01.10.2024.

19:00

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

KRAJ! Zvezda primila šest komada, srećom su dva bila iz ofsajda! INTER - ZVEZDA (4:0)

Izabranici Vladana Milojevića u večerašnji duel ulaze puni optimizma nakon odličnih rezultata u domaćem prvenstvu. Ipak, ne mogu se pohvaliti dobrom statistikom na premijeri Lige šampiona, pošto su sredinom septembra na "Marakani" poraženi od Benfike rezultatom 2:1.

Na drugoj strani, tim Simonea Inzagija koji slovi za ubedljivog favorita na predstojećem susretu, u prvom kolu remizirao je sa Mančester sitijem (0:0) i uzeo jedan, ali vredan bod.

INTER - CRVENA ZVEZDA (4:0)

Strelci: Čalhanoglu 11, Arnautović 59, Lautaro 71, Taremi 78

Žuti kartoni: Mahitarijan (Inter), De Fraj (Inter),

Grad: Milano.

Stadion: "Đuzepe Meaca".

Kapacitet: 80.018

Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).

INTER (3-5-2): Zomer - Pavar, De Fraj (od 64. Aćerbi), Bastoni - Dmafris, Zjelinski, Čalhanoglu, Mihtarijan (od 64. Fratezi), Augusto, Taremi - Arnautović (od 64. Martinez).

Trener: Simone Inzagi.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Drkušić (od 90. Milan Rodić), Điga, Spajić, Seol - Krunić (od 90. Dalsio), Elšnik - Silas (od 69. Bruno Duarte), Maksimović (od 69. Radonjić), Olajinka - Ndijaje (od 69. Ilić).

Trener: Vladan Milojević.

DRUGO POLUVREME:

95. minut - KRAJ! Fudbaleri Intera savladali su ekipu Crvene zvezde rezultatom 4:0, u okviru drugog kola reformisane grupne faze Lige šampiona.

93. minut - Domaća ekipa ne dozvoljava crveno-belima da u poslednjim minutima meča preuzmu posed lopte. Iskusni Italijani čuvaju svoj gol, i čekaju kraj. U svakom slučaju, Zvezda se trudi i preko Olajinke pokušava da dođe do počasnog gola, ali im ne ide od ruke.

90. minut - Igraće se pet minuta nadoknade.

89. minut - Vrši Vladan Milojević dve izmene - na teren ulaze Milan Rodić i Dalsio, umesto Radeta Krunića i Drkušića.

85. minut - Potpuno se raspala igra Crvene zvezde. Do kraja meča je ostalo svega par minuta, jasno je da crveno-beli apsolutno ništa ne mogu da urade. Sa velikim teretom na leđima će se izaranici Vladana Milojevića vratiti u Beograd, s obzirom da su primili šest komada od italijanskog giganta, a nisu dali nijedan. Na njihovu sreću samo četiri gola su priznata, ali sasvim sigurno je da će ostati gorak ukus poraza nakon ovog meča.

78. minut - Drkušić je napravio faul nad Lautarom Martinezom i dosuđen je penal ekipi Intera. Taremi je preuzeo odgovornost i bio precizan sa bele tačke. Rezultat 4:0.

71. minut - TREĆI GOL ZA INTER! Taremi je imao dobar pregled igre i poslao loptu ka Lautaru Martinezu koji je ušao pre svega par minuta u igru. Iskusni golgeter je unutar šesnaesterca iz sve jačine šutao i loptu poslao u donji desni ugao gola. Rezultat - 3:0

70. minut - Menja vidno uznemireni Vladan Milojević ekipu. Sa terena izlaze Ndijaje, Maksimović i Silas, dok u igru ustupaju Luka Ilić, Nemanja Radonjić i Bruno Duarte.

68. minut - Nešto mirnija igra na "Đuzepe Meaci". Pokušavaju fudbaleri Crvene zvezde da kratkim pasevima dođu do šanse za šut, ali se za sada niša konkretnije ne dešava.

Informer

 

64. minut - Strateg "neroazura" je pripremio tri izmene. Sa terena izlaze Marko Arnautović, De Fraj i Mihitarijan, a u igru ulaze Daavid Fratezi, Aćerbi i Argentinac Lautaro Martinez.

62. minut - Odlično skida zicer Omri Glazer. Ponovo se iskusni napadač Italijana našao u šansi, ali je Glazer ovoga puta nogama uspeo da reaguje.

