15.10.2024.

07:30

Foto: ataimages

Sport

Srbijo, spremi se! Evo gde možete da gledate prenos meča sa Španijom!

Meč između "orlova" i "furije" možete da gledate na dve televizije, putem Arena sport 1 Premium kanala, kao i putem RTS 1 kanala. Takođe, kao i uvek, tekstualni prenos utakmice je na našem portalu - Informer.rs.

Španija je trenutno prva u grupi sa sedam poena, dok Srbija ima četiri i sada je iza Danske, koja ima šest, ali ispred Švajcarske, koja je i dalje na nuli. "Orlovi“ su takmičenje otvorili remijem (0:0) sa "crvenom furijom“ u Beogradu, potom su razočarali navijače nakon poraza od Danske (2:0), ali su se iskupili pre nekoliko dana kada su u Leskovcu savladali Švajcarsku (2:0)

Takođe, domaćin će biti oslabljen neigranjem udarnog tandema sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pošto zbog povreda neće igrati Niko Vilijams (22) i Lamin Jamal (17). Umesto izuzetno talentovanog ofanzivca, selektor Luis de la Fuente pozvao je Rodriga Rikelmea (24) iz Atletiko Madrida. 

- Sve ekipe imaju problema sa povredama. Španija ima veliki broj igrača koji nisu spremni. Isto tako i Srbija ima svojih problema. Ako vidite da ne možemo da računamo na Vlahovića, Lukića, Sergeja, Ilića, Živkovića, Babića, Veljkovića... Svi se suočavamo sa tim problemima. Španija je velika fudbalska zemlja... Rikelme igra za Atletiko, Saragosa je igrač pod ugovorom sa Bajernom... Nema lepše stvari nego kada pobedite. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. U ovom momentu najvažnije je da se prikupi potrebna energija u fizičkom smislu. Imaćemo večeras video analizu naše igre protiv Švajcarske i Španije protiv Danske... Sutra u podne je finalna analiza. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju, niti padam u depresiju - poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu.