• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.10.2024

05:45

Fudbaleri Srbije na važnom ispitu! Bez straha na Špance!

Starsportphoto

Fudbal

Fudbaleri Srbije na važnom ispitu! Bez straha na Špance!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje Španiji (20.45, RTS 1, Arena premijum 1) u okviru 4. kola Lige nacija, a nadu da mogu do pozitivnog rezultata uliva im sjajna partija i trijumf nad "sajdžijama" u Leskovcu (2:0).

Selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi izabranici veruju da mogu da naprave iznenađenje protiv "crvene furije" u Kordobi (20.45).

Srbi napadaju Špance

"Orlovi", predvođeni kapitenom Aleksandrom Mitrovićem, pokazali su ozbiljan nivo borbenosti, požrtvovanja i veliku želju da se konačno osvete starom dužniku. Uspeli su u tome, zbog čega ih je i publika nagradila ovacijama. Podmlađeni državni tim je prethodno u septembru na "Marakani" odoleo i "crvenoj furiji" (0:0), pa sada s velikim optimizmom čeka okršaj u Kordobi. 

Španija je trenutno prva u grupi sa sedam poena, dok Srbija ima četiri i sada je iza Danske, koja ima šest, ali ispred Švajcarske, koja je i dalje na nuli. "Orlovi“ se remijem (0:0) sa "crvenom furijom“ u Beogradu pokazali da nemaju koga da se plaše i da ne smeju previše da respektuju nijednog rivala, pa bio to i šampion Evrope. Jeste Španija u tom meču bila bolja, ali su inaši igrači ostavili dobar utisak. Nažalost, sve su pokvarili nakon poraza od Danske (2:0) u drugom kolu, međutim, iskupili su se pred našim navijačima u Leskovcu i kobačno  srušili Švajcarse. 

Foto: Starsportphoto

 

Domaćin će biti oslabljen neigranjem udarnog tandema sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pošto zbog povreda neće igrati Niko Vilijams (22) i Lamin Jamal (17). Umesto izuzetno talentovanog ofanzivca, selektor Luis de la Fuente pozvao je Rodriga Rikelmea (24) iz Atletiko Madrida. Selektor Dragan Stojković (59) poručuje da će njegovi izabranici pružiti maksimum, ali da ne treba da se stvara euforija posle trijumfa nad Švajcarskom.

- Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat će na kraju doći ili ne. Naša je obaveza da pružimo maksimum. Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev meča u Kopenhagenu. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju niti padam u depresiju - rekao je Stojković pred utakmicu u Kordobi.

Foto: Starsportphoto

 

 

Selektor je ranije istakao da "orlovi" protiv Španije moraju da budu borbeni, koncentrisani i požrtvovani, da pokažu timski duh.

- Znamo ko su i šta su, koliko su kvalitetni. Na eču sa Švajcarskom se videlo da kada smo maksimalno pripremljeni, pogotovo na psihološkom planu, plus voljni momenat, onda i rezultat na kraju dođe. Stvorili smo jak kolektiv, razumemo se i puno me raduje pristup svih momaka. 

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Srbije

 

Reprezentativac Nemanja Maksimović ističe da je meč protiv Španije prava prilika da se povrati poverenje navijača, koje je jednim delom izgubljeno posle loših rezultata na Evropskom prvenstvu.

- Najteže je steći poštovanje u fudbalu, a ono se lako izgubi. Narod je izgubio veru u nas nakon Evropskog prvenstva. Pred nama je težak put, moramo da radimo mnogo i da što pre povratimo poverenje naroda, a mislim da smo na prvom putu. Verujem da je ova utakmica prava prilika da borbom i željom pokažemo to. Rezultat je manje bitan, već je važno kako ćemo se boriti - poručio je Maksimović.

 

 

LIGA NACIJA

Divizija A

3. kolo
Grupa 4

Utorak
Španija - Srbija 20.45
Švajcarska - Danska 20.45


Standings provided by Sofascore




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zašto su Srbi jedini pravoslavci koji slave slavu? Sveštenik otkriva značaj ovog jedinstvenog običaja
Društvo

Zašto su Srbi jedini pravoslavci koji slave slavu? Sveštenik otkriva značaj ovog jedinstvenog običaja

Srpski narod vekovima neguje duboko ukorenjenu tradiciju proslavljanja krsne slave, običaja koji je postao simbol vernosti i duhovnosti, a istovremeno svetionik hrišćanske porodične svetkovine. U svetu gde se mnoge kulture i religije menjaju i prilagođavaju vremenu, Srbi ostaju jedinstveni po ovom običaju koji je neraskidivo vezan za identitet i postojanje svakog doma.

14.10.2024

21:25

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka