24.06.2024.

20:45

Foto: Reuters

Sport

Pa, neka provociraju Srbe i dalje! Šiptari ispali, ustaše na korak od eliminacije! (VIDEO/FOTO)

 

Albanija - Španija  0:1 (0:1)

Strelac: Tores u 13. minutu.

Stadion: Merkur Špil arena, Diseldorf

Kapacitet: 54.600

Sudija: Glen Niberg (Švedska)

ALBANIJA (4-2-3-1): Strakoša - Baliu, Đimšiti, Ajeti, Mitaj - Ramadani, Aslani - Aslani, Laći (od 71. Beriša), Bajrami (od 70. Hodža) - Manaj (od 59. Broja).

ŠPANIJA (4-2-3-1): Raja - H. Navas, Vivijan, Laport (od 46. Le Norman), Grimaldo - Subimendi, Merino - F. Tores (od 72. Jamal), Olmo, Ojarsabal (od 60. Fermin) - Hoselu (od 72. Morata).

Trener: Luis de la Fuente

Hrvatska - Italija 1:1 (0:0)

Strelac: Modrić u 55. minutu, Zakanji u 90+7. minutu!

Stadion: Red bul arena, Lajpcig

Kapacitet: Sudija: 41.600

Sudija: Dani Makele (Holandija)

Žuti karton: Sučić (Hrvatska)

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić (od 70. Ivanušec) – Sučić (od 70. Perišić), Kramarić, Pašalić (od 46. Budimir).

Trener Zlatko Dalić

ITALIJA (3-5-2): Donaruma – Darmijan, Bastoni, Kalafiori - Di Lorenco, Barela, Žoržinjo, Pelegrini (od 46. Fratezi), Dimarko (od 57. Kjeza) – Raspadori, Retegi.

Trener: Lučano Spaleti

TOK MEČEVA:

DRUGO POLUVREME

90 +8. minut! Kraj! Hrvatska - Italija 1:1!

90+7. minutu - Zakanjiiiiiiiiiiiiii! GOOOOOOOOL!!!! Italija je izjednačila, Hrvatska na korak od eliminacije! 

90+4. minut - Kraj! Španija je pobedila Albaniju 1:0 golom Toresa! 

90. minut - U Lajpcigu dodatnih osam minuta.

90. minut - U Diseldorfu će se igrati još četiri minuta.

87. minut - Dobro je tekao napad Italijana, ali Skamaka nije uspeo da uradi nešto više.

80. minut - Bastoni je  skinuo loptu sa glave Budimiru i sprečio drugi gol Hrvata. Modrić izlazi iz igre, ulazi Majer.

Informer

77.minut - Aslani odlično šutira. Bio je to šut sa distance igrača Intera, ali je lopta prošla pored gola.

68. minut - Veliki pritisak Italijana! Gol bukvalno visi u vazduhu! Hrvati se brane svim silama.

67. minut - Darmijan pokušava, ali nije uspeo da šutira.Na kraju je pokušao i da asistira, ali berz uspeha.

66. minut - Ovo je najbolji period igre Albanaca. Ofanzivno, krenuli su na sve ili ništa protiv "furije".

Luka Modrić je najstariji strelac gola na Evropskim prvenstvima!

Informer

 

65. minut - Prva šansa za Albance, strašna šansa! Broja je šutirao, ali je Raja izvanrednom odbranom spasio Špance.

61. minut - Bastoni pokušava, ali je lošim udarcem glavom, upropastio još jednu šansu.

56. minut - Kosovo, Srbija, uzvikuju navijači Španije protiv Albanije!

55. minut - GOOOOOOOL! Ipak gol! Modrić! Pre toga Budimir je šutirao, Donaruma odbranio, ali se kapiten "vatrenih" našao tamo gde treba i izvadio se za promašeni penal.

54. minut - Modrić šutira po zemlji u desnu stranu, ali ga je italijanski golman pročitao.

52. minut - Penal za Hrvatsku posle VAR potvrde! Fratezi je igrao rukom posle šuta. Holandski sudija je otišao da pogleda, a potom je dosudio i jedanaesterac.

