• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2023

11:14

LEGENDA U ČUDU ZBOG NOVAKA: Neverovatan je, probija limite! To ne radi za sebe, već za tenis i novinare!

Reuters

Tenis

LEGENDA U ČUDU ZBOG NOVAKA: Neverovatan je, probija limite! To ne radi za sebe, već za tenis i novinare!

Podeli vest

Legendarni Bjorn Borg uveren je da će Novak Đoković do kraja karijere osvojiti još jednu ili dve grend slem titule.

Prvi teniser sveta ne igra na mastersu u Indijan Velsu, nije vakcinisan protiv korone, pa nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države. I pored toga Novak Đoković je u centru pažnje svetske javnosti. 

Godinama se polemiše ko će biti najbolji teniser ikada, koliko će najvećih trofeja osvojiti Novak Đoković, Rafael Nadal... Prognozirao je i Borg koliko bi još grend slem titula mogao da osvoji srpski as do kraja karijere.

- Mislim da može da osvoji još jednu ili dve grend slem titule. Ko zna? Ovo ne radi za sebe, već za tenis i za novinare. I dalje probija limite. Želi da bude najveći. To je neverovatno - rekao je Borg, nekada prvi teniser sveta. 

Foto: Reuters

NOvak Đokovič i Bjorn Borg

Šveđanin kaže da Đoković ima jasan cilj.

- Želi da osvoji još turnira, da porušio sve rekorde u teniskoj istoriji. On je fantastičan teniser. Ali, nikada ne znate šta će Rafa da uradi, možda će igrati još jednu godinu. Ne znam. Od njega zavisi, mentalno ili od njegovog tela. Ali Novak će biti tu još nekoliko godina.

Ne bi se začudio da Nadala uskoro objavi da se povlači, ali mu se divi zbog jedne stvari.

- Mislim da Rafa neće biti u Top 10 mnogo godina sada. Ali mislim da je veoma srećan čovek. Mislim, šta je ostvario u tenisu, a i dalje želi da nastavi da igra. Možda mu telo ne radio 100 odsto, ali i dalje želi da igra - poručio je Borg.

Foto: AP/Photo

 

Aleks Koreča veruje da će Novak Đoković oboriti sve rekorde. 

- Velika je stvar da ste voljni to da radite tako dugo, što volite sport,  posebno da obarate rekorde. To je nešto što Novaka motiviše. Misli, u redu, juriću ovaj rekord, sada ću da idem po još jedan slem i vidim mogu li da budem ispred Rafe. To je izazovna situacija. Tako da mislim da će Novak oboriti većinu rekorda u muškom i ženskom tenisu - smatra Koreča.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17