Autor: Informer.rs

10.05.2022.

13:19

Foto: Starsportphoto©

Sport

OTKRIVENO! Ova dva napadača su na meti, Zvezda traži i štopera!

Ni na stadionu "Rajko Mitić ne kriju interesovanje za Artjoma Dzjubu, ali ne sede samo skrštenih ruku čekajući odgovor Rusa. Imaju spremne alternative.

 Austrijanac na meti Zvezde

Opet se srpski šampion raspituje o napadaču portugalske Vitorije Gimarais, Oskaru Estupinjanu, kojem u junu ističe ugovor. Interesovanje za 25-godišnjeg Kolumbijca i dalje postoji, piše Sportski žurnal, navodeći da crveno-beli posao oko novog napadača žele što pre da završe.

Ali, Estupinjan nije jedina opcija, navodi pomenuti izvor. Žurnal piše i da je na radaru Crvene zvezde prethodnih nedelja bio napadač Bristol Sitija. Nije precizirano koji, ali u opticaju su najbolji strelac sedamnaestoplasiranog tima Čempionšipa, Austrijanac Andreas Vajman i 22-godišnjak iz Londona, Antoan Semenjo. Prvi je dao 22 gola u 46 utakmica, a drugi osam u 31 nastupu.

Zvezda traži štopera

Vajman je ponikao u bečkom Rapidu, ali je još kao tinejdžer otišao u Aston Vilu. Za prvi tim kluba iz Birmingema odigrao je preko 100 utakmica, a nastupao je i na pozajmici za Votford, pre nego što je 2015. prešao u Derbi Kaunti, za koji je odigrao preko 80 mečeva, uz kraću pozajmicu Vulverhemptonu. Član Bristol sitija je od 2018. godine, dok je Semenjo dete tog kluba.

Pored klasičnog golgetera, crveno-beli ovog leta žele da angažuju štopera i krilo, dok je plan da kostur tima predvođen Aleksandarom Kataijem, Mirkom Ivanićem i Aleksandrom Dragovićem ostane u klubu makar do dok ne prođu evropske kvalifikacije.

Pominjani Dioni i Živković imaju slobodu da traže nove poslodavce, dok će eventualni odlazak Pavkova zavisiti od ponuđenog obeštećenja.

Bonus video