29.12.2021.

07:21

Foto:

Sport

SLAVNI FUDBALER OTKRIVA ZAŠTO JE I DALJE U TOP-FORMI Pazim šta jedem, brojim kalorije!

Pored redovnih treninga, za njegovu top-formu zaslužna je i stroga dijeta, koje se Šveđanin pridržava. 


Napadač fudbalskog kluba Milan kaže da pažljivo planira obroke.
- Kada jedem kod kuće, tačno znam koliko kalorija smem da unesem u odnosu na to koliko sam bio aktivan tog dana - priča Ibrahimović.


Zlatan je srećan što danas menadžment velikih fudbalskih klubova brine o ishrani svojih igrača, jer smatra da je to veoma bitan deo njihove karijere i uspeha.
- U današnje vreme svaki tim ima savetnika za ishranu koji pazi šta i koliko smemo da pijemo i jedemo. To je veoma bitno - kaže slavni fudbaler.

Informer


Da mu je zdrav način života bitan, govori i podatak da Ibrahimović svaki obrok meri u gram! Njegov jelovnik uglavnom čine belo meso, sušena govedina i sveže voće i povrće. Fudbaler izbegava sladoled i testeninu, a ugljene hidrate unosi preko žitarica. Kaže da nikad ne preteruje da se ne bi ugojio i da se trudi da jede što više voća i povrća kako bi uneo što više vitamina. 


Ibrahimović napominje da je sada disciplinovan što se ishrane tiče, a kao mladić nije mnogo obraćao na to šta i koliko jede:
- Na početku karijere mi ishrana nije bila baš važna. Kad sam došao u Ajaks, jeli smo šta smo hteli. Nije bilo kao sada!


Osim nutricionističkog plana, fudbaler ima i kondicione treninge, a redovno vežba i kod kuće. On na svom Instagram profilu propagira zdrav način života, pa često pratiocima pokazuje svoje treninge. Za razliku od većine kolega, on ne voli odlaske u teretanu.