11.08.2024.

12:50

Foto: AP/Photo

Sport

(ANKETA) Kari Pešić ne zna šta dalje, a šta Vi mislite?

Ako je posle osvojenog srebra prošlog leta na Svetskom prvenstvu u Manili i dalje bilo zlih jezika koji su smatrali da je popularnog Karija vreme pregazilo, ovogodišnja najveća smotra sportista pokazala je suprotno.

Ponovo je stručnjak iz Pirota očitao čas košarke i jedini propisno preznojio moćan tim Sjedinjenih Američkih Država. Velika je šteta što je skalp "drim tima" za dlaku izmakao, ali ostaće upamćeno to polufinale i posle demoliranje nemoćnih Nemaca u meču za bronzano odličje.

Informer

Amerikanci "pobegli sa lopate"

Jasno je da je krah na Evropskom prvenstvu 2022. i poraz od Italije u nokaut fazi bio posledica neuigranosti ekipe, a ne taktičkih grešaka.

Neki kažu da je ovo idealna prilika da se Pešić oprosti od reprezentacije i uzde preda nekom mlađem, ali mi, mnogobrojni navijači Srbije kažemo, dajte mu još jedan Olimpijski ciklus, odnosno četiri godine mandata!

Hajde da ponovo okupimo ove momke (sa zdravim Jovićem ovoga puta), pa da na sledećim Igrama, usred Los Anđelesa 2028. potučemo domaćina u finalu. Ako se opet ne umešaju neka "čudna" pravila i žrebovi usred turnira....

Potpuno očekivano, nekadašnji trener Barselone sada ne želi da razmišlja mnogo o budućnosti, već ističe da će naredni period provesti sa porodicom i prijateljima.

Informer

Svetislav Pešić

Na stranu "sebični" razlozi navijača koji žele da ga gledaju na klupi još dugo vremena, ali zamislite taj "poslednji ples" sa zlatom oko vrata u pomenutom "gradu anđela"?

A što da ne? Pokazali smo da možemo sa njima, otvoreno su priznali da smo ih samo mi namučili, Nemci su istakli "orlove" kao najjači tim na prvenstvu, tako da imamo pregršt razloga da se "ložimo".

Ako Pešić odluči da je ovo bio "poslednji rodeo" sa reprezentacijom, ko da ga nasledi?

Mislili smo da posle Aleksandra Đorđevića nema boljeg selektora, pogotovo kada je eksperiment sa Igorom Kokoškovom pošao po zlu.

Informer

Igor Kokoškov

Sada je konkurencija nešto manja. Ranije se kao potencijalni kandidat pominjao pokojni Dejan Milojević, ali to, nažalost, nije moguće.

Neki kažu da bi Saša Obradović bio prava promena, neki drugi lobiraju za mladost na klupi pa predlažu Dušana Alimpijevića, ali to su neke druge teme.

Poenta ove ankete je da čujemo mišljenje Vas, naših cenjenih čitaoca o odluci Svetislava Pešića. 

Dok uživa u vrućem i slanom jagnjetu iz Pirot, uz hladno vino roze...