02.08.2024.

22:52

Foto: Reuters/profimedia

Sport

Kraj sedmog dana na Olimpijskim igrama: Novak obezbedio novu medalju! Basketaši polovični, povreda omela Angelinu Topić!

Obavezno budite uz Informer, a ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama.

DANAS NA OI

Petak, 2. avgust

10.00 Milica Žabić - džudo, 78kg
10.15 Angelina Topić - skok uvis, kvalifikacije
19.00 Novak Đoković - Lorenco Muzeti (tenis)
19.05 Letonija - Srbija - basket, 3x3
20.10 Armin Sinančević - kugla, kvalifikacije
22.05 Srbija - Poljska - basket 3x3

UŽIVO:

23:18 - Nažalost, za kraj dana stižu loše vesti iz Pariza! Naša muška odbojkaška reprezentacija ostala je bez šanse da se nađe u četvrtfinalu Olimpijskih igara pošto je Japan uspeo da osvoji set protiv Amerike. 

22.35 - Basketaši Srbije ubedljivo su pobedili selekciju Poljske sa 21:12, čime su ostali u igri za direktan plasman u polufinale. 

21.20 - Prva reakcija Đokovića posle izborenog olimpijskog finala. 

21.12 - Novak Đoković rasplakao se nakon plasmana u finale! 

21.07 - SRBIJO, RADUJ SE - NOVAK ĐOKOVIĆ JE U FINALU OLIMPIJSKIH IGARA! Najbolji teniser svih vremena obezbedio je našoj zemlji drugu medalju u Parizu, a za zlato će se boriti protiv Karlosa Alkaraza. 

Informer

 

20.55 - Novak Đoković na pragu je svog prvog olimpijskog finala, dobio je prvi set protiv Lorenca Muzetija sa 6:4, dok u drugom ima 5:2.

20.45 - Armin Sinančević nije uspeo da se plasira u finale Igara, on je u trećoj seriji bacanja kugle prestupio. To mu je bio drugi prestup, dok je jedino u drugoj seriji pogodio 19, 31 metar, ali to nije bilo dovoljno za finale. 

20.40 - Portugalac Fransisko Belo završio je takmičenje u bacanju kugle, on je u prestupio u sve tri serije. 

20.36 - Sinančević je u drugoj seriji bacio 19,31 metara i trenutno je 13. u svojoj grupi. Ipak, to je i dalje daleko za plasman u finale.

20.30 - Petorica takmičara su se već kvalifikovala u finale i to su Čeh Tomaš Stanek (21.61),  Amerikanac Rajan Krauzer (21.49), Jacko Žil sa Novog Zelanda (21,35) iz grupe A, dok su iz B grupe Oterdal sa 21,52 i Novozelanđanin Tom Volš sa hicem 21,48 metara iz B grupe.

20.25 - Trenutno je vodeći u Sinančevićevoj grupi Amerikanac Pejton Oterdal, koji je u prvoj seriji bacio 21,52 metra. 

20.20 - Sinančević je neuspešan bio u prvom pokušaju kvalifikacija. On je prestupio prilikom izbačaja kugle. 

20.15 - Prvi je bacao Rumun Andrei Toader i dobacio do 20,24 metara. Posle njega je nastupio Mostafa Hasan, ali je bacio samo 19,70 metara...

20.10 - Počelo je takmičenje u bacanju kugle na Olimpijskom stadionu u Parizu. 

20.05 - Sinančeviću če ovo biti drugo učešće na najvećoj sportskoj smotri. On je na prošlim igrama u Tokiju stigao do finala, gde je na kraju zauzeo sedmo mesto. 

20.00 - Takmičenje na Olimpijskim igrama uskoro će početi i atletičar Armin Sinančević, koga očekuju kvalifikacije u bacanju kugle.

19.50 - Direktor atletskog saveza Slobodan Branković otkrio je koliko će Angelina Topić pauzirati zbog povrede skočnog zgloba

19.28 - Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 izgubila je od Letonije sa 21:16, što je drugi poraz naše selekcije na Olimpijskim igrama. Večeras ih od 22.05 časova očekuje novi duel protiv Poljske.

