28.04.2020.

21:05

Foto:

Vesti

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 41! Posle trčanja na redu je kuvanje! Spremamo za vas ratatuj "a la Crni"! (VIDEO)

Za ratatuj "a la Crni" koristimo šest vrsta povrća, brokoli, karfiol, šargarepu, paradajz, tikvice i mali luk a možete da dodate i papriku ako nije skupa. Predlažem vam da brokoli, karfiol i šargarepu kupite kao zamrznutu mešavinu jer je mnogo i praktičnije i jeftinije. Paradajz, tikvice i luk isecite na sitno i pomešajte sa ove tri vrste povrća iz zamrznute mešavine. To sve zajedno stavljate u pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, i ne dodajete nikakvo ulje već samo začine. Preporučujem so, biber i bosiljak i specijalni dodatak soja sos, koji je crn kao i moj nadimak pa opravdava ono "a la Crni". Kada sve to uradite, promešajte još jednom rukama da bi se povrće lepo izmešalo i da se ne bi paradajz grupisao na jednom mestu a karfiol na drugom. Nakon toga, ubacite pleh u zagrejanu rernu na 200 stepeni i za oko 25 minuta dobijate ovaj izuzetno ukusan i dijetalan specijalitet.

Informer

Pored odličnog ukusa, ovo jelo će vas dugo držati sitim, a zbog velikog broja različitih vrsta povrća sadrži gotovo sve vitamine i minerale koje možete da zamislite, što je izuzetno važno pogotovo u ovom periodu.


Uživajte u ovom jelu, pridržavajte se svih pravila u ishrani i treningu i nipošto ne razmišljajte o odustajanju. Ide nam odlično i ovakav stil života će nas sigurno dovesti do konačne pobede nad masnim naslagama i željene linije.


PS. Da ne zaboravimo, sutra je sreda i novi "Draga Saveta day". Tako da svi vi koji imate nešto da pitate a niste poslali mejl ili poruku na društvenim mrežama, šaljite što pre.

Pišite Crnom na:

E-mail aleksandar.crnomarkovic@informer.rs
Instagram journalist_crni
Fejsbuk Aleksandar Crnomarkovic