Autor: Informer.rs

28.03.2023.

09:44

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA JE NA OVO ČEKALA 24 GODINE! "Orlovi" u Podgorici srušili ružnu tradiciju!

Posle dva meča kvalifikacija, Srbija ima maksimalan učinak od šest bodova bez primljenog gola, protiv Litvanije u Beogradu bilo je 2:0, a istim rezultatom savladana je i Crnu Goru. Ono što posebno raduje je što se vraća i vera navijača koja je nestala nakon vrlo slabog izdanja na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija srušili su ružnu tradiciju i prvi put posle 24 godine osvojili šest bodova na startu kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Orlovi su konačno uspeli da veži u dva meča na kojima su sačuvali mrežu. Nakon dva kola naš nacionalni tim je lider u G grupi sa maksimalnih šest bodova, ispred Mađarske, Crne Gore, Litvanije i Bugarske. Nije igra "orlova" bila blistava, ali na kraju se pišu tri važna boda.

Selektora Dragana Stojkovića posebno raduje što naš tim nije primio gol u ova dva meča kvalifikacija.

- Idemo svojim putem, korak po korak. U dve utakmice postigli smo četiri gola, osvojili šest bodova. To je ono što nas raduje. Vrlo smo zadovoljni i motivisani čekamo jun i Bugarsku. Srbija je pokazala da zna da igra takmičarski fudbal i da osvaja bodove. Bitno je da, i kad nemaš dominaciju na terenu, pokažeš strpljenje - rekao je selektor Dragan Stojković posle utakmice.

Informer

Dragan Stojković Piksi

Znali su "orlovi" da neće biti lako u Podgorici.

Kako ste mislili na Evropsko prvenstvo, lako? To ne postoji. Govorili smo da je Crna Gora opasna, da ima moć i snagu da napravi problem. Zbog toga mi je draže što smo ostvarili plan, pobedili i upisali tri boda. 

Stojković kaže da je bio od prvog momenta plan da Dušan Vlahović uđe u igru u drugom delu meča.

- Predvideli smo da će Crna Gora igrati sa trojicom štopera, zato smo izašli sa Mitrovićem u špicu i Tadićem i Sergejom iza njega, da možemo da kontrolišemo pas igru. Drago mi je zbog Vlahovića, golovi su mu i te kako potrebni. Drago mi je i što smo predvideli kako će utakmica izgledati, da je bolje imati Dušana na terenu 45 minuta nego 90. Ispalo je da smo bili u pravu - zaključio je Stojković.

Naredne obaveze u kvalifikacijama Srbija ima u junu, kada će gostovati Bugarskoj koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić. Oni nakon dva odigrana meča nemaju nijedan osvojen bod i već sada su daleko od prilike da se kvalifikuju.

Bonus video