60. minut - INTER DUPLIRAO VOĐSTVO! Austrijski fudbaler srpskog porekla Marko Arnautović bio je strelac drugog gola. Greška za ovo najviše se pripisuje Radetu Kruniću koji je izgubio loptu. Taremi je taktički nadmudrio bivšeg fudbalera Milana i prosledio loptu Arnautoviću, kome nije bilo teško da savlada Glazera.

56. minut - Šteta. Zvezda je izvela korner koji je dočekao Krunić, on je bio opkoljen igračima iz protivničkog tabora pa je loptu poslao Andriji Maksimoviću koji je bio sam na desnom boku, ali je mlađani fudbaler vratio loptu u centar, te je Mahitarijan presekao i krenuo na posao.

51. minut - Ekipa iz Ljutice Bogdana ozbiljno rizikuje, crveno-beli su otišli bas visoko. Imali su situaciju ispred Zomerovog gola, Silas je dugo vukao loptu i uspeo da je sačuva posle par duela, poslao pas ka Kruniću, ali je on šutirao preko gola.

Informer

 

48. minut - Crvena zvezda je krenula ofanzivnije ka golu domaćina. De Fraj je vukao Šerifa Endijajea tokom jedne akcije, bilo je razmatranja da li će biti penal, ali se nemački arbitar nakon dogovora sa igračima dogovorio da se utakmica nastavi. De Fraj je dobio žuti karton.

46. minut - Utakmica se nastavlja, obe ekipe igraju u istom sastavu kao u prvom poluvremenu.

PRVO POLUVREME:

45+2. minut - Ništa značajno se nije dogodilo posle dva minuta sudijske nadoknade. Šteta što se igra prekinula u trenucima kada je Zvezda postala najopasnija. Mogu crveno-beli da se nadaju nešto pozitivnijem rezultatu ukoliko do kraja meča budu držali intezitet kao u poslednjim minutima prvog dela igre.

Informer

 

45. minut - Igraće se dva minuta nadoknade.

44. minut - Ponovo je Mahitarijan solo akcijom da ugrozi gol gostiju, njegove namere je prepoznao Olajinka koji je presekao loptu, ali u tom trenutku nije znao da li ima saigrača iza sebe, pa je loptu poslao ka centru terena.

43. minut - Odličan napad Crvene zvezde! Sarađivali su Olajinka i Silas u kaznenom prostoru domaćih, pozajmljeni fudbaler iz Štutgarta se osamio i šutao na gol, ali je lopta na žalost pogodila golmana domaće ekipe i odbila se od njega.

41. minut - Dospela je ekipa Intera do lopte i odmah krenula ofanzivnije. Za čas su se domaćini stvorili ispred Glazerovog gola, pokušao je Mahitarijan, ali lopta je otišla daleko iznad gola.

Informer

 

39. minut - Pokušavaju crveno-beli kratkim dodavanjima na centru terena da potegnu neku akciju, ali za sada se lopta šeta od Spajića do Krunića i Đige. Inter još uvek ne vrši presing na nosioca lopte.

37. minut - Trenutno je opuštenija situacija, bez prilika sa obe strane. Pokušao je francuski fudbaler Benžamen Pavar sa 25 metara da pošalje loptu u okvir gola, ali ništa od toga.

Informer

 

34. minut - Kombinuju konstantno Mahitarijan i Čalhanoglu i traže prostor ispred Zvezdinog gola. Internacionalac Turske je poslao pas Zjelinskom, koji je pucao ga Omriju Glazeru, ali nije bio precizan i lopta je otišla daleko od leve stative.

31. minut - Prilikom jedne akcije, Taremi je ostao na zemlji, i domaći su zatražili penal. Nakon detaljnije provere ispostavilo se da je Spajić intervenisao pre Arnautovića i da nema prekršaja, tako da ništa od poklona za domaće igrače.

27. minut - Problem za Crvenu zvezdu - Vanja Drkušić na travi! Slovenački fudbaler se požalio na bol u zadnjoj loži, svega dva tri minuta je ležao na zemlji. Činilo se da defanzivac neće nastaviti igru, ali je ustao i za sada je sve u redu.

Informer

 

25. minut - Preselili su se domaći igrači ispred Glazerovog gola, konstantno pokušavaju da iznude novu šansu.

