Autor: Informer.rs

31.12.2021.

18:46

Foto: Reuters/starsportphoto

Sport

OVO JE ZVERSKI BOLELO! Porazi naših sportista u 2021. godini koji teraju suze na oči!

Ali, nažalost, bilo je i trenutaka koji nam teraju suze na oči kada ih se danas setimo. Naravno, bole svi porazi naših sportista, bez obzira na to da li su bili u prvom kolu ili u borbi za medalju. Neki malo više, doduše! 

Mrtva trka šta nas je više bolelo 2021. godine. Porazi Novak Đokovića na Olimpijskim igrama i Ju Es openu, neuspeh Ivane Španović u Tokiju, košarkaši, koji nisu uspeli ni da izbore plasman na Olimpijske igre...

Novak Đoković je imao šansu da se 2021. godine domogne Zlatnom slema, nakon što je trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

Ali... San o jedinstvenom dostignuću u istoriji tenisa, osvajanju sva četiri grend slema i zlatne medalje na Olimpijskim igrama u istoj godini je srušen u polufinalu Tokija. Poraz od Aleksandra Zvereva u polufinalu Igara zverski je boleo. Dobio je Novak prvi set 6:1, u drugom napravio brejka za 3:2 i svi su ga videli u finalu. Činilo se da će rutinski u svom stilu da privede meč kraju.

Informer

 

Međutim, samo se Novak potpuno ugasio na terenu! Delovao je  prazno, fizički i mentalno isceđeno. Kao da ga je na dugme neko ugasio. Ono što je na ranijim turnirima uspevalo da ga probudi, u Tokiju nije pomagalo. Borba za broznu protiv Karenja Buste nije ga preterano zanimala, a potom je odustao i o borbe za medalju u mešovitom dublu sa Ninom Stojanović. 

Mnogi nisu verovali, ali uspeo je da se oporavi od kraha u Tokiju i domogne se finala Ju Es opena. I tamo je imao šansu da ispiše istoriju! Da je trijumfovao u Njujorku bio bi to Novakov četvrti grend slem u sezoni i bio bi prvi kome je to uspelo 1969. godine i Roda Lejvera koji je osvoji kalendarski slem.

Opet je pritisak bio jači, ali i Danil Medevdev koji je briljirao s druge strane.  Novak Đoković je stao na korak od istorije, na korak od kalendarskog slema, rekordnog 21. slema u karijeri. Prvi tenis sveta poražen je od Danila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

Informer

 

Nažalost, i naša Ivana Španović ostala je bez odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nije uspela da prebaci sedam metara iz kvalifikacija. 

Sa skokom od 6,91 metara završila je takmičenje na četvrtom mestu u konačnom plasmanu.

Informer

 

NIšta manje nije boleo ni debakl košarkaša, koji nisi ni uspeli da se domognu Olimpijskih igara. Mnogo su navijači polagali nade u izabranike Igora Kokoškova, nadali se da bi sa najjačim timom mogli da pojure i najsjajnije odličje u Tokiju, međutim tamo nas neće biti. Doživeli smo krah, Italijani su nam u finalu (102:95) očitali lekciju.

Informer

 

Srbija je bila apsolutni favorit u kvalifikacijama za Olimpijske igre, imala je tim satkan od zvezda, poput Teodosića, Bjelice, Micića, Marjanovića... Međutim, ništa od toga nije bilo dovoljno. "Orlovi" su podbacili kada je bilo najpotrebnije. Šta bi bilo da je igrao Nikola Jokić? Neko kaže da bismo čak osvojili zlato na Olimpijskim igrama, drugi da ne bismo ni otišli... Jedno je sigurno! I bez njega smo morali da budemo u Tokiju! 

Sa setom i suzama u očima sećamo se i poraz naših odbojkašica u polufinalu Tokija od Amerike (3:0). Devojke su ostale bez finale, ali su pokazale kako se bori za Srbiju i obradovale su nas ipak bronzanom medaljom.  

Informer

 

Iskupili su se i besketaši! Svi smo očekivali zlato u Tokiju, usledio je šok protiv Rusa u polufinalu, a na kraju smo se obradovali i bronzi. 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Olimpijskih igara od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 79:59 (25:12, 16:11, 17:16, 21:20). Nažalost, Fracuskinje su bile bolje od naših košarkašica u borbi za treće mesto. Kapiten Jelena Bruks i Sonja Vasić završile su reprezentativnu karijeru. Francuskinje su nam se osvetile za poraz u finalu EP.

Informer