz rata, doneo psa koga je nazvao Čupko!?! A reč o progodnu 250.000 Srba nije progovorio, niti je pominjao ubistvo na hiljade nedužnih srpskih civila!

Informer

Informer

Tonino Picula sa mitraljezom

Neće moći da nas kontroliše

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Tonino Picula neće moći da kontroliše politiku naše zemlje. Prema Vučićevim rečima, nije problem to što je Picula Hrvat, već su problem njegovi politički stavovi.

Informer

Brbnabićeva: Razumeli smo poruku

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, komentarišući to što je Tonino Picula izabran za izvetioca Evropskog parlamenta, rekla je da je država "jasno i glasno" razumela poruku.

Informer