• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: S.Gajić

09.10.2020

17:09

NA KVANTAŠU SVEGA PO ŽELJI:  Ponuda nikad bolja, a ni kupaca ne manjka, SAD JE PRAVO VREME ZA VAŠU ZIMNICU

Srbija

NA KVANTAŠU SVEGA PO ŽELJI: Ponuda nikad bolja, a ni kupaca ne manjka, SAD JE PRAVO VREME ZA VAŠU ZIMNICU

Podeli vest

Na kvantaškoj pijaci u Šapcu s početka oktobra meseca, čini se, nikad bolja ponuda. Prema tvrdnjama prodavaca, ni kupaca ne manjka

Iako su Šapčani uglavnom do gradske preslave Male Gospojine, već završavali ostavljanje zimnice, ove godine su „rokovi“ probijeni. Sve što je neophodno za predstojeću zimu kada je povrće u pitanju, može se ovih dana naći na kvantašu.

Foto: S.G.

 

I što je interesantno, čak i po povoljnijim cenama nego pre petnaestak dana.

- Kupila sam džak paprika za ostavljanje u tegle, kasnije nameravam da dođem po „makedonke“ za još jednu turu ajvara. Plaćala sam ih pre samo sedam dana 110 dinara, a sad se vidim može pazititi i za 80 dinara po kilogramu. Kvalitet ništa lošiji, pa sam odlučila da dokupim još dve kutije po petnaestak kila.

Foto: S.G.

 

Svi u kući volimo ajvar i pinđur, pa rekoh da im ugodim kad je povoljna cena – priča jedna od domaćica. Plavi patlidžan uglavnom se može kupiti na džak, kao i šargarepa, krastavčići, zeleni paradajz, cvekla. Može i da se cenjka ali i dobije popust pri kupovini na više.

Foto: S.G.

 

- Tu sam svakog dana od jutra do kasnog popodneva i za divno čudo, ovih dana dobro ide prodaja. Dobro je i rodilo ove godine pa ima svega i to dobrog kvaliteta. Cveklu na džak od pet kilograma dajem za 250 dinara, džak paprika za zimnicu za 300, crvene za ajvar su kod mene 90. Ima i krompira, belog i crvenog...

Valjda i narod malo strepi od korone pa ko vele da se snabdemo zimnicom, ko zna kako će biti – smeje se prodavac iz obližnjeg Pocerskog Pričinovića.

Foto: S.G.

 

ŠARENA SALATA:
na 6 kg povrća
3 litre vode
1 litra sirćeta
5 kašika soli
5 kašika šećera
1 konzervans
 

Sve da provri, preliti povrće i ostaviti 24 h

ŽIVA TURŠIJA:
10 litara vode
150 g esencije
½ kg soli

½ kg šećera
2 vinobrana
2 konzervansa

U 8 litara hladne vode rastvoriti esenciju, ostale sastojke staviti u 2 litre vode da provri pa pomešati sa ostatkom. Preliti povrće.

Foto: S.G.

 

 

CVEKLA:

na 5 kg cvekle
3 litre vode
1 litra sirćeta
1,5 kašika soli
3 kašike šećera
1 konzervans
 

Sve sastojke staviti da provre, vruće prelivati tegle napunjene skuvanom,
očišćenom i iseckanom cveklom.


Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set