• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. R.

15.03.2024

08:30

Novi trend u Novom Pazaru! I ovde postavljena javna biblioteka

S. R.

Srbija

Novi trend u Novom Pazaru! I ovde postavljena javna biblioteka

Podeli vest

Novi Pazar dobio je biblioteku na otvorenom koja već ima svoje prve korisnike. Ponuda naslova je zanimljiva i raznolika, pa se za svakog može pronaći neko interesantno štivo.

Aktivisti organizacije "Za zdrav Novi Pazar" na Gradskom trgu postavili su policu sa knjigama i ozvaničili početak rada biblioteke.

Jedan od tvoraca ove ideje Admir Marovac rekao da građani mogu slobodno da uzimaju knjige  na čitanje, ali i da ostavljaju svoje.

- Police su pune knjiga i već vidimo da "cirkulišu". Ljudi su shvatili poentu, uzmu knjigu koja im se sviđa, ostave neku koju su već pročitali. Sadržaj koji se do sada nalazi u biblioteci na otvorenom je raznovrstan i ima sigurno naslova za sve ljubitelje čitanja - kaže Marovac.

Foto: S. R.

Prva ulična biblioteka u Novom Pazaru

 

Ova biblioteka, za razliku od biblioteka ovog tipa u drugim gradovima ima i svog bibliotekara. Reč je o jednom od aktivista ove organizacije koji se dobrovoljno prihvatio posla da vodi računa o rasporedu knjiga i higijene na policama.

- To je dobro rešenje. Ima ko da brine o knjigama, ali i o tome da se među njima ne nađu neprikladni sadržaji, koji baš nisu za javnost - dodaje Marovac.

Kako je najavio, ovakve biblioteke biće postavljene i u ostalim delovima Novog Pazara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set