47. minut - Odmah šansa za Španiju. Pokušao je Hoselu, izgledalo je baš atraktivno, a lopta je prozujala preko gola. 

46. minut - Utakmice su nastavljene

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Kraj prvog dela. Bez golova na meču Italije i Hrvatske.

45 + 1.minut - Kraj poluvremena Španija vodi golom Toresa protiv Albanije

41. minut - Centaršut Grimalda sa leve strane ka usamljenom Toresu. Pokušao je Španac iz dobre pozicije, ali nema promene rezultata. Mogao je i morao bolje. 

37. minut - Dani Olmo ima šansu. Navas je asistirao igraču Lajpcigu, ali Albancisu ga izblokirali

36. minut - Gužva u šesnaestercu Hrvatske, Pelegrini pokušava, Livaković brani.

32. minut -  Španci melju, doduše nema gola, Albanci nisu prešli centar.

27. minut - Kakva šansa za Italijane! Centaršut Barele, a onda Bastoni, šutira glavom, ali Livaković odlično interveniše

Informer

 

26. minut - Igra mačke i miša u Diseldorfu, Španija dominira, konstantno se igra na polovini Albanije.

22. minut - Italijani umalo za povredu protiv "šahovničara". Retegi jeposle centaršuta sa leve strane, bio viši od Gvardiola i šutirao tik pored stative.

21. minut - Olmo pokušava sa distance, međutim neprecizno,  lopta završava pored gola. 

14. minut - Hrvati nastavljaju sa napadima. Kramarić šalje loptu u šesnaesterac, ali je Kalafiori reaguje spred Donarume.

13. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Španija vodi 1:0. Strelac je Tores. Munjevita akcija po desnoj strani. Olmo je aistirao Feranu Toresu koji je zatresao mrežu.

11. minut - Prva preti Španija. U 60 sekundi dva šuta ekipe Luisa De La Fuentea. Prvo je probao Merino, ali je Strakoša dobro reagovao. Onda je raspalio Hoselu, ali je lopta otišla preko gola.

7. minut - Italijani uzvraćaju, međutim, loptu u šesnaesterac šalje Di Lorenco, ali interveniše Pogrančić. 

6. minut - Španci i Albanci "opipavaju puls" jedni drugima. Početak je bez većih uzbuđenja pred oba gola. 

Informer

 

5. minut - Prva prilika za Hrvate, šutirao je Sučić. Donaruma brani, lopta odlazi u korner. Posle kornera nije bilo opasnosti po gol Azura.

4. minut - Hrvati su krenuli ofanzivno, Italijani su pritisnuti od početka

1. minut - Utakmice su počele

18.17 -  Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković govorio je za jutjub kanal FSS o utakmici protiv Slovenije i Danske, kao i o drugim raznim zanimljivim temama. Naravno, utakmica sa danskom u prvom planu.

- Računica je prosta, naravno ima tu nekih drugih rezultata, ako želimo da prođemo moramo da pobedimo. Moramo da krenemo agresivno i da prvi postignemo gol, onda možemo bolje da kontrlišemo utakmicu. Trebamo da budemo skoncetrisani da postignemo prvi gol ili da postignemo gol više od Danaca.

Informer

 

18.01 - Mađarski fudbaler Barnabas Varga doživeo je na utakmici EP protiv Škotske višestruke prelome kostiju na licu i verovatno će biti podvrgnut operaciji, saopštio je Fudbalski savez Mađarske.

- Nekoliko kostiju na licu Varge je slomljeno. Takođe je zadobio i potres mozga. On će najverovatnije biti podvrgnut operaciji - naveo je mađarski savez.

Informer

 

17.41 - Štoper Srbije Strahinja Pavlović najavio je odlučujući meč na Evropskom prvenstvu. Uoči utakmica protiv Engleske i Slovenije na video bimu pojavio se snimak Novaka Đokovića koji je poslao motivacionu poruku našim fudbalerima, toga se dotakao i Strahinja. 