19.15 - Košarkaši Španije eliminisani su sa Igara, pošto su izgubili od Kanade sa 88:85 u trećem kolu A grupe. Evropski šampion je tako takmičenje završio kao poslednji u grupi sa jednom pobedom i dva poraza. I dok su Španci ispali, u igri za prolaz dalje ostale su Australija i Grčka, dok je Kanada kao prva sa maksimalna tri trijumfa. 

Informer

19.05 - Srpski basketaši počeli su svoj meč protiv Letonije. O meču možete čitati na ovom blogu. 

19.00 - Novak Đoković i Lorenco Muzeti su izašli na teren. Opišrnije o meču na našem blogu.

18.35 - Ostavila je Milica Žabić sjajan utisak tokom čitavog turnira na Olimpijskim igrama,  ipak nije uspela u borbi za bronzu.  Ona je posle eliminacije izjavila da je njena želja bila velika, ali da nije mogla da ostvari svoju nameru.

- Radili smo mnogo da bi došli do ovog, najvišeg nivoa. Poslednjih šest godina smo se spremali da nam Olimpijske igre budu krajnji cilj. Dobro sam se osećala, dobro sam se borila, ali mi je medalja na kraju izmakla - rekla je ona.

18.05 - Angelina Topić se prvi put oglasila zbog  odluke da ne učestvuje u finalu discipline skok uvis.

"Nažalost, to bi bilo to od mog nastupa na ovim Olimpijskim igrama. Snimak je pokazao da je ipak došlo do ozbiljnije povrede, preloma u desnom zglobu, i neće biti moguće da se pojavim u velikom finalu u nedelju. Zaista sam verovala da ću uprkos svemu moći da izađem na borilište, dala sam sve od sebe da se izborim  za njega, ali eto, izgleda da na kraju nije bilo suđeno, ovoga puta. Vidimo se uskoro, neću daleko", napisala je Angelina Topić uz fotografiju povređene noge. 

17.37 - Nažalost, Angelina Topić neće moći da se takmiču u finalu Olimpijskih igara discipline skok uvis. Ovu vest je potvrdio prvi čovek Atletskog saveza, Veselin Jevrosimović koji je podelio lošu vest.

Nažalost, Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Tokom zagrevanja došlo je do ozbiljnije povrede desne noge, tačnije naprsnuća fibule u predelu skočnog zgloba. Kakva devojka, sa takvom povredom da izbori finale je za rubriku Verovali ili Ne !!!! Ona je za nas uzela medalju i pokazala svima kako se brane boje svoje zemlje. Idemo Angelina, tvoja karijera je tek počela, svi znamo da ćeš posle ovoga biti još bolja i jača - napisao je Veselin Jevrosimović

17.17 - Srpska džudstkinja Milica Žabić nažalost je uspela da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u kategoriji do 78 kilograma.

Informer

Od nje je bila bolja Roman Diko iz Francuske koja je izborila ipon odmah na startu duela.

17.13 - Grčki teniser Stefanos Cicipas poželeo je sreću Novaku Đokoviću u polufinalu Olimpijskih igara protiv Lorenca Muzetija.

"I odloženi planovi su planovi. Sve najbolje na tvom putu, Novače", napisao je Stefanos Cicipas i dodao emotikon zlatne medalje. 

17.05 -  Uprkos povredi, srpska atletičarka izborila je finale Olimpijskih igara, ali su male šanse da se u njemu pojavi.

Informer

Užasne vesti stižu nam iz Pariza... Povreda srpske atletičarke - Angeline Topić, teža je nego što se u prvi mah činilo, javlja "Telegraf". Isti izvor dodaje da će se sjajna Srpkinja teško naći u finalu Olimpijskih igara.

16.40 - Zbog sumnje na eksplozivnu napravu, evakuisan je je "Stadion Francuska" u Sent Deniju.

Policija u Parizu je pronašla misteriozni paket, a odmah nakon toga evakuisan je "Stadion Francuska" i posetiocima je zabranjen pristup, prenosi engleski "San".