21. minut - Ponovo poništen gol Intera! Damfris je našao prostor u Zvezdinom kaznenom prostoru i pogodio, ali se sudija odmah oglasio da je reč o ofsajdu. Opet su se crveno-beli izvukli, ali Italijani konstantno vrše presing.

19. minut - Dobra prilika Zvezdinog Mesija! Maksimović je presekao loptu, i punim udarcem šutirao. Šteta, lopta je otišla iznad gola.

15. minut - Za prvih petnaestak minuta igre situacija nije baš najsjajnija za Zvezdu. Izabranici Vladana Milojevića zaostaju za italijanskim gigantom, ali je statistika više na strani gostiju. Za sada, crveno beli imaju veći posed lopte ali još uvek ne uspevaju ništa konkretno da realizuju. 

11. minut - GOL ZA INTER! Zvezda prima gol iz slobodnog udarca! Napravio je Elšnik faul na nekih 25 metara od gola, i tako praktično poklonio domaćinima vođtvo. Čalhanoglu je iz slobodnjaka majstorski podigao loptu, koja se od stative odbila u mrežu crveno-belih. 

8. minut - Zvezda preti! Crveno-beli su se sjatili u kaznenom prostoru Intera i posle više pokušaja nisu uspeli da ozbiljije zaprete domaćinima. Olajinka i Silas su loptu dovukli praktično ispred gola, pokušao je Silas, potom Krunić, pa Olajinka, ali je defanzivni bedem Intera previše jak.

Informer

 

4. minut - Isplatila se ofanziva domaće ekipe, fudbaler Milana srpskog porekla Marko Arnautović je posle gužve ispred kaznenog prostora savladao Glazera i lopta je ušla u gol. Na sreću gostiju, sudija se odmah oglasio i signalizirao da je reč o ofsajdu. Rezultat i dalje ostaje nerešen - 0:0.

Informer

 

3. minut - Od samog početka fudbaleri Intera kreću u napad, Dmafris je pokušao da ugrozi gol gostujuće ekipe, ali je Glazer boks udarcem lako odbranio.

1. minut - Intonirana je himna Lige šampiona. Meč je upravo počeo. Prvi posed lopte imaju domaći igrači.

Informer

 

20.55 - Meč uskoro počinje. Kao što je bilo i očekivano, dok je spiker čitao imena igrača beogradskog kluba, zvižduci su se prolomili sa tribina kada je pomenut Rade Krunić. Godinama je iskusni vezista bio jedan od važnih aduta Milana.

20.50 - Fudbaleri Crvene zvezde su izašli na teren, i lagano se zagrevaju pred početak meča.

A tu su i "neroazuri".

20.42 - Na prste se mogu izbrojati navijači Crvene zvezde koji su uspeli da prođu bezbednosne snage na ulazu i zauzmu mesta na "Đuzepe Meaci".

Podsetimo, italijanske vlasti su zabranile "delijama" dolazak na večerašnji meč, zbog potencijalnih sukoba sa pristalicama italijanskog kluba.

20.40 - Interesantno, nepunih sat vremena pre početka meča na ulicama prestonice mode i stila viđeni su Nikola Rokvić i Duško Tošić, koji su u duetu zapevali navijačku pesmu "Nek se Marakani vrate slavni dani". 

20.35 - Stadion se polako popunjava, i dalje su velike gužve ispred ulaza na "Đuzepe Meacu".

20.30 - Kakve su vaše prognoze za večeras?

20.20 - Ostalo je nepunih sat vremena do početka meča. Naš izveštač sa lica mesta javlja da su velike gužve ispred stadiona, o čemu svedoče fotografije i video snimci uživo iz Milana.

20.10 - Na drugoj strani, ekipa sa "Đuzepe Meace" nastupa u standardnoj formaciji (3-5-2), koja im je praktično lična karta. Sastav je u neku ruku očekivan, sa malim iznenađenjima u špicu napada. Inzagi se odlučio da u startnih 11 uvrsti Taremija i Arnautovića.

20.00 -  Konačno su izašli i sastavi. U taboru crveno-belih nema iznenađenja. Mesto među stativama zauzeće Omri Glazer, dok će u poslednjoj liniji delovati Vanja Drkušić, štoperski tandem Điga-Spajić i Jung vu Seol.

