04.08.2024.

14:18

Foto: Reuters/Starsportphoto

Sport

(UŽIVO) Novak izlazi na teren, aplauzi i ovacije navijača! Bez Srbije u Olimpijskom selu (VIDEO/FOTO)

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama.

14.00 Novak Đoković - Karlos Alkaraz tenis, finale
14.00 Jelena Erić - biciklizam, drum
17.00 Srbija - Kina, odbojkašice 
18.35 Srbija - Litvanija, basket 3x3

14.10 - Španske teniserke Kristina Buča i Sara Soribes Tormo savladale su Čehinje Lindu Noskovu i Karolinu Muhovu rezultatom 6:2, 6:2 u finalu, i tako osvojile bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u konkurenciji ženskih dublova. Meč je trajao jedan sat i 14 minuta.

Informer

 

14.00 - Novak je izašao na teren uz ovacije navijača!

13.42 - Kako piše portal Jurohups, u Olimpijskom selu u Parizu osim košarkaša Amerike neće biti ni igrači Srbije, Grčke, Francuske i Kanade, dok još nije poznato gde će odsesti košarkaši Nemačke, Australije i Brazila.

13.15 - Sjajna Angelina Topić vratila se u Beograd, morala je zbog povede da odustane od Olimpijskih igara, a tata i trener Dragutin Topić napisao je poruku koja će vam naterati suze na oči.

"Nosio te "ćalac" kao malu na ramenima do vrtića i škole, to si obožavala, čini mi se da ti ništa veću radost nije pružalo od toga. I sinoć te ćalac uneo u naš stan uz stepenice na drugi sprat, onako laganu kao pero, i opet uz osmeh, za to tate i služe. Obećavam ti, na prvo sledeće pobedničko postolje ću te popeti na ramenima, nećeš na to dugo čekati. Volim te", napisao je Dragutin na Instagramu. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.
 

12.49 - Do početka finala Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza ostalo je oko 80 minuta, pa se oglasila i supruga našeg tenisera Jelena.  On je podelila na Instagramu fotogrfiju uz poruku: Idemooooo!

Informer

12.36 - Australijanka Ešli Barti pred veliko finale kaže da Novak očajnički želi pobedu u finalu protiv Alkaraza, pa i da bi se odrekao nekoliko najvećih titula zbog zlata.

- Novak bi vratio nekoliko slemova samo da osvojili Olimpijske igre. Svaki ljubitelj tenisa jedva čeka ovo finale - rekla je Barti medijima u Australiji.

Španac je pobedio Srbina pre 20 dana u finalu Vimbldona sa 6;2, 6:4, 7:6. Barti veruje da je sada u prednosti.

- Odrastao je u Španiji u istim uslovima. Odgovaraće mu ako bude vruće. Novaku će ići u koristi ako bude dominirao s osnovne linije. Znamo da je mentalna zver u momentima kada je najvažnije. Voli ovakve situacije. Ovaj meč je u njegovo kalendaru još od Tokija - kazala je nekada prva teniserka sveta i vlasnica tri grend slema.

Informer

12.17 - Tekstualni prenos finalnog meča između Đokovića i Alkaraza možete da pratite OVDE

12.06 - Aleks Koreča, zemljak Karlosa Alkaraza, veruje da Novak Đoković može do zlata. Španci mu ovo neće oprostiti, ali Koreče obožava Novaka i tokom cele njegove karijere je na strani našeg asa.
- Videli smo polufinala koliko Novaku ovo znači. Kreće se mnogo bolje ngo u finalu Vimbldona. Zna da se nosi sa pristikom. Za njega je uspeh i srebro, ali želi zlato. On je zlato -
rekao je teniski trener.

11.50 - Kladionice su otpisale Novak Đokovića pred finale OI. Kvota da će Srbin pobediti i osvojiti zlatnu medalju je 3,2, dok je na Karlosa Alkaraza 1,37.

11.35 - Do Novakovog finala ostala su još dva i po sata, a naš teniser je na terenu, privodi kraju poslednje pripreme.

11.26 - Odbojkašice Srbije od 17.00 časova igraju sa Kinom u 3. kolu grupne faze, a naše devojke mogu da obezbede Srbiji plasman u nokaut fazu. Srbija trenutno ima jednu pobedu i poraz, dok je Kina neporažena.

11.00 - Novak Đoković pred finale Olimpijskih igara sa Karlosom Alkarazom priprema se tako šta se sa članocima tama takmiči u boćanju.

10.41 - Holandska atletičarka Femke Bol istrčala je trku života.Višestruka svetska šampionka donela je Holandiji 14. medalju na Olimpijskim igrama. Femke je u štafeti 4x400 metara bila poslednja izmena i najjači adut ekipe u finalu. Preuzela je štafetu kao četvrta i ispred sebe je imala težak posao i rivalke koje su odmicale.  Ali onda je postala Bolt. Brzo je stigla rivalke a  pred ulazak na ciljnu ravninu je  preuzela treće mesto, potom  pretrčala još jednu suparnicu, Britanku, a onda, za kraj i Amerikanku.

