• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

04.08.2024

12:01

Sad ili nikad! Srbija čeka Novakovo zlato, meč je počeo (FOTO/VIDEO)

Reuters

Olimpijske igre

Sad ili nikad! Srbija čeka Novakovo zlato, meč je počeo (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković ne pre 14.00 (RTS 1, Eurosport 2) igra finalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu protiv Španca Karlosa Alkaraza, a možete ga pratiti i u live blog na našem sajtu Informer.rs.

ĐOKOVIĆ - ALKARAZ (1:0, RTS 1, Eurosport 2)

 

 

PRVI SET:

14.17 - Novakova ćerka Tara drži transparent "Tata je najbolji".

 

 

1:0 - Vodi Novak! Neizneđune greške pravio je Alkaraz, potom pripretio, ali bez mnogo muke dolazi Srbin do vođstva.

PRE MEČA

14.10 - MEČ POČINJE, IDEMO NOLE! Prvi servira Srbin.

14.08 - Meč gleda slavna američka teniserka Serena Vilijams. Tu je prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

14.04 - Kako javlja naš izveštač sa lica mesta Mihailo Gligorić, čini se da će Novak imati veću podršku, iako nije delovalo tako pre sat vremena jer je bilo viđeno više španskih zastava.

14.02 - Srbin i Španac su izašli na teren! Novak se prekrstio kada ga je spiker prozvao da izađe.

Foto: printrscreen

Novak se krsti pred izlazak na teren

14.01 - Novak i Alkaraz su u hodniku, zagrevaju se, skakuću i spremni su da izađu na teren.

13.52 - Kako javlja naš izveštač sa lica mesta Mihailo Gligorić, Novakova porodica je spremna da navija i svi imaju srpske zastave. Tu su supruga Jelena Đoković, sin Stefan i ćerka Tara. Sa stručnim štabom sedi i Novakov mlađi brat Marko.

Foto: printscreen

Novakova porodica i stručni štab

 

 

13.40 - Mnogo drame bilo je uoči tog Novakovog polufinalnog duela jer je najbolji teniser svih vremena osetio bol u nozi na četvrtfinalnom meču protiv Stefanosa Cicipasa. Na sreću, ispostavilo se da nije ništa ozbiljno.

13.35 - Uz Alkaraza i Novaka, na pobedničkom postolju nakon meča naći će se i Italijan Lorenco Muzeti. On je u borbi za bronzu pobedio Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima sa 2:1. Muzetija je u polufinalu pobedio Novak.

Foto: EPA

 

13.24 - MEČ POČINJE NA VREME! Završen je meč za bronzanu medalju u ženskoj dubl konkurenciji što znači da bi Novak i Alkaraz trebalo da počnu na vreme. Špankinje Kristina Buksa i Sara Soribes Tormo pobedile su Čehinje Karolinu Muhovu i Lindu Noskovu sa 6:2, 6:2.

13.10 - Kako javlja naš izveštač sa lica mesta Mihailo Gligorić, za sada je više španskih navijača, a kontrole na ulazima su rigorozne. Dodaje i da je Novak trenirao u 11 časova. 

Foto: Informer

 

13.00 - Pred finalni meč oglasila se i Novakova supruga Jelena. Ona je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je zaokružila natpis "Đoković Serbia" i napisala "Idemoooo".

Foto: Instagram/Jelena Đoković

 

12.45 - Kladionice su otpisale Novaka i kvota da će slaviti je 3,25. Na Alkaraza je 1,43.

12.43 - Novak Đoković je sa članovima tima odigrao partiju boćanja tokom treninga pred navijačima pre finala Olimpijskih igara, a to možete pogledati u videu ispod.

 

 

12.30 - Novak i Alkaraz na teren neće izaći pre 14.00. Ukoliko se oduži meč ženskih dublova za bronzanu medalju, njihovo finale počeće kada se završi. Trenutno se na "Filip Šatrijeu" za bronzu bore španski dubl u sastavu Kristina Buksa/Sara Soribes Tormo i Čehinje Karolina Muhova i Linda Noskova.

12.25 - Alkaraz je uoči meča iznervirao Đokovićeve navijače izjavom u kojoj Špancima obećava zlato, a o tome opširnije možete čitati OVDE.

12.20 -  Igraju najstariji i najmlađi finalista Olimpijskih igara ikada. Nole ima 37 godina, a Alkaraz 21. Biće im ovo sedmi okršaj, trenutno je rezultat 3:3. Nedavno je Španac pobedio Novaka u finalu Vimbldona posle dva vezana trijumfa Srbina koji je prošle sezone bio bolji u Sinsinatiju i na Završnom mastersu. Na Rolan Garosu su igrali jednom, 2023. kada je, Novak pobedio Alkaraza u polufinalu, ali je i on jednom dobio Srbina na šljaci - 2022. u polufinalu mastersa u Madridu.

12.13 - Nekoliko sati pre finala, Novak Đoković se oglasio na svom Instagramu. Objavio je fotografiju, najavu finala Olimpijskih igara, na kojoj Alkaraz i on drže ruku na srcu i gledaju u nebo.

 

 

12.10 - Đoković je pre samo dva meseca operisao koleno, a više detalja o operaciji i oporavku možete pročitati OVDE.

12.07 - Veliku najavu istorijskog finala opširnije možete pročitati OVDE.

12.00 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni direktan prenos meča Novak Đoković - Karlos Alkaraz koji bi trebalo da počne oko 14 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Sramno ćutanje međunarodne zajednice: Ni reč dok Kurti hapsi Srbe!
Politika

Sramno ćutanje međunarodne zajednice: Ni reč dok Kurti hapsi Srbe!

Više od 24 sata od hapšenja petoro Srba iz Kosovskog Pomoravlja koji su iz svojih domova juče odvedeni od strane Kurtijeve Rosu policije uz upotrebu sile, bez naloga, na osnovu tajnih spiskova, niko od predstavnika medjunarodne zajednice nije se javno oglasio niti reč rekao, iako je Beograd sve obavestio.

04.08.2024

12:36

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija