Autor: Informer.rs

04.08.2022.

09:09

Foto:

Sport

AUSTRALIJANAC POKOPAO AMERIKANCE: Imam kovid, bio sam u Americi, a Novak ne može da se takmiči!

Prema antikovid merama koje su trenutno na snazi u SAD, nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u državu.

Ima koronu, bio u Americi

Zbog toga je malo verovatno da će srpski teniser Novak Đoković da se takmiči u Njujorku na US openu i bori se za 22. grend slem u karijeri. Australijski teniser Džon Milman sve je sasuo u lice Amerikancima.

- Imam kovid. Bio sam u SAD i nisam stekao osećaj da veliki broj ljudi prati ikakva pravila ili preporuke u toj zemlji. To je u redu, ali onda ne mogu da shvatim zbog čega Novak Đoković ne može da dođe i da se takmiči -  napisao je 33-godišnji Džon Milman, trenutno 76. igrač sveta.

Informer

Džon Milman podigao glas protiv nepravde

Ako Novak ne bude igrao u Njujorku, biće to drugi grend slem sezone na kojem srpskom teniseru neće biti dozvoljeno učešće jer nije vakcinisan protiv virusa korona. Iz Australije je u januaru deportovan jer je, prema rečima tamošnjeg suda, "potpirivao antivakserski sentiment“.

Milman uz Novaka

Novak Đoković se odmara i trenira u Korotu, ali i nada da će se Amerikanci predomisliti, promeniti kovid protokole ili bi u njegovom slučaju mogla da bude iskorištena "Proklamacija 10924", prema kojoj bi mogao da uđe u zemlju kao "osoba od nacionalnog interesa". Jedna od četiri osobe koja bi mogla da aminuje Novaku ulazak u Ameriku je državni sekretar Entoni Blinken, kome je kongresmenka Teni pisala. Preostale tri su predsednik Džo Bajden, sekretar za saobraćaj Pit Butidžidž i direktor državne bezbednosti Alehandro Mojokas.

Pored Džona Milmana uz Novaka Đokovića su i Amerikanci  Tenis Sandgren, kao i Džon Mekinro, kao i veliki broj javnih ličnosti.

Bonus video