Autor: Informer.rs

14.02.2023.

14:10

Foto:

Sport

VAJDA PROGOVORIO I KONAČNO OTKRIO! Evo zašto se neočekivano rastao sa Đokovićem

Slovački trener trenutno je u Buenos Ajresu, sa novim "učenikom" Aleksom Molčanom. Govorio je za tamošnji "Ole“ i objasnio zbog čega je došlo do prekida saradnje sa Novakom Đokovićem.

- Naša saradnja je prekinuta iz profesionalnih razloga. Proveli smo 15 godina zajedno. Odlučio je da igra manje turnira i da bude sa manjim timom, a Goran je broj jedan - rekao je Vajda, koji je pričao i u kakvom je sada odnosu sa Đokovićem.

Informer

Marjan Vajda

- U dobrim smo odnosima i dalje. Bilo je emotivno, veoma teško za obojicu, ali život ide dalje, a Novak je i dalje Novak. Ja sam dobro, on je dobro. I tako mora da bude - rekao je Vajda, kome nedostaje saradnja sa Novakom.

- U Melburnu sam video njegovo veliko olakšanje zbog onoga što se desilo prošle godine i zbog povrede koju je zadobio na turniru. Mogle su se osetiti emocije. U tom smislu, nedostaje mi da budem uz njega u tim momentima. Takođe, ove godine su ukinuli ograničenja i on može da igra više turnira. Voleo bih da ga češće srećem i da ga vidim kako osvaja više grend slemova.

Vimbldon je bio presudan

Otkrio je Marjan Vajda u kom trenutku su svi u timu Novaka Đokovića shvatili da srpski teniser može da bude konkurent Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

- Mislim da se to poklapa sa najemotivnijim trenutkom koji smo preživeli, to mu je bila prva titula na Vimbldonu, posle koje je postao prvi teniser sveta. 

Đoković je u Melburnu osvojio 22. grend slem titulu i izjednačio rekord Rafaela Nadala, Rodžer Federer je karijeru završio sa 20. Pokušao je Vajda da napravi paralelu.

- Svako ima svoju podlogu. Imaju različite stilove i strategije. Uvek igraju dobro, a ciljevi su isti - biti najbolji. Uvek žele još i više i idu napred. Kod njih je mentalitet ključ i mislim da im je rivalstvo pomoglo. Takođe, kao što sam nekoliko puta razgovarao sa Tonijem Nadalom, oni su ljudi koji imaju nešto posebno. Psihički su veoma jaki. Nole ima kompletnu igru kao Rodžer i fanatičnu borbenost kao Rafa. To je smrtonosna kombinacija.

Informer

Marjan Vajda i Novak Đoković

Vajda veruje da će Đoković imati najviše grend slem titula.

- Nema granica i to mi deluje neverovatno. Ako ne bude imao povreda i ostane fizički stabilan... Na Australijan openu je pokazao šta može.  Njegova želja je da završi karijeru sa najviše grend slem titula u istoriji. On nema limite, fizički se oseća odlično.