10.30 - Odbojkašice Turske poražene su ubedljivo od Italije sa 3:0 (25:14, 25:16, 25:21).

10.00 - Samo nekoliko dana nakon što je kvalitet vode u Seni ispunio odgovarajuće uslove, opet je došlo do iste situacije. Naime, obilne padavine koje su pogodile Pariz početkom avgusta dodatno su povećale nivo bakterija u reci, pa su danas ponovo otkazani treninzi trialtonaca koji bi trebalo da se takmiče u ponedeljak. Belgijska plivačica Žolijen Vermelejn oštro je osudila vlasti kojima olimpijci nisu prioritet. 
- Dok sam plivala ispod mosta, videla sam i osetila neke stvari o kojima ne bi trebalo da razmišljamo. Odradiću testove i uskoro ćemo saznati da li sam se razbolela ili ne. Sena je prljava sto godina tako da ne mogu da kažu da je bezbednost olimpijaca sada prioritet. Popila sam par probiotika i vitamina pre trke. Pazila sam da mi zagađena voda ne uđe u usta dok plivam, ali nisam uspela u potpunosti. Pred moj meč u petak bila je situacija sad ili nikad, jer nisu mogli da otkažu trku par sati pre. Nadam se da neće biti previše bolesnih sportista - poručila je Vermelejn, a više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Informer

09.20 - Aleksander Zverev nije odbranio olimpijsko zlato, a nakon eliminacije sa Olimpijskih igara poseti je lekare.

Još na turniru u Hamburgu pre dve nedelje osetio sam da se brzo zamaram. Potrebni su mi duži periodi da se odmorim. Sve je počelo u Hamburgu ali se nastavilo u Parizu. Već u drugom kolu sam osetio da ne mogu da igram više od jednog seta. Moram sada to da raščistim kod lekara. Moram da vidim šta se dešava kako bih u nastavku sezone bolje zaigrao.  Kada je problem sa nivoom šećera u telu, onda se osećam sporijim i nemam želju da treniram. Sada je moj osećaj drugačiji, vrti mi se u glavi i vidim četiri loptice kako dolaze prema meni. Kao da ništa ne mogu da uradim - kazao je Zverev.

09.15 - Novak Đoković, najbolji teniser ikada, oglasio se nekoliko sati pre meča karijere, finala Olimpijskih igara sa Karlosom Alkarazom (oko 14.00, RTS 1). On je na Instagram profilu na da meča objavio jednu fotografiju, najavu finala Olimpijskih igara na kojoj su Alkaraz i on, kako drže ruku na srcu u gledaju u nebo. Tačnije, naš as je "šerovao" status koji je objavio "tennis.serbia."

08.57 - Košarkaši Srbije savladali su Južni Sudan (96:85), u četvrtfinalu ih čeka Australija (utorak, 14.30). Kapiten Bogdan Bogdanović kaže da neće "orlovima" biti lako.

Igraju brzo, šutiraju dosta trojki. Imaju mnogo talentovanih igrača u timu.  Svi danas igraju košarku. To se vidi - kazao je Bogdan.

08.22 - Nekadašnji argentinski košarkaš Manu Đinobili poručio je Grcima da duguju poklon Bogdanu Bogdanoviću. Grci su prošli u četvrtfinale Olimpijskih igara zahvaljujući Srbiji i pobedi nad Južnim Sudanom, kome je Bogdanović "spakovao" 30 poena.

" Grci bi trebalo da mu pošalju lepu torbu sa poklonima", poručio je Argentinac na društvenoj mreži "X".

08.14 - Srpska heroina Angelina Topić vratila se u Beograd nakon što je takmičenje na Olimpijskim igrama morala da završi pre vremena zbog povrede zgloba.

- Osećam se odlično. Ambicije su jake kao i uvek. Ovo nije bilo u planu uopšte. Sport je brutalan, tako je, kako je, ali idemo dalje - rekla je iskreno Angelina po dolasku u Beograd.

08.11 - Naši basketaši će od 18.35 igrati protiv Litvanije poslednji meč u grupi, pobedom će se plasirali direktno u polufinale. Ukoliko je pobede moraće da igraju četvrtfinale, čiji su mečevi zakazani od 21.30.

08.00 - Od 17.00 ćemo pratiti odbojku, Srpkinje igrati protiv Kine meč 3. kola grupne faze, za prolaz u četvrtinale.

07.24 - U 14.00 će početi drumska trka biciklizma u kojoj će učestvovati srpska takmičarka Jelena Erić.

Informer

07.23 - Sve oči biće uprte u Novaka Đokovića koji će od 14 časova igrati prvi put u karijeri u finalu Olimpijskih igara i boriti se za toliko željeno zlato protiv Karlosa Alkarata.

07.20 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, a OVDE satnicu i rezultate takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

Informer

07.20 - Pratite uz Informer.rs srpske sportiste šestog  dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.