17.34 - Razmišljamo o dve formacije, izabraćemo najpametniju opciju za utakmicu, poručuje Dragan Stojković Piksi sa pres konferencije uoči meča sa Danskom. Objašnjava selektor Srbije da nema razloga za loše raspoloženje uoči utakmice sa Danskom budući da je sve u rukama "orlova". 

17.15 - Dan uoči utakmice sa Srbijom oglasio se i selektor Danske Kasper Hjulmand.

- Svestan sam da će biti izuzetno teška i vrlo zahtevna fizička utakmica. Srbi imaju možda i fizički najzahtevniji tim u ovom kolu. Znamo da žele da iskoriste svoju visinu i fizičku snagu, tako da će to biti težak fizički meč. Baš žele da razbijaju - kaže Hjulmand.

Informer

 

17.01 - Bivši rumunski fudbaler Danut Lupu tvrdi da je dogovoren krajnji rezultat utakmice protiv Slovačke u sklopu trećeg kola Evropskog prvenstva. Naravno, to je rekao u ironičnom tonu, jer računica za Rumuniju i Slovačku je jasna, remi ih vodi u osminu finala Evropskog prvenstva.

- Kvalifikovaćemo se dalje, remi sa Slovačkom. Sve je dogovoreno, bilo bi šteta da i jedni i drugi ne odemo dalje. Zašto rizikovati? Na tom nivou igrači se odlično slažu. Zašto da dođe do nesreće i da jedan tim ne prođe - rekao je Lupu za rumunske medije.

16.46 Uskoro počinje obraćanje selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija i defanzivca "orlova" Strahinje Pavlovića, koji će se oglasiti pred sutrašnji okršaj sa Danskom u Minhenu. Ovde možete uživo pratiti konferenciju za medije.

16.25 Prema informacijama iz Nemačke, fudbaleri Albanije imaće ogromnu podršku na svom meču sa Španijom (RTS 1, Arena 1 premijum 21.00). Meč se odigrava u Diseldorfu, a zbog ogromnog broja pristalica grad je nazvan "Albanskom republikom". Prema nezvaničnim informacijama biće preko 35.000 navijača za crveno-crni tim.

Informer

15:37 Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić poručio je za Informer da ima puno poverenje u igrače i u selektora i veruje da će svi oni sutra veče dokazati da su sposobni da budu najbolji kad je najpotrebnije. 

Informer

 

15:32 Selektor Dragan Stojković Piksi spremio je neke izmene u sastavu i trebalo bi starter da bude Lazar Samardžić. Naravno, predstoji konferencija na kojoj će govoriti Piksi i štoper Strahinja Pavlović, a na Informeru ćete moći da ispratiti šta poručuje selektor pred odlučujući meč. 

15:25 Centralno zbivanje za navijače iz Srbije bilo je u prepodnevnim časovima u Augzburgu, gde je reprezentacija Srbije odradila poslednji meč pred sutrašnji duel sa Danskom. Detaljnije o tome možete čitati ovde, pošto je izveštač Informera Vladimir Tomković bio na licu mesta. Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija potrebna je pobeda, kako bi se domogli nokaut faze. 

15:21 Kad je reč o utakmici Hrvatske i Italije, izabranicima Zlatka Dalića potrebna je pobeda, kako bi se domogli nokaut faze. Italijanima u prilog ide i bod, tako da su rasterećeniji. Ovaj meč će biti odigran u Lajpigu. 

15:19 Španija je već obezbedila prolaz u osminu finala, mada nema dileme da kako zbog sebe, tako i zbog svojih navijača u velikom stilu želi da okonča grupnu fazu. 

15:16 Utakmica Albanije i Španije biće odigrana u Dizeldorfu, na popularnoj "Dizeldorf areni". Albanski navijačli uveliko su okupirali taj grad i pevaju, slave i navijaju, narajući se čudu u režiji svog državnog tima. 

15:08 Dobro došli na Informerov dnevni blog posvećen dešavanjima 11. dana na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Sa nama možete pravovremeno ispratiti kakvo je raspoloženje u taboru "orlova", pošto je izveštač Informera na licu mesta. Takođe, iz minuta u minut moći ćete da se informišete o dešavanjima u utakmicama Albanija - Španija i Hrvatska - Italija.