16.20 - Španski teniser Karlos Alkaraz savladao je Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 2:0 (6:1, 6:1), u okviru polufinala na Olimpijskim igrama u Parizu. Za medalju će se boriti na stadionu "Filip Šatrije" protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Lorenco Muzeti.

- Biće teško sigurno, ali i posebno. Pokušaću da se fokusiram na sebe. Pokušaću da se ne obazirem na sve navijače koji govore da ću da pobedim. Samo želim da dam 100% i igram svoj najbolji tenis, tako da se nadam da ću uspeti da dođem do zlata - poručio je Alkaraz.

Inače, mladi Španac je postao drugi najmlađi teniser koji se posle 120 godina plasirao u finale Olimpijskih igara, posle Roberta Leroja 1904. godine.

Informer

Karlos Alkaraz

16.10 - OGLASILA SE ANGELINA TOPIĆ! Mlada srpska atletičarka danas je uprkos povredi izborila plasman u finale Olimpijskih igara, a sada se oglasila na društvenim mrežama. Angelina je objavila fotografiju sa timom koji je uz nju na najvećoj sportskoj smotri i poručila da će se maksimalno potruditi kako bi bila spremna za finalni meč u nedelju.

"FINALISTA OLIMPIJSKIH IGARA. hvala vam svima od srca... uradicemo sve sto je u nasim rukama da se vidimo i u nedelju", napisala je Topićeva.

16.00 - Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Švedske rezultatom 38:27, u četvrtom kolu grupe A, a prolazak u četvrtfinale moraće da traži u poslednjem kolu protiv selekcije Španije (nedelja, 21h).

15.50 - Košarkaši Grčke pobedili su Australiju rezultatom 77:71, u okviru trećeg kola na Olimpijskim igrama. Ovaj trijumf je dovoljan za drugo mesto u grupi A, u kojoj će Kanada završiti kao lider.

S druge strane, "kenguri" će čekati rasplet ostalih grupa, ali po svemu sudeći su sigurni u četvrtfinalu kao trećeplasirani. 

15.45 - MILICA IDE U BORBU ZA BRONZU! 

Srpska džudistkinja Milica Žabić (30) boriće se danas za bronzanu medalju jer je Japanka Akira Sone odustala od repasaža i predala je meč bez borbe zbog povrede kolena.

Za medalju će se boriti protiv bolje iz duela Larisa Cerić (Bosna i Hercegovina) - Kim Ha-jun (Južna Koreja), koje izlaze na tatami oko 16 časova.

Informer

15.40 - Od 16 časova se očekuje da će na tatami izaći naša džudistkinja Milica Žabić. Ona je u četvrtfinalu poražena od predstavnice iz Izralea Raz Herško, u kategoriji preko 78 kilograma.

Milica će od 16 časova u repasažu pokušati da stigne do bronzane medalje sa dve pobede. Prva rivalka biće joj Japanka Sone Akira, a u slučaju da pobedi, za medalju će se boriti protiv bolje iz duela Larisa Cerić (Bosna i Hercegovina) - Kim Ha-jun (Južna Koreja).

Informer

Milica Žabić

15.30 - Reprezentativka Slovačke u plivanju, Tamara Potočka (21) kolabirala je pored bazena nakon trke na 200 metara mešovito, u okviru takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Mlada plivačica je po izlasku iz bazena svega par sekundi stajala u mestu, a onda se srušila na pod. Odmah joj je pritrčalo medicinsko osoblje i ukazalo neophodnu pomoć. Stavili su joj masku sa kiseonikom na lice i odmah je izneli van "La Defens" arene. 

Informer

Tamara Potočka

15.20 Bokserski savez Mađarske saopštio je danas da će poslati pisma Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) i Olimpijskom komitetu Mađarske zbog predstojećeg meča Ane Luke Hamori protiv Alžirke Iman Kelif iz Alžira.

Hamori je prihvatla borbu i u subotu će se boriti protiv Kelif.

