26.05.2020.

18:41

Foto:

Vesti

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 69! Po zimi, kiši, suncu, snegu ili košavi! Pogledajte po kakvoj provali oblaka smo šetali 8 kilometara sa novinarkom Jovanom Matijašević u rubrici "Šetajte sa Crnim"! (VIDEO)

Za one koji još uvek ne znaju o čemu se radi, svakog utorka ujutrru odlazim do stana ili kuće nekog od mojih kolega iz redakcije i onda zajedno idemo peške na posao bez obzira na to gde živi. Na taj način barem jedan dan u nedelji "nateram" svoje kolege da ne koriste gradski prevoz ili automobile, a uz to svima vama prikazujem koliko su dobri i kvalitetni ljudi sa kojima svakodnevno sarađujem uprkos tome što im ponekad raznorazni zlonamerni neradnici "lepe" neke pogrešne epitete i stvaraju predrasude zato što rade u tabloidu.


Ove nedelje smo šetali sa novinarkom rubrike društvo i ekonomija Jovanom Matijašević, koja je sigurno u svom sektoru zdravstva među najboljima u Srbiji. Malo je tih zanimljivih priča, informacija i ekskluziva koje Jovana nije brže bolje saznala i objavila u našem listu i na portalu. Međutim, uz sve kvalitete koje ova mlada novinarka nesumnjivo ima, ne mogu da ne iznesem i jednu ne tako lepu i pozitivnu činjenicu, a to je da živi u Ulici Veselina Čajkanovića u naselju Medaković III na opštini Zvezdara što je oko osam kilometara udaljeno od našeg posla. Ovo je sigurno najduža pojedinačna distanca koju sam u nekom smeru prešao od početka našeg "čelendža". Uz sve to, na ovom dugom putu preko Plavog mosta, Konjarnika, Vojislava Ilića, Crvenog krsta i Slavije do Terazija gde radimo, nas je sačekala prava "provala" oblaka, pa smo veoma brzo bili u potpunosti mokri. Kiša je lila kao iz kabla, "nebo se otvorilo" što rekao svojevremeno Milojko Pantić, a Jocka i ja koračamo u nedogled. Tokom zaista naporne šetnje koja je trajala duže od sat ipo vremena, stigli smo i da se ispričamo i Jovana mi je otkrila mnoge stvari koje nisam znao o njoj iako smo i van posla prijatelji. Od toga da voli da šeta ali da nikada nije ni pokušala da stigne pešaka do posla, preko toga u koga se zaljubila (što neću otkrivati u javnosti), do ekskluzivne vesti da će na jesen i ona najverovatnije pred kamere gde će na Informer.rs i TVIN.rs imati emisiju u vezi zdravlja.  


Za sledeću nedelju zajedno smo nominovali našu koleginicu sa rubrike Katarinu Milanović, od koje ćemo sigurno imati mnogo toga zanimljivog da čujemo. Po nju u utorak ujutru idem na Karaburmu, što će takođe biti jedna duža destinacija za šetnju, i veliki izazov za mene, pogotovo ako su istinite Jovanine reči da je Katarina u odličnoj formi jer je za vreme vanrednog stanja do posla i nazad stalno išla pešaka. Uz to Jovana je iskoristila priliku da nominuje još jednu osobu ali ne za naredne nedelje nego onda kada ona to bude mogla. U pitanju je naša koleginica Mina Duduković koja je posle jednog šarmantnog dečaka rodila i devojčicu i koju željno očekujemo da se vrati sa porodiljskog bolovanja na posao. S obzirom da je reč o mladoj ženi koja je pravi primer i kao drugarica i kao novinarka i kao majka, i koja uz sve to daje značajan doprinos borbi protiv bele kuge u Srbiji, moram da obećam da ću do kraja ovog "čelendža" sigurno ići po nju na Banovo Brdo, makar morali i kolica da guramo.


Nadam se da vam je ova rubrika zanimljiva, i pišite, jer je sutra "Draga Saveta day" kada ću odgovarati na sva vaša pitanja koja pošaljete na e mail adresu aleksandar.crnomarkovic@informer.rs, Instagram nalog journalist_crni i Fejsbuk nalog Aleksandar Crnomarkovic. Nakon toga nas u četvrtak ponovo očekuje "dan D" i merenje, i nadamo se dobrim rezultatima.


U zdravlje, pridržavajte se svih pravila u ishrani, i što više hodajte i trenirajte. Previše smo daleko dogurali da bismo sada odustali.