Konce veznog reda Milojević je prepustio Radetu Kruniću i Timiju Maks Elšniku, dok će ofanzivu predvoditi Silas, mladi Zvezdin "Mesi" - Andrija Maksimović i Piter Olajinka, sa Šerifom Endijajeom u špicu.

Informer

 

20.00 - Svlačionica gostujuće ekipe je spremna, i čeka tim Vladana Milojevića. Zvezda će po prvi put u novoj sezoni igrati u trećoj garnituri dresova. Dominatna je bela boja, sa zlatnim detaljima.

Ovaj dres sa istorijskom temom je tu povodom 80 godina crveno-belih, jubileja koji će slaviti u ovoj sezoni, i prve monografije koja će uskoro izaći. On je inspirisan legendama ali pripada novoj generaciji, generaciji koja treba da kreira budućnost, i neke nove legende.

Informer

19.50 - Na fotografijama i video snimku ispod možete videti kako izgleda stadion, i koliko su ispunjene tribine na dva ipo sata pre početka meča.

19.40 -  Prema izveštaju našeg dopisnika iz Milana, italijanske vlasti preduzele su sve neophodne mere bezbednosti, pa će se prilikom ulaska na stadion, osim karte i ličnih dokumenata, od navijača tražiti i pasoš. 

19.35 Italijanska policija je na dan meča između Crvene zvezde i Intera u šest sati ujutru upala u jedan od milanskih hotela, u kojem su smešteni srpski novinari. Naime, navijači Zvezde su uprkos zabrani prisustva utakmici, tokom prethodne večeri stigle u Milano, pa su organi reda iz nekog razloga pomislili da imaju veze s novinarima, te su odradili rutinsku kontrolu uz obrazloženje da traže navijače. 

Hteli su da znaju kojim povodom su novinari tu, šta rade, da li su možda turisti. Sve je potrajalo oko desetak minuta i na kraju se sve dobro završilo. 

Informer

"Delije"

19.30 - Uoči meča kontaktirali smo nekadašnjeg fudbalera Intera iz Milana i Partizana, Alena Stevanovića (33), koji smatra da je teško očekivati da Zvezda nešto napravi u Milanu.

Biće teško. Mislim da će Zvezda teško pronaći bodove na tom stadionu (prim. aut. "Đuzepe Meaca"). Protiv Benfike je bila čudna utakmica, jer Benfika nije ništa specijalno igrala tako da mislim da je Zvezda tu mogla da dođe do bodova, ali nažalost nije. Šansu Zvezde više vidim na "Marakani" gde na krilima navijača igrači mogu da daju i više od maksimuma, to bi trebalo da bude snaga. Na strani će biti jako teško doći do bodova, ali to je fudbal, nikad se ne zna započeo je Stevanović u razgovoru za Informer.

Informer

Alen Stevanović

19.20Ako verujete bukmejkerima, šanse srpskog tima da trijumfuje u Milanu su minimalne. Kvota na pobedu crveno-belih je 16, na Inter 1,16, dok je na remi devet.

Šampion Srbije je i dalje totalni autsajder, pa su šanse da trijumfuje u Milanu su rangu s nemogućom misijom, smatraju bukmejkeri. Kladionice pred utakmicu u Italiji smatraju da je Inter apsolutni favorit, te da bi bilo prvorazredno iznenađenje da Beograđani trijumfuju. 

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

19.15 - Uoči večerašnjeg susreta dva bivša osvajača pehara Lige šampiona, Informer je razgovarao i sa legendom Crvene zvezde i bivšim igračem Intera, Darkom Pančevom. Fudbalski as ističe da će bod na "Đuzepe Meaci" biti veliki uspeh, ali da će biti teško doći do njega.

- Ne treba da se pravimo previše pametni i da glumimo najveće zvezdaše s tim da kažemo da idemo na pobedu i imamo šansu za bod. U fudbalu su uvek moguća iznenađenja, to nije sporno. Inter je apsolutni favorit, ali Zvezda može isto tako kao što je Inter osvojio bod u Mančesteru da osvoji bod u Milanu. To bi bio veliki uspeh za Zvezdu, ali mora da bude pažljiva i da čeka kontru da iznenadi protivnika. Tako ja vidim da će se odvijati utakmica. Svi mi želimo da Zvezda pobedi, ali u ovom trenutku to nije realno - istakao je Pančev u razgovoru za Informer.

Informer

Darko Pančev

19.10 - Bivši srpski reprezentativac i veliki zvezdaš Zdravko Kuzmanović (37), koji je u svojoj bogatoj karijeri nosio dres italijanskog giganta, jasno stavlja doznanja da je tim sa stadiona "Đuzepe Meaca" daleko veći favorit.

- Nadam se dobrom rezultatu za Zvezdu na predstojećoj utakmici, ali je veliki Inter favorit, ipak je to najbolji tim u Italiji. S druge strane, crveno-beli ne smeju da se plaše, igrači moraju da veruju u sebe. Da bi se Interu odgovorilo, Zvezda mora da ima kvalitet u poslednjoj liniji kada je reč o kreiranju napada, ali i vrhunske ofanzivce sposobne da rešavaju situacije "jedan na jedan". Dakle, potrebno je da timski odigraš kvalitetno, ali da imaš pojedince koji mogu da naprave razliku. Mora Zvezda da nađe balans, da se ne brani suviše, ali i da ne pokušava da kontroliše utakmicu, jer je to veoma teško protiv Intera  - poručio je bivši srpski fudbaler.

Informer

Zdravko Kuzmanović

19.05 UEFA je odlučila da će nemački sudija Feliks Cvajer (43) biti glavni arbitar na meču Intera i Crvene zvezde. On će delovati sa asistentima Robertom Kempterom i Kristijanom Dicem uz aut liniju, dok će ulogu četvrtog sudije imati Florijan Badštubner. VAR sobu kontroliše Bastijan Dankert, a njegov pomoćnik biće Benjamin Brand.

19.00 Poznato je da su vlasti na "Čizmi" zabranile prisustvo navijačima beogradskog kluba na večerašnjoj utakmici kako bi se sprečili potencijalni incidenti, s obzirom na dugogodišnje sukobe "delija" sa pristalicama Rome.

Usled takve odluke italijanske policije, klub iz Ljutice Bogdana je odlučio da na atletskoj stazi "Marakane" postavi veliki video bim, kako bi svi bili u mogućnosti da pruže podršku crveno-belima. Mesta za verne pristalice Zvezde rezervisana su na zapadnoj tribini, a ulaz je besplatan.

18.55 - Strateg "nero-azura" Simone Inzagi smatra da njegova ekipa mora da, narodski rečeno "otvori četvore oči", jer su crveno-beli najopasniji iz tranzicije, i imaju veoma jak igrački kadar.

Biće to utakmica puna zamki za nas, moramo da budemo spremni i da pokažemo kontinuitet dosadašnje igre. Koncentracija je vrlo važan element, i moramo da se borimo za naše principe. Zvezda ja počela 20. jula i imaju devet utakmica u prvenstvu, imaju odlične elemente igre tako da moramo da budemo vrlo pažljivi. Prilično su opasni iz tranzicije i moramo da upravljamo utakmicom na najbolji mogući način kako bismo je dobili - poručio je Inzagi.

Fudbalski stručnjak koji je nedavno proglašen za najboljeg na "Čizmi", pažljivo je ispratio sve mečeve Zvezde u domaćem prvenstvu, te sa ekipom doslovce analizirao.

Informer

Simone Inzagi

18.50 - Trener crveno-belih Vladan Milojević, na konferenciji za medije uoči meča u Milanu najavio je hrabro izdanje svog tima.

- Kada igrate protiv ovako velikih ekipa, morate da budete konstantni 90 minuta, da budete na visokom nivou discipline, da budete koncentrisani na ono što radite. Sama utakmica će biti takva. Ali što manje praznih hodova u igri... To su ekipe koje imaju svoj stil igre, mi moramo da izađemo hrabro, da napadnemo u zonama gde možemo, da se branimo kada treba da se branimo. Moramo da budemo konstantni na ovakvim utakmicama, ne smeju da se dešavaju padovi, da kreneš loše, pa onda dobro. Na to treba da obratimo pažnju - poručio je pedantni strateg na konferenciji.

Informer

Vladan Milojević

18.45 - Poštovani čitaoci dobro veče i dobrodošli na lajv blog posvećen utakmici Crvena zvezda - Inter (21.00, RTS1, Arena premijum 1), u okviru drugog kola Lige šampiona. Sva dešavanja uoči meča, kao i utakmicu možete pratiti uživo iz minuta u minut na našem portalu.