04.08.2024.

07:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

Uplašio sam se Južnog Sudana! Kapiten Bogdanović iskren posle pobede

Košarkaši Srbije savladali su Južni Sudan (96:85), u četvrtfinalu ih čeka Australija (utorak, 14.30).  U grupnoj fazi takmičenja poraženi smo od Amerike, dok smo u drugom kolu savladali Portoriko,  a onda je Bogdan sa 30 poena presudio poslednjem rivalu u grupi.

- Uplašio sam se Južnog Sudana pre početka meča. Imali su dobar turnir. Ono što Loul Deng radi za njihov savez je neverovatno. Vidite da se rad isplati - rekao je Bogdanović za “Basket news”.

"Orlovi" su odradili savršeno posao i u odičnom raspoloženju čekaju duel sa Australijom u borbi za polufinale.

- Sjajna utakmica i odličan test pred četvrtfinale. Za sada najvažniji meč koji smo odigrali na turniru. Igraju bez straha, poštuju svoju zemlju, poštuju sve u vezi sa njom i igraju kao tim. Mi smo igrali timsku košarku, saigrači su me pokrenuli, osećao sam se dobro u nekoliko šuteva kada sam ih pogodio. Najvažnija je pobeda - kazao je Bogdan koji je ukupno upisao 1.059 poena u dresu reprezentacije Srbije, više nego bilo ko drugi u istoriji. 

Informer

Meč sa Australijom je u utorak od 14.30 (RTS1). Svesni su naši košarkaši da neće biti lako.

- Igraju brzo, šutiraju dosta trojki. Imaju mnogo talentovanih igrača u timu.  Svi danas igraju košarku. To se vidi - zaključio je Bogdan.