• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2023

09:44

SRBIJA JE NA OVO ČEKALA 24 GODINE! "Orlovi" u Podgorici srušili ružnu tradiciju!

Starsportphoto

Fudbal

SRBIJA JE NA OVO ČEKALA 24 GODINE! "Orlovi" u Podgorici srušili ružnu tradiciju!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru u Podgorici 2:0 (0:0) golovima dvostrukog strelca Dušana Vlahovića i napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Posle dva meča kvalifikacija, Srbija ima maksimalan učinak od šest bodova bez primljenog gola, protiv Litvanije u Beogradu bilo je 2:0, a istim rezultatom savladana je i Crnu Goru. Ono što posebno raduje je što se vraća i vera navijača koja je nestala nakon vrlo slabog izdanja na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija srušili su ružnu tradiciju i prvi put posle 24 godine osvojili šest bodova na startu kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Orlovi su konačno uspeli da veži u dva meča na kojima su sačuvali mrežu. Nakon dva kola naš nacionalni tim je lider u G grupi sa maksimalnih šest bodova, ispred Mađarske, Crne Gore, Litvanije i Bugarske. Nije igra "orlova" bila blistava, ali na kraju se pišu tri važna boda.

Selektora Dragana Stojkovića posebno raduje što naš tim nije primio gol u ova dva meča kvalifikacija.

- Idemo svojim putem, korak po korak. U dve utakmice postigli smo četiri gola, osvojili šest bodova. To je ono što nas raduje. Vrlo smo zadovoljni i motivisani čekamo jun i Bugarsku. Srbija je pokazala da zna da igra takmičarski fudbal i da osvaja bodove. Bitno je da, i kad nemaš dominaciju na terenu, pokažeš strpljenje - rekao je selektor Dragan Stojković posle utakmice.

Foto: Starsportphoto©

Dragan Stojković Piksi

Znali su "orlovi" da neće biti lako u Podgorici.

Kako ste mislili na Evropsko prvenstvo, lako? To ne postoji. Govorili smo da je Crna Gora opasna, da ima moć i snagu da napravi problem. Zbog toga mi je draže što smo ostvarili plan, pobedili i upisali tri boda. 

Stojković kaže da je bio od prvog momenta plan da Dušan Vlahović uđe u igru u drugom delu meča.

- Predvideli smo da će Crna Gora igrati sa trojicom štopera, zato smo izašli sa Mitrovićem u špicu i Tadićem i Sergejom iza njega, da možemo da kontrolišemo pas igru. Drago mi je zbog Vlahovića, golovi su mu i te kako potrebni. Drago mi je i što smo predvideli kako će utakmica izgledati, da je bolje imati Dušana na terenu 45 minuta nego 90. Ispalo je da smo bili u pravu - zaključio je Stojković.

 

 

 

Naredne obaveze u kvalifikacijama Srbija ima u junu, kada će gostovati Bugarskoj koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić. Oni nakon dva odigrana meča nemaju nijedan osvojen bod i već sada su daleko od prilike da se kvalifikuju.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17