• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. S.

14.10.2024

18:10

Za dlaku izbegnut horor u Kragujevcu! Žena se jedva spasila!

Shutterstock/Foto: S. S.

Srbija

Za dlaku izbegnut horor u Kragujevcu! Žena se jedva spasila!

Podeli vest

Ekipe službe Zoohigijena u Kragujevcu tragaju za psom koji je u naselju Sušica pre dva dana napao vlasničkog psa!

Samo prisebnošću vlasnice i njenih komšija, njen pas izbegao je jeziv kraj. Njenog kućnog ljubimca napao je pas za koga se pretpostavlja da je iz porodice mastifa.

- Bilo je jezivo. Srećom, mi u naselju Sušica smo poznati po solidarnosti i izbegnuto je ono najgore. Moga je i mene da proždere - Kragujevčanka koja je sa svojim ljubimcem preživela pravu dramu.

Odmah je pozvala nadležne, ali problem s napuštenim psima je kao i u ostalim gradovima skoro nerešiv i to, kako kažu zbog nesavesnih vlasnika. 
Iz JKP "Šumadija" koje je zaduženo za poslove zoohigijene saznajemo poražavajuće činjenice.

- I da ima 1000 "komunalaca" na deset hiljada Kragujevčana, ne bismo mogli da sprečimo incidente. Građani su nesavesni, čak i surovi! Nije važno da li je reč o rasnim psima ili o mešancima. Praksa je da kad se dete izigra sa slatkim štenetom, dete i štene prerastu, pas bude izbačen na ulicu - kažu u JKP pokušavajući da se izbore sa problemom koji u centralnom gradu Šumadije traje decenijama.

Tvrde i da za trajno rešenje ovog problema moraju da se oslone i na nevladin sektor koji se pokazao kao solidan partner u mnogim lokalnim zajednicama. 


- Postoje sasvim dobre Odluke lokalne samouprave na koje čekamo da se usvoje i da počne primena. Timovi ozbiljnih ljudi, iz struke pre svega, radile su na ovom pitanju. Poenta je da ni u kom slučaju ne ignorišemo pojedinačne slučajeve već da, paralelno, imamo jasno opredeljenje da suštinski rešimo stvar - zaključuju u JKP "Šumadija", povodom neprijatne situacije koja se u subotu dogodila u kragujevačkom naselju Sušica kada je došlo do incidenta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set