Autor: Informer.rs

13.07.2023.

08:00

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Sport

Sramota, Vimbldon odbio Đokovića! Maltretiraju ga, samo su im pare važne!

Sedmostruki šampion Vimbldona je meč osmine finala protiv Huberta Hurkača morao da igra dva dana, počeo je u nedelju, ali je prekinut zbog policijskog časa, pa je nastavljen u ponedeljak, a Srbin je i u utorak morao na teren, kada je pobedio Andreja Rubljova.

Zbog kiše, mraka i policijskog časa u Londonu, često dolazi do pomeranja večernjiih mečeva. Srpski teniser nije dizao preveliku buku zbog tretmana, jer je igrao tri dana u nizu, ali je, ako i Marej, predložio organizatorima da mečevi na Centralnom terenu počinju u 13 časova, a ne u 14.30. Međutim, na Vimbldonu ni da čuju za to.

Pare birnije od tenisera

"Dejli mejl" piše da čelnici Vimbldona nemaju nameru da usvoje predlog Đokovića i Mareja. Razlog leži u činjenici da o terminima mečeva odlučuje Javni servis Bi-Bi-Si. Vimbldon bi morao da plati veliku kompenzaciju ako bi mečevi počinjali sat i po vremena ranije. To je bitnije nego da udovolje i olakšaju život teniserima i teniserkama.

Inače, Vimbldon je start mečeva u 14.30, što je po lokalnom vremenu u 13.30, uveo pre dve godine tokom pandemije korona virusa, što se dopalo TV kućama pošto su tako dobili najbolje mečeve u "prajmtajmu". Kada su se teniseri pobunili i tražili promene, iz organizacije su se pravdali  ugovorom vrednim 70 miliona evra godišnje sa Bi-Bi-Sijem, koji je na snazi sve do 2027. godine.

Informer

Zbog toga nije ni razmatran predlog Đokovića i Mareja.

- Vimbldon mora da promeni to pravilo. Znam da je policijski čas teško pomeriti, ali mečevi mogu da počinju bar u 12. Mislio sam da imam bar sat i po vremena pauze, pa su me zvali posle 20 minuta. Morate da budete spremni za svaki scenario, to su stvari koje možet samo da predviđate. U nedelju sam ostao u kompleksu i čekao sam sedam sati da počne. To je previše. Ne može ništa da se predvidi, čim sam video raspored za nedelju znao sam da mogu da budu dugi mečevi pre mog. Znam da Vimbldon poštuje tradiciju i to je nešto što poštujem, ali smatram da ima stvari koje treba da se promene -  kazao je nedavno Novak Đoković, koji u polufinalu Vimbldona igra sa Janikom Sinerom u petak od 14 časova.