Autor: Informer.rs

05.06.2022.

07:31

Foto: Starsportphoto

Sport

SUDIJAMA NEĆE BITI LAKO! Određeni arbitri za odlučujući meč Zvezde i Partizana!

Peti meč velikog finala odlučiće ko će biti ovogodišnji šampion i obezbediti učešće u Evroligi. Posle dve pobede Zvezde, Partizan je uzvratio u naredna dva duela, izjednačio i izborio majstoricu. 

Poznate su sudije koje će deliti pravdu u petom meču. ABA liga je ovoga puta odlučila da poverenje ukaže iskusnim arbitrima. Tako trojku koja će deliti pravdu Zvezdi i Partizanu čine: Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.

Informer

 

Pukl je delio pravdu u prvom duelu koji je dobila Crvena zvezda. Sa druge strane, Hordov je evroligaški sudija, a početkom godine nije dobio prelaznu ocenu za suđenje, posle meča crveno-belih i Cedevita Olimpije. I na suđenje Koljenšića je bilo primedbi  od strane Partizana u martu ove godine, posle meča u Ljubljani sa Cedevita Olimpijom. Nema sumnje, niko neće biti zadovoljan.

Podsećamo, košarka je pala u drugi plan posle niza skandala i haosa navijača zbog čega je hala za 4. meč napola ispražnjena.

Informer

 

U dosadašnjem toku serije se u velikoj meri pričalo i o sudijama, pa ne čudi što svi s nestrpljenjem čekaju da saznaju imena arbitara koji će suditi u poslednjem meču dramatične serije. Podsećamo, Zvezda je posle sudijske ekspertize dobila potvrdu da je u tom meču ona bila oštećena, dok je u četvrtom duelu sve prošlo bez drame.