• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/N. F.

05.10.2024

16:37

Ovde prave najbolje štrudle s makom! Višestruka pobednica Ruža objasnila kako da vam uspe!

N.F.

Srbija

Ovde prave najbolje štrudle s makom! Višestruka pobednica Ruža objasnila kako da vam uspe!

Podeli vest

A ko ne voli štrudlu s makom? U Bačkoj je zovu pogača, a u Ljutovu kod Subotice svake godine organizuju manifestaciju na kojoj se bira najbolja!

I po tmurnom danu više stotina posetilaca došlo je ove subote na tradicionalnu Pogačijadu. 

Šezdeset prijavljenih takmičarki spremilo je po šest štrudli, što s makom, što s višnjama, a onda su te velike jufke za prodaju "delile" na manje komade!

Foto: N. F.

Sa Pogačijade niko nije otišao gladan

 

Veteranka Pogačijade Ruža Juhas, godinama pravi pobedničku štrudlu s makom, a sad je bila u žiriju! Ta ko će od nje bolje znati da oceni koja je najbolja!

- Sve se gleda! Kakva je i na oko a i kakav je ukus! Ne sme da bude ni mnogo debela, ni tanka, kako stoje krugovi, da se fil ne rasipa, od čega je fil, da li je slatka, meka ili tvrda - nabraja Ruža. 

Foto: N. F.

Ruža Juhas je višestruka šampionka Pogačijade a ove godine je birala najbolju

 

Majstorski objašnjava da na kilogram brašna ide samo pola kocke kvasca.

Foto: N. F.

Više od 1000 parčića štrudle prodalo se za nepun sat

 

 - Žene misle ako stave više kvasca da je to dobro, ali nije. Testo tad puca, i to ne valja! U brašno se doda, kvasac, 250 ml mleka, isto toliko vode, malo soli šećer i na primer, mak. Ja mak prvo kuvam u malo mleka i šećera i dodam malo griza. Svaku jufku od testa premažem sa malo pavlake, pa onda stavljam fil i nema da ne uspe - objašnjava Ruža.

Foto: N. F.

Mira Remeš pobednica u kategoriji "štrudla s višnjama"

 

Probala je, kaže, svaku takmičarsku štrudlu i izabrala - najbolju makovnjaču napravila je Divna Vlaović, a sa višnjama Mira Remeš. 

Foto: N. F.

Divna Vlaović, napravila najbolju štrudlu s makom

 

A pre štrudli, ko je hteo mogao je da proba i čvarke, taranu sa kobasicom, škembiće i čuveni paprikaš. 

Bogata jesen je u Ljutovu!

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set