BSM planira da izrazi ogorčenje i traži od MOK da preispita svoju odluku kojom je dozvolio takmičarki da učestvuje, a koja je prethodno bila diskvalifikovana sa Svetskog prvenstva.

Informer

Iman Kelif

15.10 - Strelkinja iz Švajcarske, Kjara Leone, osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini malokalibarska puška trostav 50 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Leone je osvojila zlato olimpijskim rekordom od 464,4 kruga.

Amerikanka Sejgen Magdalena osvojila je srebro sa 463 kruga, a bronzu je osvojila Kineskinja Cinjue Džan sa 452,9 krugova.

15.00 - Trenutno treći teniser sveta, Karlos Alkaraz, plasirao se u finale pobedom nad Kanađaninom Feliksom Ožeom Alijasimom rezultatom 6:1, 6:1 za samo sat i 16 minuta igre. Za medalju će se boriti sa boljim iz večerašnjeg duela (19.00, RTS 1), Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija.

Informer

Karlos Alkaraz

14.50 - Japanski košarkaš Rui Hačimura završio je Olimpijske igre, zbog povrede. Kako je danas saopštio Košarkaški savez Japana, Hačimura je zbog povrede lista leve noge napustio ekipu. 

"Pošto povreda zahteva rano lečenje, nažalost ne mogu da budem uz ekipu u skladu sa pravilima NBA/FIBA. Hvala svima koji su me podržavali na utakmicama, košarkaškim navijačima širom sveta i svim navijačima u Japanu. Mislim da smo odigrali dobro, ponosan sam što sam mogao da igram za reprezentaciju", naveo je Hačimura u saopštenju.

On je igrao 29 minuta i postigao 24 pona u porazu od Francuske posle produžetaka, dok protiv Brazila nije igrao u duelu koji je Japan izgubio 84:102.

Informer

Rui Hačimura i Nikola Jokić

14.40 - Kinezi najbolji u skokovima u vodu! Takmičari Daoji Lon i Cunjuen Džan osvojili su danas zlatnu medalju u skokovima u vodu sa odskočne daske tri metra na Olimpijskim igrama u Parizu. Lon i Džan su pobedili rezultatom 446,10 poena.

Meksički reprezentativci Huan Selaja i Osmar Ibara osvojili su srebro sa 444,03 poena, a bronzu Britanci Entoni Harding i Džek Lafer sa 438,15 poena.

U istoj disciplini u ženskoj konkurenciji 27. jula su zlato osvojile Kineskinje Džan Jani i Džen Jiven.

14.30 - Košarkaši Grčke trenutno igraju treću četvrtinu i vode protiv Australije, u okviru drugog kola na takmičenju u francuskoj prestonici. Grci su od samog starta preuzeli terensku inicijativu, dok protivnici u čijoj ekipi igraju bivši asovi Partizana Džok Lendejl i Dante Egzum nikako ne uspevaju da istope dvocifreni zaostatak.

🚥 Australija (36) - Grčka (55) 🚥

14.20 - Španski teniser Karlos Alkaraz i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim trenutno igraju prvo polufinale Olimpijskih igara u Parizu, a rezultat nakon prvog seta je 1:0, u korist 21-godišnjeg Španca.

Na putu do polufinala Alkaraz je pobedio Habiba, Grikspora, Safjulina i Pola bez izgubljenog seta. Dok je s druge strane, Ože-Alijasim eliminisao Girona, Marterera, Medvedeva i Ruda.

Pobednik ovog meča će se za olimpijsko zlato boriti sa boljim iz duela Novak Đoković - Lorenco Muzeti, koji se igra večeras od 19 časova po srednjeevropskom vremenu!

14:02 - Srpski teniser Novak Đoković poslao je moćnu poruku Endiju Mareju, nakon što se iskusni as oprostio od tenisa.

Informer

13:45 - Košarkaška selekcija Brazila predvođena košarkašem Partizana Brunom Kaboklom Razmontirala je Japan,  a mediji su upitali iskusnog asa da li planira da vrati u Beograd nakon Olimpijskih igara.

