Autor: Informer.rs

22.11.2022.

07:39

Foto: reuters

Sport

ĐOKOVIĆU TENIS NIJE PRIORITET: Samo zbog dece mogu da završim karijeru!

Naš as osvojio je šesti put Završni masters u Torinu, pobedom nad Kasperom Rudom (7:5, 6:3). Postao je najstariji šampion prestižnog turnira koji okuplja osmoricu najboljih u sezoni, sa 35 godina, i tako nadmašio rekord Rodžera Federera, koji je sa 30 godina osvojio trofej.

Penzija zbog dece

Đoković otkriva da trenutno uživa podršku porodice u svojim planovima da nastavi karijeru profesionalnog sportiste, koja traži mnogo odricanja.

- Profesionalna karijera traži mnogo odricanja. Za to je neophodno imati podršku bliskih ljudi. Trenutno, ja je imam, ali ne znam šta može da se dogodi. Sin Stefan ima osam, a ćerka Tara pet godina, postaju stariji, imaće različita interesovanja. Možda će postavljati drugačije zahteve pred mene. Ako bude potrebno da provodim više vremena s njima, a manje igrajući tenis, tako će i biti - otkrio je Novak.

Informer

 


Nole je više puta u prošlosti naglasio da mu je sada jedini cilj da osvoji što više grend slemova, a kako kaže, glad za trofejima je i dalje tu.

- Ne razmišljam o tome kad ću završiti karijeru. Igram tenis sa mojim sinom, profesionalcima, juniorima. Gledam tenis. To je strast, opsesija. To je sastavni deo mog života i ispunjava me. Ja sam pravi fan igre i osećam glad za trofejima. Veoma sam gladan da dokažem da jesam i dalje jedan od najboljih igrača na svetu, da mogu da pobedim za velike trofeje. Vidimo se u Australiji  - zaključio je Novak.


Srbin je zahvaljujući trofeju u Torinu napredovao za tri pozicije i od ponedeljka je peti teniser na ATP listi.

Bonus video