09.09.2020.

12:49

Foto:

Srbija

TEŠKE MUKE SAMOHRANE MAJKE: Sa šestoro dece kupila je trošnu kuću, a sa njom i brdo problema, BEZ VODE I STRUJE MAŠTAJU O KUPATILU!

Međutim, u njoj nemaju kupatilo, struju ni vodu, a iz bratovljeve kuće u kojoj su trenutno, uskoro će morati da se isele. Godinama se ova porodica kupa u koritu, živi u nehumanim uslovima, na ivici gladi, u bedi i nemaštini.

Informer

Uskoro mora da napusti bratovu kuću

Kako im je, samo oni znaju. Od kada je ostala bez supruga, Marija se sama brine o deci. Za terete života koje podnosi divili bi joj se mnogi muškarci. Surova realnost nagnala je da otvori dušu.

- Muž Ivica je umro pre tri godine. Smrzavamo smo se i gladujemo. Ponekad i pet dana nemamo šta da jedemo. Deca od kad znaju za sebe kupaju se u koritu, a kupatilo nemamo. Da ne spominjem drva pred zimu-ovim rečima počinje potresnu priču samohrana majka.

Na plećima nosi svoje šestoro dece i skromni dom koji joj je na određeno vreme ustupio brat. Sada su primorani da se iz njega isele. Marija je godinama štedela od socijalne pomoći, odricala se i krpila kraj s krajem da kupi kuću u selu Bašaid. Trošnu, bez struje, vode, kupatila, prozora, poda i tavanice u jednom delu.

Informer

Kuća "nova" a problema mnogo

- Socijalna pomoć se brzo potroši, varira od 10 do 16 hiljada dinara, a ja sam i pored toga stavljala male iznose za strane. Svesno sam se odricala znajući da ćemo jednog dana morati odavde da se iselimo. Kuću sam tri godine otplaćivala na rate i kupila je sa dugom za struju 80 hiljada i vodu 60 hiljada dinara. Nikada nisam molila za pomoć, ali sad moram.

Mlađa ćerka je pošla u prvi razred, a uskoro moramo da se uselimo. Bez struje, vode, prozora i vrata to ne možemo da uradimo-kaže Marija koja moli humane ljude da joj pomognu, jer je sama
nemoćna da to učini.

- Nije mi problem da nadničim, kad mi se ukaže prilika, ali imam bolešljiva pluća i to mi otežava aktivnost. Korisnici smo Narodne kuhinje pri Crvenom krstu, a deca su u razvoju i svašta im treba. Računi se gomilaju, teško je-priča majka suznih očiju .

Informer

Goli zidovi

Mališani su vedri i razigrani, a sin Bojan (19) pomaže porodici kad su u jeku sezonski poslovi na njivi. Dušan (17), Sonja (14), Marko (12), Petar (11) i najmlađa Zlatija (7) sa majkom trenutno žive u jednoj sobi koju jedinu greju Smederevcem na drva. Uskoro ih očekuju još teži uslovi u novoj kući. Ova deca znaju šta znači nemati.

- Jednom su nam dobri ljudi doneli novu odeću za decu. Znam da je neskromno da pored molbe za izmirenje dugova za vodu i struju molim da nam se u novoj kući nekako obezbede prozori i vrata, pod i kupatilo, da se više ne mučimo i ne kupamo u koritu. Nemam drugog izlaza-kaže Marija.

Informer

 

Skromna i obična žena, zajedno sa svojom decom, obradovala bi se svakoj pomoći ili čak nečijem trudu da sitnim gestom pokaže da je razume. Njihovo preživljavanje ganulo bi i najtvrđa srca, jer u 21. veku žive u uslovima nedostojnih čoveka.

Pomoć za Stojkove

Svi koji su u mogućnosti da pomognu samohranoj majci Mariji i njenoj deci, mogu da se
obrate na broj telefona: 061/319-53-75.

SIROTINJO I BOGU SI TEŠKA! Džej Ramadanovski svakog JUTRA kupuje HRANU ZA GLADNE! Zbog  čega se popularni pevač na to odlučio pročitajte OVDE 

BONUS VIDEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

DA LI BISTE PROBALI SARMICE OD PČELA! Specijalitet samo za najhrabrije!