- Imam ugovor sa Partizanom. Radimo na tome. Nakon što se sezona završila, nešto se desilo. Moj agent i ja radimo na tome. Nadam se da ćemo rešiti problem. Moja želja? Ja volim Partizan! Trener je najbolji kojeg sam imao, mnogo sam naučio, bolji navijači od Partizanovih ne postoje i to je sjajno mesto. Voleo bih da se vratim - poručio je Bruno Kaboklo za "Meridan sport".

13:33 - Divna strana sporta!  Dok je davala izjavu za Radio-Televiziju Srbije iza Angeline Topić je prolazila ukrajinska skakačica udalj, prelepa Julija Levčenko (26), koja je pružila podršku našoj atletičarki. 

Informer

13:15 - Džudistkinja Milica Žabić će se popodne, od 16 časova boriti u repasažu protiv takmičarke iz Japana Akire Sone i u slučaju pobede, obezbediće meč za bronzanu medalju.

Imala sam do sada tri meča, dva pobeđena, izuzetno težak žreb, ali nekako sam sebi krčila put. Izgubila sam sada u četvrtfinalu od takmičarke iz Izraela, imala sam grešku koja me ovog puta koštala pobede. Svakako, ne gubim nadu. Prolazim u repasaž i sada samo čekam takmičarku protiv koje ću se takmičiti, nadam se da ću ući u izbor za takmičenje za bronzanu medalju - poručila je Milica odmah nakon poraza od Izraelke.

Informer

13:01 - Oglasio se doktor Angeline Topić, a šta je rekao o povredi naše atletičarke, pročitajte OVDE.

12:35 - Čula sam kako je nešto u nozi puklo, kao lepljiva traka kada se pocepa, ali nadam se da nije kost ili tetiva, poručila je naša atletičarka Angelina Topić, a šta je sve rekla u rolerkosteru emocija, pročitajte OVDE.

Informer

12:20 - Šteta! Dva vazarija donela su Izraelki prolaz dalje, a Milica će šansu za bronzu tražiti kroz repasaž! 

Informer

12:17 - Milica i Raz su na borilištu!

12:07 - Svakog trenutka očekujemo našu džudistkinju Milicu Žabić da se bori za polufinale sa Izraelkom Raz Herško. Uskoro će se devojke pojaviti na borilištu.

Informer

11:48 - Idemooooooooo! Angelina je u finalu iako je oborila letvicu! Pogledala je i sreća Topićevu, jer je Imke Onen pogrešila što je skakala i na 183 centimera, jednom oborila letvicu i to je bilo dovoljno da ispadne kao 14. u konačnom plasmanu. Angelina i Vašti Keningem su bile izjednačene na deobi 12. mesta, pa će u finalu biti 13 takmičarki. Finale skoka uvis za žene je zakazano za nedelju, pa naša mlada atletičarka sada ima vremena da pokuša da zaleči zglob... Napred carice!

11:42 Naša džudistinja Milica Žabić će se u četvrtfinalu boriti sa Izraelkom Raz Herško, a očekujemo taj meč oko 12 časova. Miličina rivalka je bila treća na Svetskom prvenstvu prošle godine, a koja bude bolje ide u polufinale...

11:41 - Ostao je još jedan pokušaj za Topićevu! Obara letvicu i drugi put...

11:37 - Oborila je Angelina letvicu na visini od 195 cm u prvom pokušaju....

Informer

11:33 - Idemooo! Sjajna Milica Žabić pobedila je Kubanku, šampionku OI iz 2012. godine! Zaradila je njena rivalka tri kazne i pobeda ide Srpkinji koja je bila bolja i aktivnija tokom čitavog meča i plasirala se u četvrtfinale...

11:30 - Naša Milica Žabić je počela borbu sa Idalis Ortis!

11:29 - Devojko, svaka ti čast! Nebeski skok naše Angeline! Uspela je iz trećeg pokušaja i to povređena naša mlada atletičarka da preskoči letvicu od 192 i sada je vreme za narednu rundu!

11:20 - Ponovo nije uspela Angelina! Imaće još jedan pokušaj povređena Topićeva da preskoči 192 cm...

