• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dopisništvo/Slađana Tasić

30.08.2020

15:42

PRIKLJUČITE SE! Vranjanske nindže i Centar DBA pomažu maloj Lani u lečenju!

Društvo

PRIKLJUČITE SE! Vranjanske nindže i Centar DBA pomažu maloj Lani u lečenju!

Podeli vest

Kako bi prikupili sredstva za lečenje malene Lane Jovanović iz Rakovca kod Beočina, u organizaciji udruženja “Centra DBA” i ninjutsu kluba “Bujinkan Tori Vranje”, održana je prezentacija samoodbrane od nasilnika, uz slanje SMS poruka za lečenje jednogodišnje devojčice

U dvorištu Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, održan je seminar samoodbrane od nasilnika, kojih je kako su organizatori ukazali danas sve više. Okupljanje dece, devojaka i instruktora, bilo je više od časa samoodbrane, bio je ovo prvenstveno čas humanosti.

SA 93 GODINE POBEDIO KORONU! Posetili smo najstarijeg pacijenta u topličkom kraju!

NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 83 SLUČAJA KORONE U SRBIJI! PREMINULA 1 OSOBA! NA RESPIRATORIMA 48 PACIJENATA!

Nenad Zlatanović, predstavnik “Centra DBA”, podseća da je u saradnji sa nindžama iz “Bujinkan Tori Vranje” i ranije bilo sličnih humanitarnih akcija, a da je sada možda pomoć najpotrebnija maloj Lani.

Foto: Dopisništvo/Slađana Tasić

- Videli smo u medijima da je je za Lanino lečenje hitno potreban novac, kako bi mogla da primi terapiju i da se spreči širenje bolesti. Saradnja sa ninjutsu klubom traje već nekoliko godina, jer sam i sam bio njihov član. Od same najave akcije u Vranju stiglo je više desetina poruka, a očekujemo da ih bude još, jer je da tako kažem uslov za učešće na seminaru bilo smanje SMS poruka za Lanino lečenje. Lana ima spinalnu mišićnu atrofija, tip 1. Reč je o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje, a bez tretmana oboleli mališani, nažalost, ne dočekaju drugi rođendan. Zadovoljni smo odzivom i potrudićemo se da i dalje učestvujemo u humanitarnim akcijama, kroz demonstraciju različitih vidova samoodrbrane - najavljuje Zlatanović.

Foto: Dopisništvo/Slađana Tasić

Dugogodišnji instruktor samoodbrane u ”Bujinkan Tori Vranje” Ivica Mirčevski dodaje da je humanist sastavni deo ovog sporta, odnosno filozofije življenja. Za 10 godina funkcionisanja kluba u Vranju, prošlo je mnogo polaznika, a trenutno veštine nindža savladavaju dečaci i devojčice od šest godina pa naviše. Najstariji polaznik ima 58 godina.

ONA JE NOVA MIS! Milena Duarte iz Brazila pobednica takmičenja za najlepšu devojku akvaparka u Jagodini!

 

Foto: Dopisništvo/Slađana Tasić

- Najkvalitetniji i najprirodniji sistem za samoodbranu je upravo ninjutsu. Svaki drugi sport ima neko ograničenje, neka pravila, a mi tu nemamo pravila, jer je jedino pravilo kako preživeti. Kod nas se ne uči samo borilačka veština, u smislu samoodbrane, kako da se odbranimo, nego način života uopšte, kako biti pošten, human i slično. Cilj je da postignemo to kako da što više poštujemo drugog, da se družimo, širimo pozitivnu energiju. Humanost i nindže idu zajedno, mi na primer barem jednom mesečno šaljemo svi zajedno sa treninga poruke za prikupljanje sredstava za lečenje nekog deteta. Učestvovali smo i u drugim humanim akcijama, ali nismo želeli da se nešto eksponiramo - navodi Mirčevski.

Foto: Dopisništvo/Slađana Tasić

On ukazuje da je ljubav osnova svega u životu, a kada je u sebi imamo, imamo je i za druge, pa samim tim bude i manje nasilja i potrebe za samoodbranom. Do tada ostaje da svako bude što bolje pripremljen za nenadane situacije.

PRVI TALAS SE NEĆE ZAVRŠITI, VIRUS JE POKAZAO VISOK STEPEN PRENOŠENJA! Kisić Tepavčević iznela ŠOKANTNE PODATKE: Desetak osoba se PONOVO ZARAZIILO KORONOM!

Na terenima Gimnazije bilo jde dece, devojčica i dečaka, devojaka i momaka, koji su zadivljeni gledali u pokrete nindži i slušali savete kako da se lakše snađu u realnim životnim situacijama kada su izloženi nasilju.

Svi oni su poslali SMS poruke za lečenej male Lane.

Takođe, svi koji su u mogućnosti, mogu to da urade na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: 808 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human808 na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

POLAZAK U ŠKOLU U VREME KORONE! Evo kako će izgledati prijem prvaka i petaka, a kako će u klupe ostali đaci!

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130
IBAN: RS35160600000006991130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

facebook.com/Za-Laninu-zivotnu-bitku

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20