27.06.2024.

11:06

Foto: Starsportphoto

Sport

SAZNAJEMO! Potpredsednik FSS Branislav Nedimović podneo ostavku!

Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva posle grupne faze takmičenja. "Orlovi" su bili poslednji u grupi sa samo dva osvojena boda, posle dva remija i poraza. 

Posle debakla u Nemačkoj, selektor Dragan Stojković više nema podršku običnih ljudi, navijača reprezentacije. Ali, Piksi je uoči šampionata Evrope produžio ugovor do 2026. godine, odnosno do Svetskog prvenstva u SAD, Kanadi i Meksiku. Podsećamo, žestok protivnik takvog ugovora bio je upravo Branislav Nedimović, potpredsednik FSS. Smatrao je da je pošteno da u slučaju eliminacije u prvoj rundi EP selektor bez naknade napusti poziciju na kojoj se nalazi. Posle debakla, Piksi nije ni pomenuo ostavku, dok je Nedimović smatrao da je to moralni čin posle očajnog rezultata.

Međutim, kako trenutno stvari stoje, Stojković na klupi Srbije neće dočekati novi kvalifikacioni ciklus, definitivno će biti smenjen, a traži se model za rastanak, pošto se spekuliše da u ugovoru ima klauzulu u iznosu od milion evra, koja mu sledi u slučaju otkaza.
 

Informer

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Slaviša Jokanović (55) glavni je kandidat da nasledi Dragana Stojkovića (59) na mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Informer! Čelnici FSS tokom narednih dana će razrešiti dužnosti Piksija i svim silama pokušaće da ubede Jokanovića da prihvati ponudu i konačno postane kormilar "orlova".

Takođe, Stojković nije jedini koji će da dobije otkaz nakon što je Srbija na Evropskom prvenstvu osvojila samo dva boda, postigla jedan gol i žestoko se obrukala. Otkaz će dobiti i generalni sekretar Jovan Šurbatović, kome se na teret stavlja neverovatan gaf sa avionom reprezentacije Srbije.

Bonus video