• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

01.10.2024

07:00

Stevanović brutalno iskren pred duel u Milanu! Zvezdi će biti teško, ali u fudbalu je sve moguće!

Printscreen, Srđan Stevanović

Crvena zvezda

Stevanović brutalno iskren pred duel u Milanu! Zvezdi će biti teško, ali u fudbalu je sve moguće!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Intera iz Milana i Partizana, Alen Stevanović, dao je svoje viđenje predstojećeg meča između "neroazura" i Crvene zvezde u Ligi šampiona (21.00, RTS1, Arena premijum 1) za Informer.

Stevanović je još kao omladinac otišao u milanski Inter iz redova Radničkog iz Obrenovca, ali se nije previše naigrao u "gradu mode". Usledile su selidbe u Torino, Toronto, Palermo, Bari, Speciju i onda se vratio u Srbiju, gde je nosio dres Partizana. 

Stevanović ističe da je teško očekivati da Zvezda nešto napravi u Milanu.

- Biće teško. Mislim da će Zvezda teško pronaći bodove na tom stadionu (prim. aut. "Đuzepe Meaca"). Protiv Benfike je bila čudna utakmica, jer Benfika nije ništa specijalno igrala tako da mislim da je Zvezda tu mogla da dođe do bodova, ali nažalost nije. Šansu Zvezde više vidim na "Marakani" gde na krilima navijača igrači mogu da daju i više od maksimuma, to bi trebalo da bude snaga. Na strani će biti jako teško doći do bodova, ali to je fudbal, nikad se ne zna - započeo je Stevanović u razgovoru za Informer.

Na početku razgovora Alen Stevanović je dao svoje viđenje susreta Crvene zvezde i Benfike, kao i sudara Intera i Sitija u prvom kolu Lige šampiona.

- Gledao sam taj meč. Verovao sam da Zvezda može da uzme bodove na "Marakani" što se i kroz istoriju dešavalo. Mnoge ekipe su padale tu jer je teško igrati u takvom ambijentu. Ima još dosta utakmica da se igra verujem da Zvezda ima dobru ekipu i da će uzeti neke bodove u Ligi šampiona - poručio je bivši as Partizana.

Foto: Starsportphoto

FK Crvena zvezda - FK Benfika

- Nisam ispratio meč, ali sam video najbolje šanse sa meča. Rezultat je svakako bio iznenađenje s obzirom kako Siti igra već godinama pogotovo na svom stadionu. Inter je jako dobra ekipa, ali čini se da su svi očekivali tri boda Sitija - dodao je Alen.

 

Foto: EPA

Inter Milan

Bivši igrač Intera ističe da je u novom formatu Lige šampiona bitno osvojiti svaki mogući bod.

- Ovo je prva godina, treba da vidimo kako će da prođe i kako će funkcionisati novi format. Deluje mi da svaki bod ima veću težinu, pogotovo zbog tih ekipa koje su u vrhu koje će se boriti za svaki bod - nastavio je Alen u istom tonu.

Iako nije dao prognozu, Stevanović jasno ističe da je Inter ubedljivi favorit.

- Ne volim da prognoziram. Zvezdi će biti jako teško, Inter fenomenalno igra sa Inzagijem i imaju odlične igrače, što svakako pokazuju rezultati kako u domaćem prvenstvu tako i u Ligi šampiona u poslednjih par godina. Očekujem da će Zvezda izaći da se brani i da će čekati šansu iz kontre ili prekida, ali svakako će biti baš teško - poručio je bivši as Intera.

 

Foto: Tanjug

174. večiti derbi

Uporedio je Stevanović i Inter iz vremena kada je on igrao, i ovaj danas protiv koga će Crvena zvezda igrati.

- Inter iz mog vremena je sa Murinjom osvojio sve, bili su najbolji na svetu. Nakon toga usledio je pad, tražili su trenere i igrače, dosta toga se menjalo, ali čini se da su uspeli sa Inzagijem. Stvarno igraju fenomenalno sada, igrali su finale Lige šampiona i uvek su u vrhu italijanskog prvenstva. Sigurno su jedna od boljih ekipa u Evropi - podvukao je bivši član italijanskog prvoligaša.

Foto: profimedia

Inter osvaja Ligu šampiona 2010. godine

On je ubeđen da će "delije" nedostajati Zvezdi u Milanu.

- Ispratio sam to, ali ne znam koji su to razlozi. Da li je možda zbog onoga što je bilo u Đenovi? Stvarno ne znam. Sigurno je da će navijači nedostajati Zvezdi tamo, jer su oni od velike pomoći igračima - zaključio je Alen Stevanović u razgovoru za Informer.

Osvrnuo se Stevanović i  na derbi, za njega ubedljiv poraz njegovog bivšeg kluba Partizana od 4:0 u Humskoj nije neočekivan, s obzirom na stanje u srpskom fudbalu prethodnih godina.

- To je očekivan ishod kada vidiš kolika je razlika između Zvezde i Partizana kada je reč o kvalitetu. Zvezda se ozbiljno pojačala igra redovno Ligu šampiona, prosto takav rezultat je realnost. Ja sam igrao u Partizanu dve i po godine i svakako mi je teško da gledam klub u takvoj situaciji. Uvek taj derbi i ta borba između Partizana i Zvezde je bila gusta, ali sada situacija nije takva. Iskreno, ne pratim mnogo situaciju u medijima, znam da je Stanojević podneo ostavku i da su pobedili Mladost. Sigurno je da dosta toga ne funkcioniše tamo i da to treba da se menja - istakao je Stevanović.

Imao je lepe reči za Sava Miloševića, novog-starog trenera "crno-belih".

- Savo je bio trener Partizana i čovek je legenda tog kluba, ali dosta se tu toga promenilo. Biće mu potrebno vremena da uradi nešto - smatra Stevanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Poslednje probe pred početak grejne sezone: Ukoliko imate problem, možete ga prjeviti toplanama na ovaj način
Društvo

Poslednje probe pred početak grejne sezone: Ukoliko imate problem, možete ga prjeviti toplanama na ovaj način

Grejna sezona u Beogradu počeće 15. oktobra, a danas su počele funkcionalne probe tokom kojih bi svi građani trebalo da provere da li postoje curenja na cevima i radijatorima kako bi kvar bio saniran pre nego što počne grejanje. Funkcionalne probe ne znače da će kroz radijatore prolaziti topla voda, već su ovo takozvane "hladne probe", tako da građani u ovom trenutku nadležnima treba da prijave samu ukoliko ima nekih curenja iz grejnih tela.

01.10.2024

15:32

Srbija do izlaza na more za 80 dinara po čoveku! Ponuda je tu...
Društvo

Srbija do izlaza na more za 80 dinara po čoveku! Ponuda je tu...

Najnovija vest koja se pojavila u medijima je da se jedno ostrvo u Turskoj prodaje po ceni od 5 miliona dolara. Kada bi svaki Srbin dao manje od jednog dolara, ostrvo bi bilo naše. Ali, ima jedna mana - nije na moru, nego na prelepom jezeru. Imamo i mi našu Vlasinu i Đerdap, a za te pare ćemo, ako treba, izgraditi ostrvo.

01.10.2024

15:09

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija