• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2021

14:35

OD OVOGA MOŽE DA SE RIKNE! NOVAK JE ZVER -  RAZBIO REKET PA RAZBUCAO NEMCA posle preokreta za polufinale Australijan opena! /FOTO/

Tenis

OD OVOGA MOŽE DA SE RIKNE! NOVAK JE ZVER - RAZBIO REKET PA RAZBUCAO NEMCA posle preokreta za polufinale Australijan opena! /FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković je neuništiv, pored povrede i posle velike borbe dobio je u dramatičnom meču u četvrtfinalu Australijan opena posle preokreta Aleksandra Zvereva 3:1 - 6:7, 6:2, 6:4, 7:6

Ovaj čovek je nesalomiv!

Kritikuju ga, pljuju, ne danima, nego godina, osporavaju šta god da kaže ili uradi, a Novak ćuti, trpi, a onda na terenu svima začepi usta. Borio se sa licemerima, sa povredom, protivnikom, i još jednom pokazao zašto je najboji na svetu. Naterao je čak i najveće kritičare da mu se poklone. Da mu pruže ruku i čestitaju!

Novaku je protiv Zvereva bio 90. trijumf na Australijan openu, a 301. na grend slemovima. Tri puta se vraćao u život, gubio je set, potom jurio Nemca u trećem i četvrtom setu, ali ne mogu da ga pobede ni kada im Srbin pusti prednost. Polomio je reket u trećem setu setu, rešio se frustracije i napravio veliki preokret za plasman u polufinalu. U borbi za finale igraće protiv ovogodišnje senzacije Rusa Aslana Karaceva. 

Foto: reuters

 

Borio se Novak u prvom setu, spasio dve brejk lopte, ali treću nije mogao. Gubitak seta probudio je prvog tenisera sveta. Ekspresno napravio dva brejka, za 15 minuta poveo sa 4:0 i lagano dobio drugi deo igre.

Jurio potom prednost Nemca i u trećem setu, gubio je 4:1, ali napravio dva vezana brejka, za set i 2:1 u meču. Vratio se i u nastavku borbe nakon minusa od 3:0 i tačku na meč stavio u četvrtom setu nakon taj-brejka. Vodila se velika borba, Nole je propustio prvu meč loptu, ali ne i drugu za veliki trijumf.

Foto: reuters

 

Loše je počeo meč sa Novaka koji je pretrpeo odmah brejk, pa je Nemac poveo 4:2. Bio je izuzetno siguran Zverev na svoj servis, do devetog gema izgubio je samo dva poena na svoj servis. U devetom gemu je Nemac na Novakov servis imao brejk i set loptu. Spasio se Nole, a onda nokautirao sedmog tenisera sveta. Prvu šansu za brejk je iskoristio, poravnao na 5:5, pa je usledio taj-brejk. 

Poveo je Srbin u odlučujućem gemu, ali Zverev uzvraća istom merom. Prvi teniser sveta je spasio i drugu set loptu u setu, ali ne i treću, pa Zverev posle 60 minuta igre osvaja set sa 7:6.

Gubitak seta samo je motivisao Novaka, a Zverev je nagrabusio. Ekspresno je napravio dva brejka, za 15 minuta poveo sa 4:0 u drugom setu, a posle 29 minuta igre Đoković je osvojio drugi set sa 6:2 i izjednačio na 1:1 u meču.

Foto: reuters

 

 Brejkom je Zverev otvorio drugi set i poveo sa 3:1. Nole je u petom gemu prokockao brejk priliku pa je stradao reket. Tako iskalio bes, resetovao se, napravio brejk, potom još jedan, dobio treći set i preokrenuo rezultat u meču sa 2:1.

Jurio je minus Novak i u četvrtom setu, pa dodatno iznervirao navijače jer je propustio šansu za ribrejk. Onda je spasio tri brejk prilike, pa kaznio Nemca, uzeo mu servis gem. Nažalost nije završio posao, Zverev je uzvbratio ribrejkom usledila je drama u završnici pa je odluka pala u takođe dramatičnom taj-brejku. 

 

ĐOKOVIĆ - ZVEREV  6:7, 6:2, 6:4, 7:6

 

 

 

TOK MEČA

Četvrti set

7:6 - Kakva drama, kakav meč, Novak posle proekreta i tri sata i 34 minuta igre koristi drugu meč loptu za veliku pobedu -  6:7, 6:2, 6:4, 7:6 !

6:6 - Drama u završnici seta ali igra Nole sjajno, dolazi do 40:0. Ali, bori se Nemac žestoko, pa poravnava na 40:40 i dolazi do set lopte na Novakov servis.As udarcem se vraća Srbin a onda osvaja gem i idemo u taj-brejk!

5:6 - Zverev siguran, novi servis gem bez izgubljenog poena!

5:5 - Sjajno servira Novak, dve bombe za egal u setu.

4:5 - Novi gem Nemca, bez izgubljenog poena! Čeka Nole bolju šansu da napadne servis Nemca.

Foto: reuters

 

4:4 - Od 30:0 tri vezana poena za Zvereva na servis Novaka. Spasio je Srbin dve brejk šanse a onda posle borbe osvojio gem za egal. Podigao je na noge Srbin i članove stručnog štaba u loži.

3:4 - Zverev čuva servis gem, opet ima prednost u setu, ali ne i prejk prednosti.

3:3 - Potvrđen brejk i egal u četvrtom setu!

2:3 - Kažnjava Nole Nemca koji je propustio proliku u minulom gemu. Brejk Srbina, Idemoooo Nole do pobede.

1:3 - Opet je Nole bio ne testu, ali je supeo da spasi dve brejk lopte. Usledila je ipak nova greška Novaka a Nemac na sreći ni nju ne koristi. Nole prekida mini seriju protivnika i smanjuje prednost Zvereva ali je i dalje u minusu jedan brejk.

Foto: reuters

 

0:3 - Duplom servis greškom Nemac poklanja brajk šansu Novaku. Prvi brejk loptu je spasio, ali je Đoković dobio novu šansu, ali nažalost ni nju nije iskoristio, pa Zverev potvrđuje brejk.  
 

0:2 - Kao i u prethodnom setu Nemac oept prvi pravi brejk. Mora Nole ponovo da juri rezultat!

0:1 - Besan je Zverev posle gubitka drugog seta, osvaja gem na startu četvrtog.
 

Foto: reuters

 

Treći set

Urliknuo je tako da je podigao Melburn na noge a tamo će uskoro ponoć.

6:4 - Idemoooooo! Set za Đokovića vodi sad 2:1 u meču. Veliki preokret Srbina nakon gubitka prvog seta.

5:4 - Lomi Novak Nemca, mogao bi ovaj brejk biti ključan ne samo u setu nego i u meču. Poveo je 40:0 na servis Zvereva i sa nulom mu oduzeo servis gem. 

4:4 - Bravo! Potvrdio je prvi teniser sveta brejk i izborio se za izjednačenje.

3:4 - Konačno, brejk Đokovića i vraća se u set. Iskalio je bes na reketu, resetovao se, a onda je stradao Zverev, ostao je bez servis gema. Idemo Nole, sada mora da potvrdi posao.

2:4 - Gem za Srbina, bez mnogo problema.

1:4 - Auuuu, imao je Novak sada šansu za brejk ali je prokockao šansu. Izuzetno je nervozan Srbin, zna da je imao veliku proliku, iskalio je bes na reketu.

 

 

1:3 - Gem za Srbina prekida mini seriju sedmog tenisera sbeta.

0:3 - Bez izgubljenog poena Zverev osvaja gem i potvrđuje brejk.

0:2 - Jao Nole, jaooo! Zverev je poveo 40:15 na servis Novaka pošto je lopticu poslao u aut. Ali, usledio je as servis za 40:30, ali ipak poklanja brejk Nemcu.

0:1 - Siguran na servisu Zverev na početku trećeg seta.

Foto: Reuters

 

Drugi set

6:2 - Dva vezana asa, gem i set za Đokovića za 29 minuta!

5:2 - Zverev je smanjio minus, ali Đoković sada servira za set i izjednačenje u meču.

5:1 - Furiozna igra Đokovića se nastavlja. Lako Nole osvaja novi gem, a Zverev servira za ostanak u setu.

4:1 - Prvi gem sa Nemca u drugim setu.

4:0 - Toooo bre! Nole briljira na terenu. Bez izgubljenog poena osvaha gem. Zverev i dlaje bez gema u setu!

 

 

3:0 - Kako uzvraća Nole posle gubitka seta. Opet sedmom teniseru sveta oduzima servis gem, sada ima veliku prednost u drugom setu od dva brejka.

Foto: reuters

Aleksandar Zverev na kolenima u drugom setu

2:0 - Bravo! Prvi teniser sveta bez izgublejnog poena osvaja gem i potvrđuje brejk.

1:0 - Brejk Novaka! Sjajan početak seta za Novaka! Odmah je napravio brejk izgubivši samo jedan poen. 

 

 

Prvi set

6:7 - Mini brejk Novaka na startu 13. gema za 2:0. Šteta, uzvratio je Nemac, preokrenuo i došao do set lopte. Ali, Nole sjajno servira, uzvraća i poravnava na 6:6. Potom je usledio sjajan poen, međutim Zverev je bio sjajan na mreži i došao do druge set lopte, treće u setu, koju ovog puta koristi za 8:6 u taj-brejku i prvi set u meču.

6:6 - Lagan gem Zvereva, set ide u taj-rejk.

6:5 - Tri vezana gema dbio je srpski teniser, brzo preokret nakon što je Nemac servirao za set!

 

 

5:5 - Imao je 30:0 Đoković na servis Zvereve. 24 razmene trajao je treći poen u ovom meču, dok Nole nije poslao lopticu u mrežu. Ali, ne da se Srbin dolazi ipak do šanse za brejk i odmah je koristi! Zverev sada ne zna šta ga je snašlo, servirao je za set.

4:5 - Na servis prvog tenisera sveza Zverev je imao brejk i set loptu, ali as udars spasio je Novaka. Ali, nije se predavao Nemac, borio se, bio je ovo najduži gem u setu, koji na sreću osvaja Srbin. 

3:5 - Zverev opet sa nulom dolazi do servis gema. Nemac je na svoj servis do sada izgubio samo  tri poena. 

 

 

3:4 - Uzvraća sada Srbin istom merom, sjajna gem za Novaka bez izgubljenog poena, ekspresno.

2:4 - Još jedan lagan servis gem sedmog tenisera sveta, Nole je uspeo da osvoji samo jedan poen na servis Nemca. 

Foto: AP PHOTO

 

2:3 - Ponovo je Nole bio u problemu, od 40:15, dozvolio je Zverevu da dođe do brejk lopte pošto je poslao loptu u aut. Spasio se Nole as udarcem, pa uzeo gem. 

1:3 - Nastavlja Nemac sjajno da servira, održava prednost brejka i povećaja prednost. 

1:2 - Dobro je! Prekida Đoković mini seriju protivnika. Osvaja servis gem i smanjuje prednist Nemca, ali moraće što pre da napadne njegov servis.

0:2 - Nemac rutinski bez izgubljenog poena osvaja servis gem i potvrđuje brejk prednosti.  Dobio je sedam vezanih poena nemački teniser. 

0:1 - Šok na startu meča. Dva as servisa, forhend volej na mreži obećavalo je na početku. Ali, onda problemi. Novak je grešio, Nemac to koristio. drugom duplom servis greškom poklonio gem protivniku.

 - Teniseri su na terenu, zagrevaju se.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija