Autor: Informer.rs

21.03.2023.

09:27

Foto: prinstcreen/Instagram

Sport

NOVAK POTEZOM SVE IZNENADIO! Niko ovo nije očekivao od srpskog tenisera! (FOTO)

Drugi teniser sveta nije mogao da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Zabranjen mu je ulazak u Sjedinjene Američke Države zbog statusa nevakcinisanog stranca.

Sprema se naš as za povratak na teren i sezonu na šljaci, pa je iznenadio navijače kada su videli da je trenutno u Dubaiju. Ima i Nole dušu, pa je dao sebi malo oduška. Na društvenim mrežama osvanile su fotografije našeg asa, a u Dubaiju uživa u društvu dama. Na jednoj fotografiji je sa pijanistkinjom Sanaz Sotude, a deluje da su zajedno uživali na ručku tokom proslave Persijske Nove godine. 

Srpski teniser je potvrdio da će njegov prvi turnir biti u Monte Karlu, početkom aprila. Prošle sezone je eliminisan na startu takmičenja, pa brani samo 90 bodova.

Od ponedeljka Novak Đoković nije prvi teniser sveta, Karlos Alkaraz je srušio Srbina sa trona. Osvojio je Španac turnir u Indijan Velsu pobedom nad Danilom Medvedevom u finalu (2:0) i započeo je 21. nedelju na prvom mestu ATP liste u karijeri. Najmlađi broj jedan u istoriji tenisa još nije napunio 20 godina, a već je dva puta došao na tron.

Ali, može vrlo brzo da ga izgubi. Moraće da osvoji i masters u Majami kako bi ostao prvi na svetu. Trenutno Alkaraz ima 7.420 poena, Novak 7.260 i razlika je 260 bodova, pa je jasno da Španac ne sme da kiksne na Floridi ili će opet gledati u leđa Novaku Đokoviću.

- Novak je jedan od najboljih na svetu, to je očigledno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ukoliko želiš da budeš najbolji. Zaista sam želeo da igram opet protiv Novaka. Nedostaje nam na "turu" i nadam se da će se brzo vratiti - poručio je Alkaraz posle osvajanja mastersa u Indijan Velsu.