Autor: Informer.rs

17.02.2021.

00:01

Foto:

Sport

NOVAKA BAŠ BRIGA ŠTA MISLIMO, SAMO PRIČA O POVREDI! Bravo, Vilander je ukapirao taktiku!

Đoković je prošao u polufinale Australijan opena pobedom nad Aleksandrom Zverevim u četiri seta 6:7 (6), 6:2, 6:4, 7:6 (6) i posle tri i po sata tenisa.

Novak je povredio stomačni mišić u meču sa Tejlorom Fricom i zbog nje je izgubio dva seta, pa je dobio Amerikanca posle pet setova. Kasnije je pobedio Miloša Raonića, pa je pao Aleksandar Zverev.

- Novak ne prestaje da priča o povredi i očito ga nije briga šta mi mislimo, jer samo hoće da pobeđuje i osvoji turnir. A ponekad kad imate takvu povredu onda morate da birate nešto drugačije u igri  - rekao je Vilander u analizi na Eurosportu.

Informer

Mats Vilander

Kaže da mu povreda služi kao neka vrsta podsetnika koji će mu smanjiti rizik od pogoršanja stanja ili povrede.

- On je hteo da igra malo brže poene i možda se drži priče o povredi jer ga stalno podseća da mora da igra drugačije. Na primer "ne mogu da trčim zauvek, jer sam povređen i moram da rizikujem". Naravno, nije ga briga šta mi mislimo. Ponekad pričamo o tome, nekad ne. On očito bira da priča otvoreno - jasan je bio Vilander.

Nije na odmet pomenuti da mnogi sumnjaju o Novakovu povredu, Rafael Nadal, njegov stric Toni, Tejlor Fric, Nika Kirjosa da ne pominjemo, on u svemu mora da bude mirođija...