11:08 - Čekamo naredni meč Milice Žabić, koja će imati i te kako težak posao! Čeka je Idalis Ortis (34), Kubanka koja je osvojila zlato još na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Meč je na programu oko 11:30!

11:07 - Oborila je Angeina iz prvog pokušaja letvicu koja je na visini od 192 cm....Mora da se izbori mlada Srpkinja sa povredom, strahom...Da bi išla dalje neophodno je da bude među najboljih 12. Trenutno je na 22 mestu, a sigurno ide dalje ako preskoči 197 cm! Ipak, trenutno je na visini od 192 i ima još dva pokušaja...

10:54 - Idemoooooooo! Bravo devojko! Ni povreda ne može ništa Angelini, uspela je da preskoči 188 cm! 

10:52 - Sada bolji skok povređene Angeline kojoj je bandažiran skočni zglob, ali opet ruši lestvicu. Ima samo još jedan pokušaj...

Informer

10:44 - Šteta, nije bio uspešan skok. Ruši Angelina lestvicu na visini od 188 cm...

10:43 - Topićeva upravo skače!

10:40 - Evo šta se dogodilo sa Angelinom!

10:36 - Bravooo! Pobeda za džudiskinju Milicu Žabić u prvom meču posle samo 22 sekunde!

10:35 - Milica Žabić izašla je na borilište i boriće se sa Italijankom Asjom Tavano! Srećno Milice!

Informer

10:27 - Novinar Infrormera sa lista mesta javlja da su sve atletičarke u opremi, a da je samo Angelina u trenerci i trčkara od boksa do klupice na stazi....

Informer

10:20 - Kako javlja Mihailo Gligorić, naš izveštač iz Pariza,  deluje da nešto nije u redu sa Angelinom Topić! Na zagrevanju nije uspela da skoči kako treba i zakucala se u lestvicu! Komentator na RTS-u je rekao da Srpkinja neće skakati na 183 cm, a barem je zasad pored njenog imena crtica. Da li preskače tu visinu zbog povrede ili želi odmah na višu nije poznato.

Informer

09:45  - Jedna od glavnih sportskih tema ovih dana je alžirska bokserka Iman Kelif, koja je biološki muškarac, a nije ostao imun na njen nastup na Olimpijskim igrama ni Nenad Pagonis, srpski bokser, pa je opleo po ovoj takmičarki!

09:05 - Ukoliko vam je promaklo, sinoć oko ponoći naciji se obratila strelkinja i zlatna olimpijka, Zorana Arunović.

- Ja, Zorana Arunović, sam prvakinja Evrope, sveta, svetska rekorderka, olimpijska šampionka, poručila je Arunovićeva po sletanju u srpsku prestonicu, a šta je sve rekla, možete pročitati OVDE.

Informer

09:01 - Najbolji sportista planete, Novak Đoković, mami poglede gde god da se pojavi, a način na koji ga je sinoć gledala lepa skupljačica loptica u Parizu privukao je veliku pažnju javnosti.

08:45 - Ne sleže se prašina među ljubiteljima sporta zbog bokserke iz Alžira Imane Kelif koja nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. Kontroverznoj takmičarki je dozvoljeno da se takmiči u ženskoj konkurenciji iako je biološki muškog pola! Sada su se na društvenim mrežama pojavile fotografije  Kelifove iz detinjstva, koje su takođe pokrenule lavinu komentara.

Informer

08:40 -  Srpski teniser Novak Đoković muči muku sa povredom kolena zbog koje je jedva smogao snage juče da savlada Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u četvrtini finala Olimpijskih igara.

Informer

Koliko je veliki sportsmen i pre svega čovek, dokazao je noćas oko ponoći kada se i pored svih problema koje ima oglasio i na svom Instagram profilu javno čestitao Hrvatici Doni Vekić i Kineskinji Ćinven Dženg na plasmanu u finale prestižnog takmičenja.

08:35 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem možete pratiti dešavanja sa Olimpijskih igara u Francuskoj.